Blogurile si articolele pentru SEO au devenit foarte importante pentru serviciile PR si pentru managementrul business-ului tau online, mai ales pe social media. Esti interesat de promovare SEO? Intra pe DanBradu.com .
Fiecare articol sau blog creat pentru SEO, ajuta foarte mult la atragerea traficului, catre website-ul respectiv. Postarile regulate de continut interesant si proaspat, sunt calea cea mai usoara de a atrage potentiali clienti, catre brandul tau.
Desigur, poti adopta metoda cea veche, aceea de a arunca acolo cateva propozitii, un articol copiat de undeva sau cateva idei fara legatura prea mare intre ele, asa “ca sa fie”, in speranta ca oricum acestea nu vor fi citite de prea multe persoane, dar in acest mod nu vei reusi in ziua de astazi decat sa pierzi clienti.
Noi cu siguranta nu recomandam aceasta abordare. Un SEO de calitate inseamna in primul rand continut de calitate, daca il faci clientii vor aparea si ei, dar numai daca il faci asa cum trebuie.
Fa research-ul cuvintelor cheie asa cum trebuie.
Fa-ti un keyword research profesional, daca nu stii cum se face apeleaza la o echipa de profesionisti. Daca oricum postezi un anume continut pe website-ul tau, cel putin asigura-te ca algoritmii de indexare ai Google vor tine cont de acest lucru si iti vor creste website-ul in ranking (rang).
Gandeste-te la acele cuvinte cheie care ti-ar avantaja afacerea online si foloseste-le in articole, tinand cont si daca poti fi cu adevarat competitiv pe acele cuvinte cheie. Tine o contabilitate a numarului de cuvinte cheie pe care le-ai ai folosit intr-un articol sau mai multe articole, Google nu mai apreciaza abuzul introducerii acestora, asa cum se practica o data.
De 2-3 ori intr-un articol, este mai mult decat suficient. Incearca sa introduci cuvantul cheie la inceputul articolului, dar si la sfarsit (in ultima fraza). Prin aceasta abordare, cuvintele cheie apar in fata la cautarile crawler-elor, dar si in ochii cititorului care iti citeste pentru prima data articolul respectiv.
Gandeste-te la ce cuvinte cheie sau fraze cheie ar putea introduce clientii tai tinta, in momentul in care ar incerca sa gaseasca date conexe despre afacerea ta, pe motoarele de cautare. In general, persoanele care cauta un anumit produs, introduc numele acestuia de la tastatura in motorul respectiv de cautare sau daca nu introduc numele, introduc anumite date conexe, ce au legatura directa cu produsul respectiv.
Daca iti construiesti lista de cuvinte cheie, gandindu-te la ceea ce ar putea introduce utilizatorii de la tastatura atunci cand cauta pe Google de exemplu, vei atrage mai multe click-uri si deci mai multi utilizatori pe website.
In afara de cuvintele cheie bine alese, trebuie sa te asiguri ca ai un continut original, dar si interesant pentru cititori si viitorii tai clienti.
De asemenea, articolele sau blogurile respective trebuie sa fie si destul de lungi, preferabil peste 300 de cuvinte, algoritmii Google apreciind acest lucru.
Articolul nu trebuie sa fie totusi prea lung (mai mult de 1000 de cuvinte sa spunem) si nici plin de date tehnice, pentru ca utilizatorul se va plictisi si nu-l va citi pana la capat.