Care sistem preferi Windows, iOS sau Android?

0 Shares
0
0
0

Care sistem preferi Windows, iOS sau Android?De prea mult timp deja telefonul nu mai este folosit doar pentru a intermedia diverse apeluri intre anumiti indivizi.

Din contra, noile telefoane au devenit o ustensila, o unealta fara de care in ziua de astazi nu se poate, un mijloc prin care se realizeaza o interconectare ca o panza de paianjen intre utilizatorii de tehnologie.

Cu toate acestea insa, dat fiind afluxul de telefoane din ultima perioada si data fiind schimbarea ce s-a produs la nivel de evolutie a tehnologiei, majoritatea utilizatorilor inca nu stiu ce sistem de operare sa aleaga, in functie de ceea ce utilizeaza ei mai des.

Ce sunt sistemele de operare? Fiecare tip de sistem de operare, fie ca vorbim despre Android, iOS sau Windows ofera la randul sau posibilitatea utilizatorului de a rula anumite aplicatii direct pe telefon. Cum gamele de telefoane mobile au devenit din ce in ce mai bune si mai solicitate de catre publicul larg, asa s-a nascut nevoia fireasca de a completa cu desavarsire posibilitatile de a interactiona exact ca pe un laptop sau tableta.

[adsenseyu1]

Ce alegem intre iOS, Android sau Windows? Ei bine aici discutia prinde anumite ramificatii, deoarece este foarte important sa stim ce ofera fiecare dintre aceste sisteme in parte. Mai inainte de orice este de la sine inteles ca cele trei sisteme parvin de la trei firme concurente.

Fiecare dintre acestea incearca sa vina cu ceva nou, astfel incat utilizatorul sa aleaga in final un telefon dotat cu sistemele si aplicatiile oferite. Le vom discuta asadar pe indelete, incercand sa vedem de ce ar fi avantajoasa achizitionarea unui telefon dotat cu un anumit sistem de operare sau cu un altul.

Care sunt avantajele Androidului? Pentru multi dintre noi telefoanele dotate cu sistem de operare Android reprezinta apogeul tehnologiei. Rulabil atat pe telefoane performante cat si pe cele cu posibilitati mai reduse, Androidul este deja foarte cunoscut, si poate ca cel mai mult s-a realizat acest lucru prin intermediul generatiilor de telefoane inteligente de la Samsung.

Vorbim aici despre gamele Galaxy, cele pe care in ziua de astazi toata lumea le foloseste sau doreste, tocmai datorita faptului ca reprezinta fara discutie unele dintre cele mai performante telefoane mobile. Faptul ca Android a fost achizitionat de catre Google nu a facut altceva decat sa creasca cotele de vanzare, facand ca telefoanele astfel dotate sa fie unele dintre cele mai cunoscute si dorite.

Destul de putine persoane stiu faptul ca la baza Androidul are o platforma Linux de functionare, platforma care insa a prins destul de bine pe majoritatea smartphone-urilor, de la Samsung la Sony sau chiar la HTC. In aceeasi ordine de idei, telefoanele dotate cu acest sistem de operare sunt foarte accesibile din punct de vedere al pretului, si permit utilizatorilor sa isi faca personalizarile dupa bunul lor plac.

Poate ca unora le plac foarte mult jocurile sau aplicatiile, pe care le pot gasi cu usurinta in magazinul Google Play, in vreme ce altii sunt orientati mai mult catre informatie. Oricum ar fi, pentru fiecare dintre ei, Androidul este solutia cea mai la indemana atunci cand iti doresti un soft bun la toate, disponibil la un pret rezonabil.

Cum functioneaza iOS-ul? IOS este sistemul de operare pus la dispozitia utilizatorilor de catre Apple, gigantul concurent al Androidului. “Razboiul” dintre cele doua nume grele este demult cunoscut, fiecare dintre celi doi grei incercand sa atraga cat mai multi clienti. Avantajul major al iOS-ului consta in faptul ca aplicatiile descarcate prin Appstore sunt intr-o paleta mult mai diversificata si ca sistemul de operare este mult mai stabil decat Androidul.

Dezavantajul consta in faptul ca sistemul iOS este restrictionat la folosirea acestuia numai pe telefoanele Apple, iar considerentul este usor de identificat. Unele dintre cele mai bune dintre produsele care functioneaza deja pe baza sistemului de operare iOS sunt deja cunoscutele iPad si iPhone.

Un numar trei al clasamentului nostru il constituie telefoanele ce au la baza functionarea pe baza sistemului Windows. Mai putin cunoscute pana acum, acestea sunt lansate pe piata datorita competitorilor Microsoft. Din pacate insa, fie din cauza faptului ca deja Androidul este lider mondial, fie pentru ca iOS-ul este in competitie cu acesta, sistemul Windows pare a nu fi deloc cerut de catre public. Baza acestor tipuri de telefoane este afisajul live tile, ce ofera informatiile in timp real, incercand sa ne reduca timpul de utilizare pana la accesarea aplicatiei.

[adsenseyu1]

Era aproape imposibil sa nu remarcam faptul ca Nokia a reincercat relansarea telefoanelor proprii prin intermediul acestui sistem de operare, insa in mod clar utilizatorii nu s-au prea grabit sa il achizitioneze. Din acest punct de vedere Nokia pierde teren si mai mult in fata competitorilor de la Samsung, cei care dealtfel au devenit in scurt timp varful piramidei in ceea ce priveste producerea de telefoane mobile si dezvoltarea de noi tehnologii si inovatii.

Acestea sunt doar cateva dintre sistemele de operare de pe telefoanele mobile din ziua de astazi. Se incearca din ce in ce mai mult revitalizari ale acestora, in speranta ca ele vor aduce un numar mai mare de utilizatori. Spre exemplu, in vreme ce Android lucreaza la transformari absolut uluitoare ale telefoanelor, Symbianul, BlackBerry os sau Firefox inca se chinuie sa isi adune puterile pentru a putea intra in lupta.

Alegerea unui telefon mobil se face in mod clar in functie de preferintele fiecaruia. Fie ca ne raportam la design, fie ca ne uitam la pret, un lucru este cert. Conteaza dincolo de ambalaj, de carcasa, si modul de de functionare al smartphone-ului. Indicat este sa va documentati intotdeauna inainte de a achizitiona un astfel de obiect.

Un magazin ce este la curent cu toate noutatile din industria telefoanelor mobile, www.dwyn.ro va asteapta cu cele mai noi informatii din acest domeniu si nu doar atat. Pentru detalii despre telefoane mobile intrati aici http://www.dwyn.ro/telefoane___gps-telefoane_gsm-12-0-0.html .

Alte stiri actuale :

1. Android a depasit iOS pe piata tabletelor
2. Marea majoritate a aplicatiilor pentru Android si iOS colecteaza informatii despre utilizatori RAPORT
3. Google introduces cross-platform multiplayer gaming for iOS and Android
4. Microsoft updates its free remote desktop apps for iOS, Mac, Android
5. Facebook 8 pentru iOS ofera partajare selectiva si intra în concurenta cu Snapchat
6. iOS 7.1 – iata cum poti imbunatati autonomia bateriei

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…