Tipuri de tehnologii de imprimare

0 Shares
0
0
0

Toti stim ce inseamna cartus cerneala insa despre imprimante se poate spune mai multe si unele dintre ele nici macar nu functioneaza cu cerneala. Urmatoarele tehnologii de imprimare se gasesc in mod obisnuit in imprimantele moderne:

Imprimante pe baza de toner

O imprimanta laser produce rapid text si grafica de inalta calitate. Ca si in cazul copiatoarelor digitale si al imprimantelor multifunctionale (MFP), imprimantele laser folosesc un proces de tiparire xerografica, dar difera de fotocopiatoarele analogice prin faptul ca imaginea este produsa prin scanarea directa a fasciculului laser prin fotoreceptorul imprimantei.

O alta imprimanta pe baza de toner este imprimanta cu LED care utilizeaza o serie de LED-uri in locul unui laser pentru a produce aderenta tonerului la tamburul de imprimare.

Imprimante cu jet de cerneala lichida

Imprimantele cu jet de cerneala functioneaza prin propulsarea picaturilor cu cerneala lichida de dimensiuni variabile pe o pagina aproape de orice dimensiune. Acestea sunt cele mai comune tipuri de imprimante de calculator folosite de consumatori.

Imprimante de cerneala solide

Imprimantele de cerneala solida, cunoscute si sub denumirea de imprimante cu schimbare de faza, sunt un tip de imprimanta pentru transfer termic. Ei folosesc bastoane solide de cerneala colorata CMYK, similare in consistenta cu ceara de lumanare, care sunt topite si introduse intr-un cap de imprimare cu cristal piezo. Capul de imprimare imprastie cerneala pe un tambur rotativ acoperit cu ulei. Hartia trece apoi peste tamburul de imprimare, moment in care imaginea este imediat transferata sau transfixata pe pagina.

Imprimantele de cerneala solida sunt utilizate cel mai frecvent ca imprimante de birou color si sunt excelente la imprimarea pe folii transparente si alte medii neporoase. Imprimantele de cerneala solide pot produce rezultate excelente. Costurile de achizitie si de exploatare sunt similare cu imprimantele laser. Deficientele tehnologiei includ consumul ridicat de energie si perioadele lungi de incalzire de la o stare rece. De asemenea, unii utilizatori se plang ca imprimarile rezultate sunt dificil de scris, deoarece ceara tinde sa respinga cernelurile din pixuri si este dificil de alimentat prin alimentatoare automate de documente, dar aceste trasaturi au fost reduse semnificativ in modelele ulterioare.

In plus, acest tip de imprimanta este disponibil numai de la un producator, Xerox, fabricat ca parte a liniei de imprimante de birou Xerox Phaser. Anterior, imprimantele de cerneala solida au fost fabricate de Tektronix, dar Tek a vandut activitatea de tiparire catre Xerox in 2001.

Imprimante de sublimare a imprimantei

O imprimanta cu sublimare a colorantului (sau o imprimanta pentru coloranti) este o imprimanta care utilizeaza un proces de imprimare care utilizeaza caldura pentru a transfera colorantul intr-un mediu, cum ar fi un card plastic, o hartie sau o panza de plastic. Procesul este, de obicei, de a pune o singura culoare la un moment dat folosind o panglica care are panouri colorate. Imprimantele dye-sub sunt destinate in principal aplicatiilor color de inalta calitate, inclusiv fotografie color; si sunt mai putin potrivite pentru text. In timp ce odata ce provin de la magazinele de tiparire high-end, imprimantele de sublimare a colorantilor sunt din ce in ce mai utilizate ca imprimante foto dedicate pentru consumatori.

 

0 Shares
You May Also Like
Despre realitatea virtuala

BlogDespre realitatea virtuala

Nu stim aproape nimic despre efectele pe termen lung ale realitatii virtuale asupra copiilor si asta ii ingrijoreaza…