Masajul este un termen general pentru actiuni cum ar fi presarea, frecarea si manipularea pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Masajul poate varia de la lovirea usoara pana la presiunea profunda.
Persoanele care isi doresc in clipa de fata sa se bucure de beneficiile unui masaj de terapeutic, sau de beneficiile unui masaj balinez, ori de beneficiile masajului thailandez intr-un centru Spa cu concept unic, cu siguranta isi pot indrepta atentia spre Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti.
Pentru a combate stresul si anxietatea prin masaj, primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa accesati https://www.fivemassage.ro/masaje/masaj-de-relaxare, pentru a va programa la o sedinta de masaj la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, unde lucreaza cei mai renumiti terapeuti.
La Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, veti putea simti pe propria piele care este diferenta dintre un masaj de relaxare si unul terapeutic, si puteti opta pentru diferite tipuri de masaj. Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de masaj de care puteti avea parte in acest centru spa cu concept unic, si nu numai.
Tipuri comune de masaj
Masaj suedez
Masajul suedez este conceput pentru a imbunatati circulatia, pentru a calma muschii si pentru a imbunatati relaxarea. Masajul suedez este ceea ce considerati probabil un masaj „tipic”.
Aceasta forma de masaj ajuta la stimularea pielii si a sistemului nervos si exercita ligamentele si tendoanele pentru a le mentine suple. Procesul poate fi incredibil de relaxant si este promovat pentru capacitatea sa de a reduce atat stresul emotional, cat si cel fizic.
Masaj profund tesut
Masajul tesuturilor profunde foloseste lovituri lente, ferme si presiune pentru a ajuta la usurarea si eliberarea tensiunii adanci in muschi. Folosit frecvent pentru tratarea durerilor si durerilor cronice si tensiunii la nivelul gatului, spatelui si umerilor, masajul tesuturilor profunde este un tratament intens, dar eficient.
Masajul tisular profund este de fapt un termen curat, care descrie o serie de terapii (cum ar fi masajul sportiv si drenajul limfatic) si apare, intr-o anumita forma, in multe tratamente de masaj. Masajul tesuturilor profunde este utilizat in mod obisnuit din motive medicale de catre fizioterapeuti si chiropracticieni sau prin sesizarea GP.
Masaj prenatal
Proiectat pentru a usura stresul si pentru a calma durerile si durerile din corp in timpul sarcinii, masajul prenatal poate ajuta la relaxarea si pregatirea mamicilor expectante pentru travaliu. Masajul prenatal este o terapie blanda, care implica tehnici usoare, ritmice, adaptate nevoilor femeii si stadiului actual al sarcinii. De obicei, pernele si / sau masa de masaj vor fi folosite pentru a spori confortul si a sprijini corpul in timpul tratamentului.
Masaj postnatal
Masajul postnatal este conceput pentru a ajuta atat mintea cat si corpul sa se regleze si sa se recupereze de la nastere. Folosind tehnici blande, beneficiile includ stresul redus si somnul imbunatatit. De asemenea, gandit pentru a usura durerile si durerile, pentru a accelera recuperarea si reechilibrarea hormonilor, masajul postnatal este disponibil pentru noile mamici imediat ce se simt pregatite.
Masaj indian la nivelul capului
Concentrandu-se pe cap, gat si umeri, masajul indian al capului vine de la Ayurveda. Folosind o serie de tehnici cu presiune diferita, masajul indian este un masaj profund care are ca scop incurajarea vindecarii si restabilirea echilibrului in organism.
Tratamentul poate fi mai ferm decat se astepta, dar nu trebuie sa simtiti disconfort. Beneficiile includ o rutina de somn imbunatatita si o eliberare de tensiune in gat, spate si umeri.
Masaj sportiv
Masajul sportiv este conceput pentru a ajuta la prevenirea si tratarea ranilor care pot aparea in urma exercitiilor fizice. Terapeutii de masaj sportiv vor folosi o serie de tehnici profunde, intense, pentru a restabili mobilitatea la un muschi ranit. Pot fi utilizate tehnici de intindere, compresie, tonifiere si raspuns la punctul de declansare, similare cu acupresiunea.
Multi aleg masajul sportiv pentru a-i sustine prin toate etapele antrenamentului, de la recuperarea in urma accidentarilor si pana la prevenirea accidentarii ulterioare, inainte si dupa exercitiu. Desi acest tratament nu este doar pentru sportivi, oricine participa la activitati fizice obisnuite poate beneficia de un masaj sportiv.
Masaj de remediere
Masajul de remediere poate fi eficient in prevenirea si tratarea leziunilor musculare si a durerii. Folosit frecvent pentru tratarea durerilor de spate, masajul remedial foloseste tehnici de tesuturi profunde pentru a ajuta la eliminarea blocajelor si a celulelor deteriorate din corp. Acest lucru ajuta la reducerea timpului de recuperare dupa accidentare si la incurajarea vindecarii.
Este dureros masajul?
Presiunea aplicata va varia in functie de tipul de masaj pe care il primiti, insa cu siguranta nu trebuie sa simtiti durere in momentul in care terapeutul va maseaza. Masajul tesuturilor adanci este mai intens decat un masaj cu pietre fierbinti, de exemplu. Terapeutul va explica la ce sa va asteptati la inceput, dar daca in timpul tratamentului sunteti incomod sau daca presiunea este prea ferma, comunicati acest lucru.