Care sunt avantajele oferite de hrana si mancare umeda pentru caini?

0 Shares
0
0
0

Foarte multi proprietari de caini aleg sa ofere companionului lor blanos hrana si mancare umeda pentru caini. Iata care sunt avantajele acestor produse si de ce cainii se indragostesc la propriu de hrana umeda.

Alimentele pentru caini din prezent sunt foarte creative, astfel incat sa existe cel putin o formula agreata de caine. Ii poti oferi cainelui tau un amestec de carne de vita, de miel, de pui, de legume si cereale nutritive si toate acestea joaca un rol major in asigurarea unei alimentatii echilibrate. Desi hrana uscata a fost adesea considerata a fi cea mai sanatoasa optiune, alimentele pentru caini umede sunt la fel de sanatoase.

Hrana umeda este mai usor de mestecat

Multi posesori de animale de companie evita sa ofere cainelui hrana la conserva. Sunt ingrijorati de faptul ca acest tip de hrana nu ofera valorile nutritionale corecte si ca pot afecta dantura cainelui. Un produs umed de buna calitate poate ajuta la construirea unei diete echilibrate pentru a sustine si mentine starea de sanatate pe parcursul tuturor etapelor vietii cainelui. Medicii veterinari spun ca utilizarea alimentelor umede pentru caini nu va dauna dintilor sau gingiilor acestora. De fapt, pentru cainii mai in varsta cu probleme la nivelul dintilor sau gingiilor, alimentele umede pot fi mai usor de consumat decat cele uscate.

Hrana umeda este sanatoasa pentru cainii in crestere

Cainii tineri au nevoie de mai multe proteine ??pentru a creste sanatosi, iar alimentele umede contin mai multa proteina decat hrana uscata. Hrana uscata pentru caini contine mai multe cereale, cum ar fi porumbul, ovazul sau alte cereale integrale, care ajuta cainii mai in varsta sa aiba o digestie sanatoasa.

Hrana umeda se conserva bine

Conservele contin adesea carne si legume din abundenta si astfel ofera  vitaminele si mineralele de care cainele are nevoie pentru a ramana sanatos. Carnea de vita, mielul, carnea de pui, cerealele si legumele sanatoase ofera cainelui o masa cu cele mai importante substante nutritive. De asemenea, hrana pentru caini umeda poate fi depozitata mai mult decat hrana uscata – in functie de data de expirare. Cutiile de conserve nu au nevoie de conservanti pentru a-si mentine prospetimea. Singurul inconvenient este faptul ca odata ce a fost deschisa o cutie, ea trebuie consumata rapid.

Cand este nevoie de hrana uscata

Un motiv pentru a da cainelui hrana uscata in locul conservelor, este usurinta de stabilire si gestionare a portiilor.  Mancarea uscata poate fi achizitionata si in saci mari, care pot fi mai convenabili pentru unii posesori de caini.

Animalele agitate pot primi mancare uscata in dispozitive speciale, cu tuneluri si briz briz-uri astfel incat cainele sa nu inghita macarea nemestecata si sa se tempereze. Acest lucru nu este posibil cu hrana umeda si de aceea este recomandata hrana uscata.

Aceste jucarii impun cainelui sa le miste si sa se agite pentru a scoate hrana bobita cu bobita din interior. Astfel ii este consumata energia si cainele se distreaza in timp ce mananca mult mai calm decat in mod normal.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…