Cum sa ai grija de animalul meu de companie?

0 Shares
0
0
0

Ingrijirea animalelor de companie este critica de la nastere pana la procesul de crestere. Puii trebuie crescuti intr-un mediu bun si pentru asta trebuie sa le oferi multa afectiune si atentie. Lasa-l sa exploreze noua sa casa, dar nu-l lasa in pace pentru o lunga perioada de timp.

Alimentele sunt esentiale in crestere, deoarece este momentul in care se va consuma mai multa energie, deci trebuie sa fie variate si echilibrate. Alegerea celei mai bune diete este cheia pentru cea mai buna ingrijire a animalelor noastre de companie, ceea ce ii va permite sa duca o viata lunga si sanatoasa.

Vezi aici Royal canin steril si alege mereu cea mai buna mancare pentru cainele tau.

Atat dieta, cat si exercitiile fizice sunt vitale pentru bunastarea catelului. Fiind foarte jucaus si energic, trebuie sa va asigurati ca efectueaza exercitiul adecvat pentru a evita orice probleme de sanatate.

Ingrijirea adecvata a sanatatii ar trebui sa inceapa imediat si sa o continue pe tot parcursul vietii animalului. Puii sunt susceptibili la orice boala contagioasa, deci se recomanda sa faceti o vizita timpurie la medicul veterinar.

Date de luat in considerare

  • Este esential sa aveti suficient spatiu pentru a se misca liber, fara restrictii. De asemenea este important sa fie scos afara, sa alerge si sa se joace in aer liber.
  • Fa-ti timp sa le dedici atentia ta.
  • Cand achizitionam un catelus, trebuie sa fim stricti cu planul lor de vaccinare.
  • Aveti o buna igiena si curatenie a catelului.
  • Parazitii trebuie controlati prin analiza.
  • Ingrijirea dintilor si a unghiilor.

Alimente adecvate si interzise pentru animalele de companie

  • Desi multe dintre ele par inofensive, exista multe alimente care pot fi periculoase pentru animalele noastre de companie, deoarece sunt toxice.
  • Cainii si pisicile devin parte a familiei noastre si suntem tentati sa ii hranim cu “orice”. Cu toate acestea, nu este bine pentru ei. Ei ar trebui sa urmeze o dieta care sa indeplineasca cerintele lor nutritionale. Aflati care sunt alimentele potrivite si interzise.

Alimente daunatoare pentru animalele de companie

Alimentele pentru consumul uman nu sunt intotdeauna benefice pentru caini sau pisici. De fapt, poate fi chiar daunator daca sunt ingerate in cantitati mari. Acestia pot suferi de disconfort digestiv usor si, in cazuri mai severe, de boli grave.

Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le oferiti niciodata animalului de companie:

Ciocolata

Cei mai multi o iubesc, dar este periculoasa. Cacaoa contine teobromina, toxica pentru animal. Un aport de 100 de grame de ciocolata la un caine care cantareste 15 kilograme poate provoca complicatii grave. Daca este administrat in doze mari, acesta poate compromite functiile vitale.

Simptomele otravirii cu teobromina includ: contractilitate cardiaca crescuta, deshidratare, diaree si varsaturi, ulcere in mucoasa gastrica si convulsii.

Cafeina

Daca in exces este rau pentru oameni, este cu atat mai mult pentru animale. Acest stimulent prezent in cafea, ceai sau cola afecteaza sistemul nervos si cardiac. Intr-un timp foarte scurt poate provoca tahicardie, hiperactivitate si varsaturi.

Ceapa si usturoiul

Acestea pot duce la anemie hemolitica, o boala care ataca celulele rosii din sange si provoaca slabiciune sau probleme de respiratie.

Cat de mult ar trebui sa manance un caine si cat de des?

Printre multele intrebari cu care se confrunta proprietarii de caini noi si experimentati este una deosebit de importanta. Cat de des ar trebui sa manance cainii? Dieta si nutritia sunt componente esentiale pentru a va mentine cainele un membru sanatos al familiei pentru anii urmatori.

Desi nu exista o regula stricta cu privire la cat de des ar trebui sa manance un caine, de doua ori pe zi este, in general, un loc bun pentru a incepe. Cu toate acestea, mai important decat frecventa hranirii este dimensiunea portiei de masa. Marimea portiei poate varia in functie de rasa, varsta si starea de sanatate, iar stabilirea cantitatii potrivite poate fi dificila.

Serviciile de livrare de mancare pentru caini pot facilita servirea insotitorului tau canin cu mese delicioase, hranitoare si proportionate corespunzator, pe care chiar si oamenii le pot manca. Unul dintre aceste servicii,  ofera hrana proaspata pentru caini, de calitate umana, personalizata pentru nevoile nutritionale unice ale puiului tau.

Medicii veterinari recomanda sa hranesti un caine de cel putin doua ori pe zi. Cainii cu probleme medicale sau nevoi alimentare pot necesita programe de hranire specializate sau restrictii privind ceea ce mananca. Discutati cu medicul veterinar despre obiceiurile alimentare ale cainelui pentru a va asigura ca satisfaceti nevoile nutritionale si cerintele de ingrijire a sanatatii.

Rasa joaca un rol important atunci cand decideti cat de des sa va hraniti cainele. Cainii obisnuiti de rase mari, de exemplu, vor necesita adesea mai multe hraniri si mai multe calorii pe zi decat cainii de rase mijlocii si mici. Varsta este, de asemenea, un alt aspect important. Necesarul caloric pentru un Yorkshire Terrier de doua luni variaza foarte mult in comparatie cu un Yorkie de doi ani.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…