Care sunt functiile unui buldoexcavator mixt?

0 Shares
0
0
0

 Buldoexcavatoare montate central

Adesea, acest tip de incarcator este cunoscut ca un buldoexcavator pivot centru, are buldoexcavatoare montate in centrul cadrului sau din spate. Picioarele lor se rotesc in jos si asigura stabilizarea. In plus, acest design ofera o postura mai larga si o garda la sol mai mare, ceea ce il face ideal pentru teren inclinat si sarcini grele.

Excavatoare

Acest tip de buldoexcavator este montat pe sine cadru si stabilizatori care permit operatorului sa schimbe munca sau materialele dintr-o parte a incarcatorului in cealalta, economisind foarte mult timpul necesar pentru a repozitiona platforma.

Ideal pentru coridoare inguste sau situatii de lucru in care masina este situata in apropierea cladirilor sau a altor obiecte imobile, buldoexcavatoarele cu defilare laterala ating echilibrul perfect intre precizie si productivitate.

 

Cel mai bun buldoexcavatoare: Branduri

Aici este lista cu cele mai bune branduri de excavatoare.

  • Volvo
  • JCB
  • Komatsu
  • Liebherr
  • CAZ
  • John Deere
  • Terex
  • Hitachi
  • Hyundai

Excavator si buldoexcavatoare

Care este rolul buldoexcavatorului?

Buldoexcavatoarea este o masina care este folosita pentru a excava in pamant, isi desfasoara activitatea ingropand o galeata sau o lopata cu care extrage pamant sau materiale depuse pe pamant, apoi le trage si le depune in interior.

Ce face un excavator?

O lopata excavator este o masina autopropulsata, pe anvelope sau senile, cu o structura capabila sa se roteasca la cel putin 360 ° (intr-o directie si alta si neintrerupt) care excaveaza terenuri sau incarca, ridica, roteste si descarca materiale prin actiunea cupei.

Cabina se afla deasupra sasiului sau a caroseriei. Ele sunt o progresie naturala si sunt adesea denumite lopeti electrice. Vezi aici parbriz Komatsu.

Branduri de buldoexcavatoare

Cele mai recunoscute branduri buldoexcavatoare, cum ar fi: Cat, Volvo, JCB sunt utilaje esentiale atunci cand vine vorba de constructii.

Sistemul hidraulic al unui buldoexcavator

In sistemul hidraulic, fluidul hidraulic este in mod constant echilibrat, ceea ce inseamna ca se asigura ca puterea maxima disponibila va fi directionata acolo unde este cea mai mare nevoie.

Buldoexcavatoareexcavator, excavator mixtincarcator mixt sau lopata mixte (buldoexcavator) este o masina de constructii utilizate pentru a efectua lucrari de excavare. Este o varianta a excavatorului si nu trebuie confundata cu acesta.

Acesta difera de excavator prin faptul ca are o lopata suplimentara in fata, pe langa galeata sau galeata pentru a sapa la capatul unui brat articulat montat pe spate.

Buldoexcavatorul este de obicei folosit in lucrari pentru miscarea pamantului, pentru a face rampe in parcele sau pentru a deschide santuri pentru trecerea tevilor, cablurilor, canalelor de scurgere etc., precum si pentru a pregati terenul sau firma in care se afla fundatiile cladirilor.

Sasiul poate fi montat pe lanturi sau pe anvelope. In acest din urma caz, acestea sunt prevazute cu mufe hidraulice pentru a fixa masina la sol.

Buldoexcavatorul, spre deosebire de excavatorul din fata, loveste pamantul sapand de sus in jos si din fata in masina in sine; de aici si numele sau. Este folosit pentru a lucra terasamentul la un nivel mai mic decat planul de sprijin, sau un pic mai mare decat acesta.

Masini si echipamente moderne pentru constructii

„O casa este o masina in care sa locuiesti”, a declarat celebrul Le Corbusier in 1929, iar metafora mecanica a devenit o premisa de baza a arhitecturii moderne. Mai tarziu, estetica masinii a devenit mai explicita. Centrul Pompidou din Paris (1977) si-a purtat sistemele la vedere, expresia arhitecturala principala provenind din echipamente, conducte si sisteme de transport.

Dar metafora ar putea deveni in curand realitate. Nanotehnologia, propusa initial de fizicianul Nobel Richard Feynman acum o jumatate de secol, manipuleaza atomi si molecule individuali pentru a construi lucruri – orice. Deja, cercetatorii au experimentat cu succes nanotehnologiile din beton si otel, intarind materiale si imbunatatind performanta prin ajustarea automata pentru a compensa stresul si deformarea.

Cladirile incep sa fie definite mai putin ca obiecte statice si mai mult ca medii complet fluide — Lance Hosey, FAIA, Fellow LEED, Gensler.

Expertii anticipeaza ca in urmatoarele cateva decenii, cladiri intregi ar putea fi fabricate folosind roboti microscopici, care s-ar uni pentru a face un lipici cibernetic, eliminand constrangerile traditionale de material. Componentele standard, ireductibile, cum ar fi formele de 2×4, caramida si otel, ar putea fi inlocuite cu parti microscopice, iar forma, textura, culoarea si rezistenta ar putea fi definite la nivel celular.

Geometria ortogonala, ceruta pentru eficienta de constructia standard a cadrului, ar putea disparea cu totul. In urma cu un secol, Frank Lloyd Wright a descris „arhitectura organica” ca fiind „construirea modului in care construieste natura”. Nanotehnologia ar putea duce in sfarsit acest lucru la bun sfarsit.

Modificandu-se de-a lungul generatiilor succesive, scazand si curgand in cicluri nesfarsite de reproducere si adaptare, nano-asamblatorii ar putea produce arhitectura printr-un proces similar cu evolutia genetica – doar mai rapid – si, prin urmare, sa construiasca exact asa cum construieste natura.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…