Care sunt marile avantaje ale ambalajelor biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, materialele plastice traditionale fac parte din viata oamenilor. Le intalnim in diferite produse, sub diferite forme, insa cel mai des folosim ambalaje din materiale plastice traditionale.

Stiati insa ca ambalajele care sunt confectionate din materiale plastice traditionale au un numar mare de dezavantaje? In primul rand, mentionam ceea ce se vede cu ochiul liber, si anume ca ambalajele din materiale plastice traditionale pot fi voluminoase. Ele insa sunt si costisitoare si daunatoare pentru mediul inconjurator.

Pentru a se fabrica ambalaje din materiale plastice traditionale, se folosete petrol. De exemplu, se folosesc peste 12 milioane de barili de petrol doar pentru a se fabrica saci si pungi de cumparaturi in Statele Unite ale Americii. Ganditi-va insa la nivel mondial in aceste conditii, cat de mult petrol se foloseste pentru confectionarea ambalajelor din plastic traditional.

In plus, doar pentru a fabrica o jumatate de kilogram de polistiren, este nevoie de utilizarae a doua kilograme de petrol. In plus, este neoie si de multa energie pentru a produce materialele plastice traditionale, asa ca nu mai este de mirare de ce au inceput sa apara pe piata ambalaje din materiale plastice biodegradabile.

Stim cu totii ca cuvantul „biodegradabil” se traduce aproximativ in „ceva mai bine pentru mediu”. Dar care sunt avantajele materialelor plastice biodegradabile? Si cat de exact beneficiaza lumea din jur de produsele biodegradabile?

Pentru a va ajuta sa intelegeti de ce bioplasticele si alte produse biodegradabile sunt cu mult superioare polistirenului sau a altor materiale de ambalare obisnuite pentru a lua, am enumerat mai jos cele sapte avantaje principale ale materialelor plastice biodegradabile.

Va invitam sa cititi articolul pana la final, pentru a descoperi cele mai importante avantaje asadar, ale ambalajelor biodegradabile, iar aici amintim atat caserole biodegradabile cat si pungi biodegradabile tip maieu si nu numai.

  1. Putine emisii de carbon

Un avantaj evident pe care il au toate materialele biodegradabile, este reprezentat de reducerea emisiilor de carbon. In timpul procesului de fabricatie, materialele plastice, cum ar fi printre altele si bioplasticul PLA care este bazat pe plante, emit mult mai putine emisii decat o face crearea plastica obisnuita. Acesta este asadar un avantaj, insa lista continua.

  1. Ambalajele biodegradabile se biodegradeaza

Spre deosebire de alte tipuri de plastic, materialele plastice biodegradabile si produsele de ambalare vor fi in cele din urma biodegradate. Aceasta, la randul sau, reduce numarul de articole aruncate in depozitele de deseuri. Recipientul mediu de plastic poate dura aproximativ 450 de ani pentru a se dezintegra.

Cu toate acestea, un plastic biodegradabil se va descompune in mod natural in timpul vietii. Se spune ca in doar cateva luni mai exact se descompune un ambalaj din material plastic biodegradabil, dar exista si situatii in care este nevoie de 1-2 ani pentru a se degrada. Oricum, timpul este mai scurt in comparatie cu timpul necesar degradarii plasticului traditional.

  1. Pot fi refolosite

Substantele biodegradabile, inclusiv materialele plastice biodegradabile – pot fi reciclate si reconstituite inainte de incheierea ciclului lor de viata. Uleiurile pe baza de plante utilizate in majoritatea bioplasticelor fac calitatea lor mult superioara altor tipuri de plastic. Aceste uleiuri fac de asemenea, suprafata bioplasticului mai putin fragila si mai usor de format forme si texturi noi.

In unele materiale plastice care nu sunt biodegradabile, materialul nu este sigur pentru reciclare, iar acest lucru se datoreaza substantelor chimice nocive care ar putea scurge dupa utilizarea initiala. Deoarece materialele si ambalajele biodegradabile provin din substante naturale, nu exista substante chimice sau toxine in aceste articole.

  1. Poluarea redusa

Deoarece produsele biodegradabile se descompun in mod natural, in cele din urma se descompun si sunt consumate de sol si alte componente naturale. Acest proces natural inseamna ca nu trebuie sa aiba loc o reactie chimica fortata pentru a porni procesul si se va produce mai putina poluare ca urmare.

Deoarece materialele biodegradabile nu vor fi niciodata prezente intr-un depozit de deseuri pe perioade indelungate, rezultatul este acela ca deseurile mai putin generale de gestionat.

  1. Mai sigur pentru utilizatori

Produsele biodegradabile sunt fabricate cu substante naturale. Drept urmare, acestea nu contin substante chimice daunatoare si nu prezinta riscuri pentru utilizatorii intentionati. Spre deosebire de materialele plastice care nu sunt reciclabile cum ar fi PET-ul, plasticul utilizat pentru crearea celor mai multe sticle standard de apa, bioplasticele nu atrag bacterii daunatoare sau scurgeri de substante chimice atunci cand se descompun.

Acest lucru inseamna ca materialele biodegradabile pot fi folosite de mai multe ori, eliminand nevoia de materiale plastice de unica folosinta, fara a pune riscurile utilizatorilor.

  1. Utilizarea mai buna a petrolului

Productia de materiale plastice traditionale echivaleaza cu un consum de petrol de 2,7% in Statele Unite. Daca am reduce acest nivel de consum prin crearea de bioplastice naturale in schimb, am putea realoca resursele de petrol in cauze mai demne, cum ar fi incalzirea si transportul.

  1. Mai bine pentru afaceri

Chiar si companii majore, precum Coca-Cola, introduc produse bioplastice datorita conotatiei sale mai ecologice. Daca doriti sa oferiti companiei dvs. un bun reprezentant, urmati-va si folositi surse de plastic mai putin daunatoare pentru a crea produse de durata.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…