Care sunt principalele beneficii si proprietati ale merisoarelor?

0 Shares
0
0
0

Merisoarele sunt considerate inca din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precadere cele ale tractului urinar. Impactul lor benefic a fost descoperit de catre stramosii nostri si confirmat in zilele noastre prin studii specializate.

Mici, dar de un rosu pasional, retrase in zone salbatice,  merisoarele cresc in mediul prielnic al lantului carpatic si in Muntii Apuseni, unde poti intalni un adevarat paradis al afinelor rosii.

Merisoarele sunt bogate in:

  • Fibre
  • flavonoide (substante cu efect antioxidant)
  • saponine
  • acizi grasi esentiali Omega 3, 6, 9
  • uleiuri
  • zaharuri
  • provitamina A
  • vitamine precum B1, B2, C (retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina, piridoxina)
  • minerale (fosfor, potasiu, calciu)
  • tanini (substantice antibacteriene si micotice)

Care sunt beneficiile merisoarelor?

Despre merisoare beneficii si propirietati ale acestei planta pentru organismul uman se poate vorbi foarte mult.

Efectele benefice ale fructelor de merisor erau cunoscute si de stramosii nostri, care le utilizau prospete sau conservate pentru vitaminizarea organsimului.

Au efecte antiinflamatoare – merisoarele au efecte antiinflamatoare asupra sistemului cardiovascular, dar si asupra tractului digestiv. Fitonutrientii din merisoare sunt cei care reduc inflamatia.

Consumul de merisoare, sub orice forma ar fi acesta facut, scade inflamatia la nivelul gingiilor, prevenind afectiunile dentare.

De asemenea, merisoarele consumate cu regularitate reduc riscul de inflamatii la nivelul stomacului, la nivelul colonului si la nivelul vaselor de sange.

Sursa excelenta de antioxidanti – potrivit specialistilor, antioxidantii care se regasesc in merisoare contribuie la proceselor de regenerare ale mucoaselor din intregul organism, prevenind problemele de sanatate de orice natura.

S-a mai demonstrat stiintific ca merisoarele au un impact pozitiv in ceea ce priveste lupta impotriva tumorilor maligne.

Suc de merisoare – beneficii

Un tratament cu suc de merisoare, timp de cateva saptamani, poate fi un miracol pentru corpul tau.

O cana cu suc proaspat de merisoare este excelenta pentru sistemul cardiovascular, restabileste nivelul colesterolului, inhiba cresterea celulelor canceroase, previne infectiile (raceala, infectii respiratorii etc).

Cura cu suc de merisoare poate sa completeze si curele de slabire: acizii organici din afinele rosii au capacitatea de a reduce depozitele de grasime, in doar cateva saptamani.

Merisoarele te pot ajuta sa scapi si de pietrele la rinichi, reduc riscul aparitiei osteoporozei, intaresc sistemul osos, fiind o sursa bogata de calciu.

Sucul de merisoare actioneaza impotriva cancerului in primul rand datorita proantocianidinei – un antioxidant de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.

Merisoarele contin surse veritabile de acizi organici, acestia avand proprietatea de a reduce depozitele de grasime si ajutand, in acest fel, la eliminarea kilogramelor in plus. Intr-o dieta de slabire, sucul de merisoare este cel mai utilizat

Recomandarea este sa bei un pahar de suc sau de ceai de merisoare in fiecare zi, dimineata, inainte de a lua micul dejun.

Te poti folosi in dieta ta de slabire si de fructele de merisor proaspete sau uscate in diverse salate si in iaurt.

Datorita efectului sau antiinflamator, merisoarele reduc durerile musculare, fiind de folos si in cazul durerilor reumatice.

Tinctura de merisoare, pe care o poti gasi la plafar, este ideala pentru tratarea reumatismului.

Studiile sugereaza ca beneficiile merisoarelor pot include capacitatea de a ajuta la prevenirea anumitor forme de cancer.

Antioxidantii din merisor lucreaza pentru a incetini progresia tumorii si a lupta impotriva bolilor. Cercetarile au aratat ca flavonoidele care contin merisor pot ajuta la stoparea bolilor legate de imbatranire prin limitarea stresului oxidativ din corp.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…