Cum iti poti proteja ficatul cand consumi suplimente si steroizi pentru sala?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre din ce in ce mai multi tineri pun mare pret pe corpul lor, si isi doresc ca aceastasa fie sculptat perfect, pentru a atrage toate privirile celor din jur, si pur si simplu pentru a se simti cat mai bine in pielea lor.

Ei bine, exista o multime de tineri care pentru a obtine corpul la care viseaza de mult timp, merg constant la sala de sport.

Exista foarte multi tineri care aleg calea cea grea si fac sport natural, fara a consuma nici macar suplimente (proteine, creatina, aminoacizi, etc.), insa exista si tineri care aleg calea cea mai simpla, si anume aceea de a consuma suplimentele amintite anterior.

Exista tineri care deoarece nu ajung rapid sa aiba rezultatele dorite, forteaza si mai mult nota, si opteaza pentru steroizi anabolizanti (orali si injectabili).

Un lucru insa este cat se poate de clar, si anume ca acesti steroizi, fie ei pastile sau injectii cu testosteron, afecteaza foarte mult ficatul, iar cei care isi doresc cum sa isi protejeze ficatul, pot afla mai multe informatii de pe Wellnessist.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca steroizii nu ar trebui folositi pentru cresterea masei musculare pentru ca pot afecta foarte mult ficatul, dar pot produce si alte afectiuni. Cei care insa nu au de gand sa tina cont de acest lucru, ar trebui sa stie cum sa isi protejeze ficatul.

Exista in acest caz protectori foarte buni pentru ficat, precum Silimarina, Fortifikat Forte sau Hepato Protect, protectori care pot ajuta ficatul sa nu se imbolnaveasca din cauza steroizilor.

Cei care totusi consuma steroizi anabolizanti, ar trebui sa consume si foarte multe legume in perioada in care urmeaza ciclul cu steroizi, pentru ca legumele sunt foarte utile in ceea ce priveste regenerarea ficatului, deoarece sunt foarte bogate in nutrienti si fibre.

Apoi trebuie precizat iarasi faptul ca salatele pot ajuta foarte mult la regenerarea ficatului, iar aceste salate ar trebui sa contina cat mai multe legume.

Deasemenea, un shake care sa fie compus din 300 ml de apa, 1-2 mani de spanac, kale sau manglod, facute la blender, pot reprezenta o solutie foarte buna pentru regenerarea ficatului.

Un shake alcatuit dintr-o cana de fructe de padure, cu mere sau alte fructe, poate fi deasemenea foarte util pentru regenerarea ficatului, si poate sa fie consumat de catre cei care au urmat sau urmeaza un tratament cu steroizi pentru cresterea masei musculare.

Fructele (mere, pere, caise, pepeni, cirese, ananas, struguri, fructe de padure, portocale, graphefruit sau kivi), pot fi si ele consumate pentru regenerarea ficatului.

Ei bine, dupa cum se poate observa, exista o multime de modalitati care pot ajuta la regenerarea ficatului, insa cei care merg frecvent la sala de sport ar trebui totusi sa renunte la ideea de a creste in masa musculara folosind steroizi anabolizanti.

In schimb, suplimentele alimentare (proteina, creatina sau aminoacizi), pot ajuta foarte mult la cresterea in masa musculara, si cu siguranta nu solicita ficatul la fel de mult precum steroizii anabolizanti.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…