Ce diferente exista intre motosape si motocultoare?

0 Shares
0
0
0

Majoritatea persoanelor care locuiesc in mediul rural se ocupa de agricultura. Multi dintre locuitorii satelor din Romania au agricultura drept activitate principala, deci traiesc de pe urma agriculturii.

Exista si persoane care locuiesc in mediul rural sau care intentioneaza sa se mute la sat dupa ce si-au cumparat o casa sau un teren la sat, si care doresc sa cultive cereale si/sau legume si leguminoase pentru propriul consum.

Persoanele aflate in aceasta situatie cu siguranta au nevoie de unele sfaturi pentru a putea incepe sa cultive produsele agricole respective pentru propriul consum. Ei bine, cel mai important sfat este acela de a-si alege un utilaj care sa le usureze munca.

In ceea ce priveste aceste utilaje, ne referim la motosapa sau motocultor, iar in cele ce urmeaza puteti afla cateva informatii de baza despre aceste doua tipuri de utilaje.

Motosapa este un utilaj care se foloseste cu scopul de a marunti solul. Este folosita in activitatile de pregatire a solului in vederea insamantarii sau a plantarii, sau pentru lucrarile de intretinere a culturilor.

Este recomandata utilizarea motosapei pentru suprafetele mici de teren. De exemplu, puteti folosi acest utilaj de mici dimensiuni pentru gradinile mici, pentru sere sau solarii, sau pentru suprafete de teren.

In ceea ce priveste motocultorul in schimb, acesta este un utilaj agricol care este ideal pentru prelucrarea solurilor grele, pe suprafete mari de teren. Daca motosapa poate fi utilizata pana la suprafete de 1000 de metri patrati, motocultorul in schimb, poate fi utilizat pentru suprafete de peste 10.000 de metri patrati.

Motocultorul marunteste solul la o adancime mai mare in comparatie cu motosapa. Ba chiar mai mult, in comparatie cu motosapa, motocultorul este capabil sa formeze canale (santuri) pentru seminte.

Motocultoarele pot fi echipate cu diferite accesorii, in functie de ceea ce cultivati. De exemplu, puteti alege alaturi de motocultor sa cumparati si un plug pentru arat sau un plug pentru bilonat. Puteti cumpara motocultorul la pachet cu o sapa pentru cartofi sau alaturi de o grebla pentru a aduna fanul.

Motocultorul poate veni in ajutorul agricultorilor si cand este nevoie de transportul ingrasamintelor la teren, sau cand este nevoie de un mijloc de transport pentru a duce semintele la teren, in vederea insamantarii. Cum este eficient in aceste conditii motocultorul? Ei bine, acestuia ii poate fi atasata o remorca.

Motocultorul este un utilaj agricol care va poate ajuta in gospodarie chiar si pe timpul iernii. Acestuia ii poate fi atasata o lama (care poate fi cumparata la pachet cu utilajul) in vederea indepartarii zapezii. Puteti indeparta mult mai usor zapada din curte cu ajutorul utilajului, decat manual.

Asadar, motocultorul este mult mai eficient decat motosapa, motiv datorita caruia, este indicat sa va indreptati atentia spre motocultoarele de la Rabota. Puteti alege de la Rabota un motocultor in functie de necesitatile dvs.

De exemplu, daca aveti nevoie de un astfel de utilaj pentru a lucra o suprafata mare de teren, puteti opta pentru motocultorul Rabota K10, care are 10 CP putere si un motor pe benzina, euro 5. Acest utilaj va ofera posibilitatea de a-i atasa o multime de accesorii, si poate fi utilizat fara probleme pe sol dificil, si pe suprafete mai mari de 10. 000 de metri patrati.

Tot de la Rabota puteti alege si motocultoare care au doar 7 CP, si care au de-asemenea motoare pe benzina, tot euro 5. Acestea pot fi utilizate fara probleme pe suprafete de peste 8.000 de metri patrati, si pe suprafete mai mici.

Asadar, motocultorul este un utilaj mult mai eficient decat motosapa, deci daca doriti sa va ocupati de agricultura pentru propriul consum, cu siguranta de un asemenea utilaj aveti nevoie.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…