De ce este indicat sa avem produse cu alcool sanitar acasa?

0 Shares
0
0
0

Alcoolul sanitar este o solutie be baza de alcool etilic (70%). Acesta se foloseste pentru uz extern, si actioneaza ca antiseptic fata de bacterii.

Alcoolul sanitar poate fi cumparat in forma pura (spirtul sanitar de exemplu), si poate fi si una din substantele componente ale unor produse. Atat alcoolul sanitar, cat si anumite produse cu alcool sanitar trebuie sa se regaseasca in locuintele oamenilor, din diferite motive, pe care le vom prezenta in continuare.

Utilizarea alcoolului sanitar sau a unor produse cu alcool sanitar, pentru rolul antiseptic

Alcoolul sanitar este un tratament bactericid natural. Aceasta inseamna ca ucide bacteriile, dar nu previne neaparat cresterea lor. Alcoolul sanitar sau unele produse cu alcool sanitar pot poate distruge de asemenea, ciupercile si virusurile.

Cu toate acestea, este important ca o persoana sa utilizeze produse cu alcool sanitar care au o concentratie de alcool de cel putin 50%. In caz contrar, solutia poate sa nu distruga in mod eficient bacteriile.

Utilizarea alcoolului sanitar sau a produselor cu alcool sanitar pentru dezinfectarea produselor si a suprafetelor

Puteti utiliza alcoolul ca dezinfectant pentru articole precum foarfece, termometre si alte suprafete. Cu toate acestea, alcoolul nu este intotdeauna suficient de fiabil ca dezinfectant. De asemenea, poate deteriora stratul de protectie al unor articole, cum ar fi placile din plastic sau lentilele pentru ochelari.

Utilizarea alcoolului sanitar sau a produselor de curatare care contin alcool, pentru a curata jaluzelele

Este nevoie doar de un prosop imbibat cu alcool, pe care sa il frecati pe lamelele si intre lamelele jaluzelelor. Acesta poate fi un mod rapid si usor de curatat aceste jaluzele greu de curatat.

Curatarea periilor de machiaj cu alcool sanitar sau cu produse care contin alcool sanitar

Puteti valorifica proprietatile dezinfectante ale alcoolului pentru a va curata periile de machiaj. Se toarna alcool sanitar intr-o ceasca mica si se inmoaie pensula de machiaj in ceasca, invartind-o timp de cateva secunde. Clatiti peria cu apa calduta si asezati-o pe un prosop pentru a se usca.

Utilizarea alcoolului sanitar sau a produselor cu alcool pentru curatarea chiuvetelor

Alcoolul poate face din nou aceste suprafete curate si stralucitoare. Se toarna alcoolul pe o carpa moale si se curata. Nu trebuie sa folositi apoi apa pentru a clati, deoarece alcoolul se va evapora.

Dezinfectarea telefonului mobil cu alcool sanitar sau cu produse de curatare care contin alcool

De la uleiuri pana la produsele de machiaj, exista o multime de lucruri care va pot murdari telefonul. Folositi un tampon cu alcool si stergeti pentru a curata si dezinfecta.

Folositi alcool sanitar pentru a dezgheta parbrizul masinii

Puteti amesteca o solutie rapida de dezghetare combinand o parte de apa si doua parti care contin 70% alcool, intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizarea acestui lucru pe parbriz va facilita dezghetarea parbrizului.

Crearea dezinfectantului de casa.

Puteti curata majoritatea suprafetelor pulverizand sau stergandu-le cu o laveta umezita cu alcool. Cu toate acestea, nu aplicati alcool pe materiale permeabile, cum ar fi cuartul si granitul. Laminatul din plastic si marmura sigilata sunt fine si pot fi deteriorate de alcool

Curatarea bijuteriilor.

Daca inelele, bratarile si alte bijuterii si-au pierdut stralucirea, imbibarea in alcool va poate ajuta. Stergeti-le apoi cu o carpa curata pentru a obtine o stralucire superioara.

Indepartarea fixativului de pe oglinzi si faianta

Un fixativ lipicios va poate afecta oglinzile si placile de faianta din baie, atunci cand va faceti coafura. Inmuiati sau pulverizati alcoolul pe o carpa moale si utilizati pentru a obtine o suprafata limpede ca cristalul.

Curatarea otelului inoxidabil

Alcoolul poate fi un excelent produs de curatat pentru produsele din otel inoxidabil prin indepartarea petelor de apa si dezinfectarea suprafetei. Utilizati un prosop umed din microfibra, imbibat cu alcool, pentru a curata orice otel inoxidabil din casa dvs.

Dezinfectarea mouse-ului si tastaturii computerului

Utilizarea unui produs care contine alcool, poate fi ideala dat fiind faptul ca alcoolul aplicat se evapora rapid. Utilizati un tampon de bumbac inmuiat in alcool sau o carpa umeda din microfibra imbibata cu alcool pentru a curata tastatura si mouse-ul computerului.

Nu este nevoie sa stergeti apoi cu o carpa uscata sau cu un prosop de bucatarie, pentru ca alcoolul se evapora rapid.

Odorizant pentru incaltaminte

In cazul in care ati constatat faptul ca pantofii incep sa capete un miros neplacut, cu siguranta stropirea interiorului acestora cu alcool sanitar sau cu produse care contin alcool, este o idee inteleapta care va poate ajuta. Punerea lor la soare pentru a se usca complet poate ajuta in continuare alcoolul la uciderea bacteriilor.

De retinut

Nu trebuie sa beti niciodata alcool sanitar pentru ca acest lucru poate fi mortal. Nu lasati copiii sa umble cu alcoolul sanitar sau cu produsele care contin acest tip de alcool.

De-asemenea, este foarte important sa stiti ca alcoolul sanitar si produsele care contin acest tip de alcool sunt foarte inflamabile, deci nu trebuie sa le folositi langa foc.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…