Ce este blefaroplastia?

0 Shares
0
0
0

In acest articol primim mai multe informatii despre blefaroplastie de la Utilarisaloane.

Liftingul pleoapelor ( blefaroplastie ) este procedura chirurgicala prin care se indeparteaza grasimea, impreuna cu excesul de piele si muschi de pe pleoapa superioara si inferioara.

Chirurgia pleoapelor poate corecta impresia de pleoape cazute sau a pungilor umflate de sub ochi, lucru care te face sa arati mai obosita si mai batrana. Cu toata ca nu se indeparteaza laba de gasca de la coada ochilor sau alta riduri, ace4asta interventie elimina cearcanele intunecate de sub ochi sau pleoapele cazute.

Chiar daca se poate crea un efect de ochi migdalati, nu va putea sa sterga caracteristicile mostenirii tale geneticice. Blefaroplastia poate fi efectuata impreuna cu alte interventii faciale ca liftingul facial sau liftingul sprancenelor.

Blefaroplastia iti poate imbunatati aspectul si iti da increderea in tine, dar asta nu inseamna ca vei deveni fotomodel sau sa nu te astepti ca oamenii din jurul tau sa te trateze diferit. Inainte de a te hotari sa faci interventia, gandeste-te bine la cee ace astepti de la aceasta operatie.

Persoanele indicate pentru aceasta procedura sunt cele sanatoase, stabile psihic si realiste in asteptarile lor. Majoritatea, barbati si femei, au in jur de 35 ani sau mai mult.

Exista afectiuni care pot face ca blefaroplastia sa fie riscanta. Acestea includ probleme ale tiroidei, ca hipotiroidismul sau boala lui Grave, ochii uscati sau lipsa lacrimilor, hipertensiune arteriala, boli cardivasculare, diabetul. Retina dezlipita, glaucomul dau motive de precautie, de aceea consulta si oftalmologul inainte de opratie.

In urma interventiei chirurgicale, complicatiile nu sunt frecvente si de obicei sunt minore. Acestea pot fi:
•    vederea incetosata, sau impresia de a vedea dublu pentru cateva zile
•     umflarea temporara a coltului ochilor
•     vanatai mai mult sau mai putin extinse
•     o usoara asimetrie la vindecarea cicatricilor.

Dupa scoaterea firelor, pot aparea mici depozite de grasime, dar chirurgul le poate indeparta cu un ac fin. De asemenea, pacientii pot avea dificultati in a-si tine ochii inchisi in timpul somnului; foarte rar aceasta afectiune poate deveni permanenta. O alta complicatie rara poate fi – ectropion – sau caderea pleapei inferioare, necesitand o alta interventie.

Primul consult al chirurgului este foarte important. Acesta are nevoie de istoricul tau medical complet, asa incat trebuie sa-l informezi asupra alergiilor de care suferi, daca esti sub tratament, daca fumezi, sau daca consume alcool. In cadrul acestei consultatii medicull sau asistenta medicala iti verifica acuitatea vizuala si iti evalueaza productia de lacrimi.

Impreuna cu chirurgul trebuie sa discutati despre scopul si asteptarile tale de la aceasta interventie. Va trebui sa stabiliti daca se va interveni asupra tuturor celor patru pleoape, doar la pleoapele superioare, sau doar la cele inferioare.

Se va stbili daca doar pielea sau si grasimea va fi indepartata, se vor stabili si alte proceduri asociate. Chirurgul iti va explica tehnicile si tipul de anestezie pe care le va folosi, aparatele de care se va folosi, riscurile si costul interventiei.

Nu ezita sa pui chirurgului toate intrebarile pe care le ai, in special cele legate de asteptarile tale si preocuparile legate de rezultat.

Chirurgia pleoapei poate fi efectuata in clinica de chirurgie plastica. De obicei se face in ambulatoriu, rareori fiind necesara internarea.

Blefaroplastia dureaza de obicei de la una la trei ore, in functie de marimea operatiei. Daca solicitati interventia asupra cele patru pleoape, chirurgul va opera prima data pleoapele superioare si apoi cele inferioare.

.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…