Ce este si la ce se foloseste o placa compactoare?

0 Shares
0
0
0

O placa compactoare electrica este un echipament care se foloseste pentru operatiuni de tasare a pamantului, pentru imbunatatirea rezistentei si a densitatii terenului, inainte de inceperea executarii unor alte lucrari, precum asfaltare, pavare sau betonare.

Prin compactarea solului cu ajutorul unui astfel de echipament se realizeaza o reducere semnificativa a volumului de material prin cresterea densitatii solului, si nu in ultimul rand, se obtine si reducerea permeabilitatii acestuia.

De obicei, pot fi realizate mai multe feluri de lucrari de compactare: ale solului, ale asfaltului si a pietrelor si pavajelor. Toate aceste lucrari se pot realiza in momentul in care se folosesc placi compactoare de buna calitate.

Daca discutam despre maiuri si spunem ca acestea sunt utilizate de obieci la lucrari de mica amploare, placile sunt echipamente puternice si sunt recomandate in cazul unor activiati mai ample care se desfasoara pe santierele de constructii.

In momentul in care se efectueza tasarea cu placa compactoare se realizeaza vibrarea cu ajutorul unui ax excentric sau doua, depinde de model. Este bine de cunoscut faptul ca performantele compactarii sunt diferite de la caz la caz, in functie de greutatea placii, in functie de masa in miscare, de viteza de lucru, dar si in functie de frecventa si amplitudinea tasarii.

De precizat este faptul ca exista placi compactoare si pe benzina dar si pe motorina, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt diferentele intre cele doua.

O placa compactoare pe benzina poate dezvolta puteri cuprinse intre 4 si 8 KW. Aici de exemplu putem spune ca un utililaj de 4 KW, are un rezervoc cu o capacitate de combustibil de 3,6 litri, in timp ce marimea placii are urmatoarele dimensiuni: latimea de 450 mm, iar lungimea de 500 mm.

Un asemenea echipament se foloseste pentru lucrari de reparatii in deplasare sau pentru lucrari de amenajare a solului sau in lucrari de gradinarit.

O placa compactoare diesel este folosita pentru tasarea pietrelor de pavaj, deci este o placa mult mai puternica si mai performanta. Aceasta mai poate fi folosita si la intretinerea drumurilor si chiar a trotuarelor, la intretinerea aleilor sau parcurilor. Daca placa compactoare pe benzina era pentru gospodarie, placa diesel este recomandata pentru profesionisti.

Aici este important de precizat ca o asemenea placa diesel care are un motor de 7.3 CP, are o capacitate cilindrica de 347 centimeri cubi iar rezervorul are o capacitate de 5 litri. Dimensiunile sunt urmatoarele: lungimea 700 mm, latimea 500 mm iar greutatea 200 kg.

Daca iti doresti si tu un asemenea utilaj pentru a-l folosi in gospodarie, o Placa compactoare HP1100S 5.5 Cp / Scheppach 5904603903 poate reprezenta cea mai buna solutie pentru tine, dat fiind faptul ca utilajul vine la un raport calitate – pret foarte bun.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti despre aceste utilaje, iar in momentul in care trebuie sa iti cumperi o asemenea placa compactoare, trebuie sa tii cont in mod special de scopurile in care o vei folosi.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…