Ce proprietate sa cumperi si care este eficienta unui duplex?

0 Shares
0
0
0

Sa iti cumperi o casa pentru tine si pentru familia ta este o sarcina importanta. Sunt multi factori care trebuie luati in calcul inainte sa te hotarasti in ce tip de constructie vrei investesti. Nu este deloc usor. Nu mai vrei sa locuiesti la bloc dar costurile pentru o constructie individuala nu te avantajeaza.

 

Totusi, doresti ca viitorul tau camin sa fie unul care sa indeplineasca toate criteriile de calitate si sa iti aduca confortul necesar, atat tie cat si persoanelor care vor locui cu tine. In acest articol vei putea citi despre o posibilitate de a iti indeplinii visul si care sunt atat avantajele cat si dezavantajele acestei solutii.

Avantajul locuintelor individuale

Categoric nu iti mai doresti sa locuiesti la bloc. Esti hotarat sa iti cumperi propria locuinta si sti ca este o investitie care iti poate afecta bugetul. Totodata, esti in situatia in care nu iti doresti sa fii prea departe e familia ta (copii, parinti sau bunici) dar in acelasi timp vrei sa te bucuri de intimitate. Sa alegi sa cumperi sau sa construiesti doua case individuale, relativ in apropiere una fata de cealalta, te poate costa destul de mult.

Chiar daca numarul camerelor necesare nu este foarte mare, o casa la curte are nevoie de o izolare termica si fonica, interioara si exterioara, foarte bine efectuata, astfel incat viitorul tau camin sa iti ofere confort din acest punct de vedere. Totodata costurile lucrarilor de mentenanta al unei locuinte individuale pot fi destul de ridicate.

Avantajul este ca poti face orice modificare in propria locuinta, avand bineteles toate avizele de necesare daca este vorba de a adauga alt corp la casa existenta sau alt etaj.

Un duplex poate fi cheia

Cand planurile tale sunt sa ai casa ta, dar in acelasi timp si familia in formula extinsa aproape de tine, iar in acelasi timp vrei calitate superioara in ceea ce priveste constructia, la un pret mai accesibil, solutia vine tot de la dezvoltatori. Tocmai pentru aceste cerinte, acestia au in oferta lor case tip duplex de vanzare.

O constructie tip duplex vine cu avantajele ei. Asa cum probabil sti deja, duplexurile sunt doua case, construite in oglinda, lipite printr-un zid comun. De regula, interioarele si spatiile exterioare ale acestora sunt identice. Zidul comun este primul motiv pentru care dezvoltatorii cer un pret mai mic pentru un duplex. Practic un perete al casei, pe intreaga lungime a acesteia, nu necesita izolare exterioara sau montajul vreunei ferestre.

Acesta este si primul tau avantaj. Fiind doua case locuite care impart acelasi perete, izolarea termica este categoric asigurata, in acea parte a locuintei. Alt avantaj pentru tine este aspectul exterior. Aceste constructii arata foarte bine, iar daca imparti duplexul cu oameni dragi tie, cu siguranta ai parte si de vecinii ideali.

Exista si dezavantaje?

Cand decizi sa achizitionezi un duplex sunt niste aspecte care trebuie luate in considerare. Indiferent daca vecinii tai sunt persoane cu care ai ales tu sa locuiesti sau nu, intimitatea nu este 100% asigurata. Ai totusi un perete comun prin care se mai pot strecura diverse sunete. Acesta este un detaliu care trebuie discutat cu dezvoltatorul, si anume izolarea interioara sa fie la standarde de calitate superioara, astfel incat izolarea fonica sa nu mai reprezinte o problema.

Pe langa toate acestea, in cazul in care vrei sa aduci unele schimbari in exteriorul locuintei, care pot afecta aspectul general al proprietatii, trebuie sa o faci in comun acord cu vecinii tai. Asa cum a fost mentionat mai devreme cea mai buna varianta este sa iti alegi tu vecinii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…