Ce beneficii ai daca locuiesti intr-un complex rezidential?

0 Shares
0
0
0

Trebuie luati in considerare mai multi factori atunci cand decizi daca doriti sa locuiesti intr-un complex rezidential sau intr-un apartament sau casa pe cont propriu. Aceasta decizie depinde de nevoile tale si de ceea ce ofera complexul.

Ce reprezinta un complex rezidential?

O comunitate care, adesea, ajunge sa fie o familie extinsa intr-un complex compus din cladiri multifamiliale sau case grupate. Familiile care se reunesc cu interese comune, prin organizarea locuintelor, aduc beneficii sociale si organizatorice comunitatii.

In zilele noastre, cand traiul intr-un mediu urban duce adesea la alienare, aceasta relatie ofera confort rezidentilor, permitandu-le sa se sprijine reciproc. In cele mai multe cazuri, aceste grupuri de locuinte sunt create de dezvoltatori.

Aici, accesul este privat, fiind protejat de exterior si de persoanele care nu locuiesc in incinta, ceea ce ne duce la un alt beneficiu al locuirii intr-un ansamblu rezidential, siguranta!

Complexul rezidential  https://presidentresidence.ro/a luat nastere intr-o zona care a starnit putine asteptari in urma cu cativa ani. Pe masura ce proiectul a prins mai mult contur, impreuna cu o echipa de arhitecti, dezvoltatori, constructori, zona a prins viata si s-a dezvoltat pe baza unor valori si a unei gandiri de bun simt. Astfel, s-a format un ecosistem potrivit pentru o comunitate care isi doreste sa traiasca intr-un loc linistit, dar in limitele Craiovei. In acest loc, activitatile personale sunt pe primul loc, iar viata agitata si ritmul alert al orasului pe al doilea.

Cand intri in complexul Atria, prin portile sale, simti ca te afli intr-un loc foarte special. Bariera de control al accesului, impreuna cu un sistem avansat de supraveghere a perimetrului apartamentelor, creeaza un sentiment de liniste si siguranta. Timpul incetineste usor in curtea interioara, un parc dedicat rezidentilor. Cladirile au un aspect curat si sunt bine distantate, dandu-ti senzatia ca esti ascuns de un oras aglomerat. Perimetrul cladirilor a fost conceput ca un scut fata de exterior, pentru a le oferi rezidentilor zone linistite in care se pot forma prietenii.

Care sunt avantajele unui complex rezidential?

Siguranta comunitatii este foarte importanta in orasele mari, cum ar fi Craiova. Camerele de luat vederi care se gasesc in mod obisnuit in complexele rezidentiale ne usureaza viata, deoarece o multime de ochi lucreaza alaturi de sistemele de securitate si companiile de paza.

Pentru a mentine siguranta si intimitatea rezidentilor, dezvoltatorii complexului President Residence s-au asigurat ca au instalat camere de supraveghere la intrarea si in perimetrul cladirilor. In plus, accesul in complex este limitat la acei rezidenti care au primit permisiunea dezvoltatorilor. Astfel, vanzatorilor si celor care fac sondaje le va fi mai greu sa abordeze rezidentii din complex.

Pe langa faptul ca le ofera copiilor o experienta asemanatoare unui parc de distractii, fara a se confrunta cu zgomotul de pe strazile orasului, viteza redusa a masinilor pe drumurile private din interiorul complexului este, de asemenea, o problema de siguranta pe care parintii vor dori sa o ia in considerare.

Mediul cu densitate redusa si ingrijirea la domiciliu creeaza confort. De regula, dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale se asigura ca toate detaliile care imbunatatesc nivelul de trai sunt ingrijite, incepand cu imbinarea mediului urban cu natura, tocmai pentru ca locuitorii sa se bucure de atmosfera din interior si sa fie protejati de zgomotul de afara. In plus, comunitatea este responsabilizata, iar linistea si curatenia se mentin mai usor.

Ce este un penthouse?

Recent, cladirile de apartamente inalte de lux au inceput sa desemneze mai multe unitati la intregul etaj rezidential superior sau mai multe etaje rezidentiale superioare, inclusiv ultimul etaj, ca apartamente penthouse, si sa le pregateasca pentru a include accesorii, finisaje si design ultra-lux care sunt diferite de toate celelalte etaje rezidentiale ale cladirii. Aceste apartamente penthouse nu sunt in mod obisnuit indepartate de peretii exteriori ai cladirii, ci sunt in schimb la acelasi nivel cu restul cladirii si pur si simplu difera ca marime, lux si, prin urmare, pret. Cladirile inalte pot avea, de asemenea, structuri cunoscute sub denumirea de penthouse-uri mecanice care inchid utilaje sau echipamente, cum ar fi mecanismele de tambur pentru un lift .

Numele penthouse este derivat din apentis, un cuvant francez veche care inseamna „cladire atasata” sau „anexa”. Ortografia moderna este influentata de o etimologie populara din secolul al XVI-lea, care combina cuvantul francez mijlociu pentru „panta” ( pente ) cu substantivul englezesc house .

Designerii si arhitectii europeni au recunoscut de mult potentialul de a crea spatii de locuit care ar putea folosi acoperisurile si astfel de esecuri . Penthouse-urile au aparut pentru prima data in orasele din SUA in anii 1920, odata cu exploatarea spatiilor de pe acoperis pentru proprietati de lux. Prima dezvoltare recunoscuta a fost pe varful Hotelului Plaza, cu vedere la Central Park din New York City, in 1923. Succesul sau a provocat o dezvoltare rapida a apartamentelor penthouse de lux similare in majoritatea oraselor mari din Statele Unite in anii urmatori.

Popularitatea penthouse-urilor s-a datorat dezavantajelor care au permis spatii de terasa privata in aer liber mult mai mari decat balcoanele traditionale in consola . Datorita dorintei de a avea spatiu exterior, cladirile au inceput sa fie proiectate cu esecuri care ar putea gazdui dezvoltarea apartamentelor si teraselor la nivelurile lor superioare.

0 Shares
You May Also Like

BlogCe este vopseaua alchidica?

Cel mai de baza tip de vopsea pe care il intalniesti este cel din latex. Uneori poti intalni…
Ce este vata de sticla?

BlogCe este vata de sticla?

Vata de sticla este un material izolant format din fibre de sticla dispuse folosind un liant intr-o textura…
Ce este un codificator ?

BlogCe este un codificator ?

Daca utilizati Google pentru a cauta semnificatia a ceea ce este un codificator, veti gasi o mare varietate…
Ce sunt cilindrii compactori?

BlogCe sunt cilindrii compactori?

Un cilindru compactor (rulou rutier), este un vehicul de inginerie de tip compactor utilizat pentru compactarea solului, pietrisului,…