Ce putem cultiva in ultima luna de vara ?

0 Shares
0
0
0

Ce putem cultiva in ultima luna de vara ?Daca vrei sa te apuci de gradinarit trebuie sa te echipezi cu ustensile si utilaje de cea mai buna calitate.

Tocmai de aceea vreau sa iti prezint motocultoare-motosape.blogspot.com , un site specializat in comercializarea de motosape si motocultoare de foarte buna calitate la un pret imbatabil . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum www.motocultoare-motosape.blogspot.com .

Luna august se apropie cu pasi repezi si m-am gandit sa iti vorbesc putin despre legumele  ce pot fi plantate in ultima luna de vara . In luna august temperaturile sunt mai accesibile , astfel este de-a dreptul placut sa petreci cateva ore in gradina . Legumele de gradina , bio , sunt extrem de sanatoase iar cei care locuiesc la casa si dispun de un teren pe care le pot cultiva sunt foarte norocosi .

Printre legumele care se pot planta in luna august se numara ridichiile de luna , fasolea de toamna si spanacul  . Ridichiile sunt foarte apreciate atat  pentru gustul lor racoritor , usor picant , cat si pentru continutul bogat de vitamine , glucide si saruri minerale . Exista trei feluri de ridichi ,si anume : de vara , de iarna si de luna .[adsenseyu1]

Cum se cultiveaza ridichiile de luna ? In primul rand trebuie sapat pamantul . Cu o motosapa de la www.motocultoare-motosape.blogspot.com poti sa executi aceasta operatiune intr-un timp foarte scurt cu un efort minim . Dupa ce finalizezi aceasta operatiune , pamantul trebuie greblat foarte bine .

Apoi se face un sant in linie dreapta cu o sapaliga  , sant in interiorul caruia arunci semintele de ridichi  la o distanta de 2-3 cm . Repeta operatiunea pana intreaga suprafata este insamantata  . Dupa care acoperi santurile cu pamant , pe care il batatoresti putin . La final , aceste santuri se uda foarte bine . In cateva zile o sa vezi cum apar primele frunzulite ale ridichilor de luna .

Fasolea de toamna este o alta leguma care poate sa fie cultivata in luna august . Fasolea reprezinta baza foarte multor feluri de mancare care , trebuie sa recunoastrem , sunt extrem de gustoase . Cred ca nu este gospodina care sa nu aiba in permanenta fasole in camara  . Pentru a cultiva fasolea de toamna trebuie sa sapi  suprafata de pamant dupa care sa faci  gropi , cuiburi , mici in pamant cu ajutorul unei sapaligi .

In fiecare dintre aceste gropi se arunca cateva boabe de fasole . La final fiecare cuib se acopera cu pamant si se uda bine . Temperaturile lunii august oscileaza intre 20 si 30°C ceea ce favorizeaza cultura de fasole . In aceste conditii primele frunzulite de fasole o sa apara dupa 4-8 zile de la cultivare .

[adsenseyu1]

Spanacul  este o alta planta care se poate cultiva in luna august . Pe langa faptul ca mancarurile cu spanac sunt de-a dreptul delicioase , spanacul este recunoscut si pentru proprietatile sale terapeutice . Aceasta planta are efecte miraculoase in cazul profilaxiei , hipertensiunii arteriale , acneei , scorbutului sau anemiei .

Daca vrei sa ai o recolta de toamna , spanacul trebuie cultivat in prima saptamana  din luna august . Dupa ce ai sapat si greblat solul trebuie sa faci gropite , ca si la fasole , adanci de 4-5 cm la o distanta de 20-30 cm una de alta . Arunci cateva seminte in fiecare gropita dupa care le acoperi cu pamant . Pentru a crea un mediu propice spanacului solul trebuie mentinut umed , insa nu exagerat de umed .

Pentru a sustine si accelera procesul de crestere si dezvoltare a spanacului poti sa utilizezi gunoi de grajd , unul dintre cei mai eficienti fertilizatori naturali . Acesta actioneaza cu succes asupra spanacului daca este folosit inante ca frunzele de spanac sa atinga 10 cm inaltime .

Iata asadar 3 idei geniale pentru o gradina de toamna !

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…