Prima generatie de iPhone si iPhone 3G era dotata cu o camera foto fixa de 2.0 megapixeli, montata la spatele telefonului mobil. Aceasta nu era prevazuta cu zoom optic, flash sau optiunea de autofocus si de asemenea nu suporta in mod native, inregistrarea video (video recording) desi iPhone 3G suporta pe jumatate aceasta functie, printr-o aplicatie 3rd (third) party din Application Store.
Iphone 3G are o camera foto de 3.2 megapixeli cu autofocus, balans de alb automat si auto macro (pana la 10 cm). Produsa de Omnivision, aceasta camera poate captura video-uri in format 640×480, adica in format VGA, la 30 de cadre (frame-uri) pe secunda, iar spre deosebire de camerele high-end cu senzori CCD, aceasta prezinta efectul de rolling-shutter.
Fisierul video inregistrat poate fi incarcat direct pe Youtube, MobileMe sau alte servicii online de acest gen.
iPhone 4 a fost primul smartphone de la Apple cu o camera cu adevarat high-end, cel putin pentru telefoanele mobile. Aceasta avea 5.0 mega pixeli cu o rezolutie de 2592×1936 de pixeli si putea inregistra direct filme hd la rezolutia 720p (maxim 1366×768).[adsenseyu1]
Camera era prevazuta si cu un senzor de spate iluminat ce putea sa realizeze fotografii in conditii de iluminare slaba (low light senzor) precum si un LED de tip flash, care avea posibilitatea aprinderii continue, pentru inregistrarile video. iPhone 4 a fost considerat pe buna dreptate primul iPhone ce poate face fotografii hdr (high dynamic range).
iPhone 4 mai dispunea si de o camera secundara localizata pe partea din fata a telefonului, capabila de fotografii la rezolutie VGA si inregistrare video normala SD (standard definition). Inregistrarile astfel salvate pot fi sincronizate cu un computer gazda, atasate la email sau (acolo unde este suportata aceasta functie) trimise prins MMS.
Camera de pe iPhone 4S a venit si ea cu imbunatatiri, rezolutia marindu-se la un generos 8 megapixeli pentru modul foto si fisiere video 1080p adica full hd (de pana la 1980×1200 pixeli).
Aceasta camera poate fi accesata direct din lock-screen si poate fi declansata folosind butonul de volum “up” ca si declansator. Giroscopul incorporat poate stabiliza imaginea atunci cand inregistrati fisiere video si o face chiar foarte eficient.
[adsenseyu1]
iPhone 5 si iPhone 4S, ruland sistemul de operare iOS 6 sau mai nou, pot face fotografii in modul panormama folosind aplicatia incorporata pentru camera, iar iPhone 5 poate de asemenea sa realizeze capturi foto in timp ce inregistreaza vide, capabilitate care nu exista la nici un model anterior si care a fost apreciata foarte mult de catre utilizatori, atunci cand a fost introdusa.
Totusi, s-au raportat si unele probleme la aparitia iPhone 5, prin faptul ca fotografiile facute cu aceasta camera, prezentau efectul de purple haze, in momentul in care acestea erau realizate intr-un frame in care nu aparea si sursa de lumina, desi unii dintre utilizatori au declarat acest lucru ca fiind perfect normal si aratand similaritati cu alte modele de smartphone-uri cu sistem de operare Android si camere foto de asemenea de foarte buna calitate.
Ultimele aparitii de la Apple si anume iPhone 6S si 6S Plus vin dotate cu camere de 12 mega pixeli, capabilitate de filmare 4k (adica de aproximativ 4 ori full hd). Daca utilizatorul doreste, poate schimba fara probleme rezolutiile din 4k in 1080p si invers, accesand setarile camerei. Daca sunteti in cautare de huse iPhone originale, in Romania le puteti gasi cu usurinta pe accesoriigsm.ro.