Cele 5 mituri despre uleiul de masline

0 Shares
0
0
0

Uleiul de masline este recunoscut pe scara larga ca fiind o componenta dietetica coplesitor de dorita, iar medicii, nutritionistii si profesionistii in promovarea sanatatii sporesc beneficiile consumului regulat, cu fiecare ocazie. Si, desi are o serie de avantaje, ar trebui subliniat faptul ca nu toate teoriile comune despre acesta sunt bine intemeiate.

Mitul # 1: Este cea mai sanatoasa sursa de grasime

Continutul ridicat de acizi grasi mononesaturati si prezenta compusilor cu proprietati antioxidante, anti-agregante si antiinflamatorii se dovedesc cu siguranta in favoarea unui ulei extravirgin de masline Bio Agravia Riva del Garda Eco.

Totusi, acesta nu este un motiv pentru a-l consuma in cantitati nelimitate. Din pacate, uleiurile disponibile pe piata noastra sunt adesea de calitate mediocra … Exista multe alte produse alimentare care sunt o sursa de grasime care merita cu siguranta incluse in dieta ta, precum peste de mare, nuci, ulei de cocos, ulei de in sau oua.

Mitul # 2: Toate uleiurile sunt la fel

Aceasta va fi o veste proasta pentru cei care aleg cele mai ieftine sticle de ulei de pe rafturi. Exista mai multe tipuri de ulei, de la cele de calitate scazuta, pana la cel rafinat, virgin si extravirgin, care se caracterizeaza prin cea mai inalta calitate.

Din pacate, cel mai apreciat ulei de masline extravirgin poate sa nu fie un produs de prima clasa. Din pacate, putini oameni din tara noastra stiu ce gust, miros sau aspect are un ulei de masline extra virgin de top, iar majoritatea cumparatorilor sunt multumiti de inlocuitorii acestuia.

Mitul # 3: Acest ulei nu poate fi incalzit

Exista convingerea ca tipul de ulei extravirgin nu ar trebui prajit si numai uleiul de tescovina de masline este potrivit pentru tratamentul termic. Cu toate acestea, nu este corect.

Se pare ca toti compusii cu proprietati antioxidante prezente in uleiul de masline previn formarea de produse nedorite ale metabolismului lipidic termo-oxidativ, care este important in contextul sanatatii generale. Faptul este ca uleiul de masline nu este potrivit pentru prajirea foarte lunga sau repetata, caz in care este mai bine sa optezi pentru altceva.

Mitul # 4: Este o sursa importanta de Omega 3

„Nu mananc peste, dar consum mult ulei” – aceste cuvinte sunt adesea folosite de oameni, convinsi ca uleiul de masline este o sursa de grasime atat de universala incat ofera toti acizii grasi esentiali . Din pacate, uleiul de masline nu este o sursa buna de acizi grasi omega-3.

Mai mult, dezavantajul uleiului de masline este raportul incorect dintre acizii grasi omega 6 si omega 3, astfel incat consumul sau foarte ridicat este chiar nefavorabil in contextul mentinerii raportului corect de acizi polienici.

Pe langa uleiul de masline, ar trebui sa consumi si peste de mare, fructe de mare sau cel putin nuci, seminte si ulei de in, care sunt produse care furnizeaza acizi omega 3. O solutie alternativa este suplimentarea planificata corespunzator.

Mitul # 5: Este foarte bogat in vitamine si minerale

Exista credinta ca uleiul de masline este o sursa excelenta de vitamine si minerale, dar trebuie mentionat ca, de fapt, acesta contine anumite cantitati de vitamina K si vitamina E.

O lingura de ulei de masline acopera doar aproximativ 5% din necesarul de vitamine mentionate mai sus, de aceea, pe langa acesta, trebuie sa exista o dieta care sa suplineasca tot necesarul organismului.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…