Simtul mirosului ne permite sa experimentam mediul inconjurator. Uleiurile esentiale sunt folosite pentru a stimula simtul mirosului prin aromaterapie. Ele pot fi, de asemenea, amestecate cu uleiuri purtatoare si utilizate direct pe piele sau par.
Distilate din frunzele, florile si semintele plantelor, exista nenumarate tipuri de uleiuri esentiale. Pentru a va ajuta sa alegeti din raftul de uleiuri esentiale, am facut o lista de uleiuri, impreuna cu recomandari specifice.
Ulei esential de menta
Pe langa faptul ca are un parfum incantator pe care multi dintre noi il asociaza cu sarbatorile de iarna, uleiul de menta are beneficii pentru sanatate, pentru performanta atletica si poate imbunatati simptomele sindromului de colon iritabil (IBS).
Ulei esential de lavanda
Uleiul esential de lavanda ofera un miros linistitor si relaxant. Este adesea folosit in aromoterapie pentru a elimina stresul. Uleiul de lavanda este, de asemenea, un ulei de masaj excelent atunci cand este amestecat cu un ulei purtator.
Ulei de arbore de ceai
Se crede ca uleiul de arbore de ceai (melaleuca) are proprietati antibacteriene si antifungice. Uleiul de arbore de ceai poate fi adaugat in sampoane sau utilizat in forma diluata pe piele pentru infectii fungice minore, cum ar fi piciorul atletului. Poate fi iritant pentru ochi, asa ca aveti grija daca il utilizati in sampon.
Ulei esential de bergamota
Uleiul esential de bergamota provine din coaja fructelor Citrus bergamia, o combinatie hibrida de portocale si lamai. Este imbietor, mirosul distinctiv imbunatateste lotiunile de corp, uleiurile de masaj si coloniile. Uleiul esential de bergamota poate ajuta la reducerea stresului.
Ulei esential de musetel
Mirosul reconfortant al musetelului a ajutat multi oameni sa aiba un somn bun, de-a lungul secolelor. Uleiul esential de musetel are multiple beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea anxietatii. Exista doua tipuri de musetel, german si roman. Musetelul german este mai bogat in camazulena, un ingredient activ despre care se crede ca ofera musetelului beneficiile sale pentru sanatate.
Ulei esential de iasomie
Daca va plac legendele, probabil stiti ca iasomia este considerata un afrodisiac si nu e de mirare. Mirosul sau delicios de dulce este folosit pentru a crea deserturi si parfumuri populare. Uleiul de iasomie este mai scump decat multe alte uleiuri.
Ulei esential de ylang ylang
Ylang-ylang are un parfum usor, floral si este folosit in aromoterapie pentru a reduce tensiunea si stresul. Unii utilizatori spun ca este benefic si pentru insomnie.
Ulei esential de eucalipt
Mirosul racoritor si distinctiv al uleiului esential de eucalipt poate ajuta la eliminarea mirosului de mucegai. Eucaliptul este, de asemenea, benefic pentru calmarea tusei si ameliorarea congestiei nazale.
Ulei esential de muscata trandafir
Uleiul esential de muscat trandafir provine dintr-o specie de muscata cu frunze care au un parfum subtil de trandafir. Unii utilizatori considera ca ajuta la respingerea insectelor. Altii il amesteca cu ulei purtator si il folosesc ca tratament facial pentru pielea uscata.
Ulei esential de patchouli
Unii oameni asociaza parfumul patchouli cu epoca Woodstock. Altii se bucura de notele sale picante, lemnoase sau ii apreciaza proprietatile antibacteriene.
Indiferent daca sunteti nou in ceea ce priveste uleiurile esentiale sau deja le folositi, crearea unui cont doTERRA va va fi de ajutor. Prin creare cont doterra veti avea posibilitatea de a primi brosura doTERRA cu informatii despre uleiurile esentiale si diferite produse si de a achizitiona produsele preferate din toate categoriile de produse doTERRA, la pretul cel mai mic.