Iata cinci lucruri de neratat in Brasov pentru orice turist care viziteaza acest oras cateva zile pe timpul verii.
Brasovul este incredibil de dragut, cu o multime de strazi pietruite si o piata aglomerata – Piata Sfatului – unde puteti sta si privi oamenii pe fundalul impresionant al muntilor. Este un oras plin de istorie si are o puternica influenta germana de pe vremea cand era un oras sasesc. Cladirile din centru au un specific aparte si sunt foarte populare printre turistii germani (exista chiar si un bar care serveste berea Augustiner din Munchen!).
Brasovul este foarte curat si bine intretinut, cu parcuri ingrijite si ordonate si magazine proaspat vopsite. Arata ca un mic oras medieval plin de viata. Vara, unele dintre strazile principale devin o terasa lunga, plina atat de localnici, cat si de turisti.
Iata lista mea de trei lucruri pe care sa le faceti la Brasov.
Mergeti in turul gratuit pe jos
Unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Brasov pentru prima zi este turul de mers pe jos, care va ajuta sa va faceti o imagine de ansamblu asupra orasului. Turul acopera toate obiectivele principale, inclusiv prima scoala romaneasca.
Turul se organizeaza in fiecare zi cu plecare de langa fantana din Piata Sfatului si dureaza aproximativ 2 ore. Orele de inceput variaza in functie de sezon, asa ca verificati inainte.
Fotografiati semnul ,,Hollywood” al Brasovului
In partea de sus a Muntelui Tampa, nu poti sa nu observi semnul masiv in stil hollywoodian care reprezinta numele orasului Brasov cu litere albe. In cazul in care l-ati ratat in timpul zilei, semnul se aprinde noaptea, astfel incat nu puteti sa nu-l vedeti din aproape orice loc din oras.
Exista un motiv pentru care Brasovul are propriul sau semn similar cu cel de la Hollywood. Intre 1950 si 1960, Brasovului i s-a dat numele de Orasul Stalin. O parte bizara a acestui fapt a implicat scrierea numelui ,,Stalin” pe Muntele Tampa folosind brazi. Inutil sa spun ca oamenii au scapat de acest semn de indata ce au putut si au decis sa il inlocuiasca cu literele in stil hollywoodian.
Vizitati Parcul Nicolae Titulescu
Parcul Nicolae Titulescu este mic, dar are de toate: batrani care joaca sah sau carti, banci pentru a te odihni si a privi, destui copaci pentru a bloca o parte din zgomotul orasului, astfel incat te simti cumva in afara acestuia. Dureaza doar cateva minute sa il traversezi, dar este un loc bun pentru a sta sa mancati o inghetata sau ceva de genul acesta.
Treceti prin impunatoarea Poarta Ecaterina
Poarta Ecaterina este medievala si are patru turnulete impresionante. Dateaza din anii 1500 si a fost construita de breasla croitorilor pentru a apara orasul. Puteti vedea inca unele dintre zidurile orasului vechi.
In stanga portii, veti gasi un vultur de lemn sculptat intr-o buturuga de copac si in dreapta se afla Poarta Schei, care este pentru trafic si nu la fel de eleganta.
Vizitati Biserica Neagra
Biserica Neagra a Brasovului dateaza din secolul al XV-lea, dar a devenit neagra abia in 1689, in urma unui incendiu.
Pe unul dintre stalpii sai, puteti vedea o statuie a unui baiat aplecat in fata. Nimeni nu stie ce vrea sa faca. Dar, in mod firesc, exista o multime de presupuneri, de exemplu ca ar fi fost fiul preotului si se afla pe acoperis la izbucnirea focului, dar nu a putut scapa. Altii spun ca a fost implicat in construirea bisericii si ca cineva l-a impins.
Pentru cazare, va recomand apartamentele Brasov Sweet Retreat, care dispun de jacuzzi si ofera servicii de calitate personalizate.