Configurare telefon copil- aplicatii monitorizate de parinti

0 Shares
0
0
0

Este posibil sa fi vazut vreodata copilul tau sau un prieten ca foloseste telefonul mobil atat de usor ca se pare ca s-au nascut programati pentru el.

Configurarea sistemului pentru ei

Daca vrem sa cumparam un telefon mobil pentru copilul nostru, primul lucru la care trebuie sa ne gandim este cantitatea de continut inadecvat la care ar putea fi expus. Deci, primul pas este configurarea telefonului pentru a restrictiona accesul de la sistemul de operare in sine.

Acest lucru este ceva foarte simplu atat pe telefoanele mobile iOS, cat si pe cele Android, deoarece ambele au moduri de control parental usor de activat.

In cazul unui iPhone, avem o caracteristica numita “Restrictii” care ne permite sa blocam sau sa limitam utilizarea anumitor aplicatii si functii ale telefonului. In plus, din aceeasi sectiune putem bloca, de asemenea, posibilitatea instalarii sau eliminarii aplicatiilor si, desigur, putem preveni achizitiile neautorizate in aplicatie.

Pentru a activa aceste restrictii trebuie sa mergem la Setarile telefonului si de acolo accesam General si apoi restrictii. Odata a ajuns aici, va trebui sa aplicam o parola din patru cifre care va fi cea care ne permite sa le gestionam in orice moment.

In cazul telefoanelor cu sistem de operare Android, va trebui sa cream un profil specific pentru minor. Pentru a face acest lucru, vom accesa din Setari > Utilizatori si aici, vom adauga unul nou. Dupa ce l-am creat, va putem seta restrictiile si putem decide la ce aplicatii au acces.

Blocheaza achizitiile in aplicatie

Desi ii lasam pe copiii nostri sa foloseasca unele aplicatii specifice lor, acestea pot contine achizitii care, daca nu sunt dezactivate, ar putea costa… De aceea, avem si optiunea de a dezactiva achizitiile in aplicatie pe ambele sisteme.

In cazul iPhone-ului, este la fel de simplu ca revenirea la meniul Restrictii pe care l-am vazut mai sus si trecerea la fila “Achizitii in aplicatie” (chiar sub optiunile de instalare si eliminare a aplicatiilor). Va trebui doar sa dezactivam fila si voila, nicio achizitie nu poate fi facuta decat daca eliminam restrictia.

Pentru telefoanele mobile Android, pasii sunt, de asemenea, similari. Va trebui sa accesam sectiunea “Controale utilizator” si sa solicitam introducerea unei parole in optiunea “Solicitati autentificarea pentru a face achizitii”.

Ideal este ca in profilul copilului sa activam optiunea “cereti autentificare pentru toate achizitiile”, in acest fel va fi intotdeauna necesar sa introducem parola pe care am ales-o atunci cand facem orice achizitie in cadrul aplicatiilor.

Restrictionarea accesului la paginile web nedorite

Am vazut deja cum putem controla utilizarea anumitor aplicatii si achizitii din cadrul acestora, dar daca le permitem copiilor nostri sa aiba acces la browsere de internet, este important sa restrictionam si accesul la anumite pagini cu continut inadecvat pentru ei.

In cazul iPhone, putem limita accesul la paginile web din browser pe care le avem ca presetare direct din setarile telefonului, in special din sectiunea de restrictii pe care am vazut-o in pasul anterior.

Deci, in cadrul acesteia vom accesa optiunea “Site-uri web” si, odata ajuns acolo, avem posibilitatea de a limita continutul pentru adulti sau de a alege manual ce pagini pot sau nu pot accesa prin optiunea “Numai anumite site-uri web”. Daca folosesti telefonul mult, ai nevoie de o husa telefon.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…