Cum te influenteaza dependenta de jocuri pe telefon?

0 Shares
0
0
0

De la obicei la dependenta, pasul este scurt. Sau, cel putin, poate fi. In ultima vreme, vorbind despre utilizarea smartphone-urilor si tabletelor, ne-am concentrat asupra copiilor.

Dar relatia cu tehnologia este un subiect care trebuie tratat cu grija chiar daca aveti de-a face cu adolescenti sau cu cei care petrec mai mult timp conectati datorita unuia dintre aceste dispozitive.

Cu telefoanele lor mobile, copiii fac totul: citesc, discuta, cumpara bilete la concerte si bilete de calatorie. Ceea ce trebuie evitat este ca utilizarea practicitatii lasa loc incapacitatii de a trai renuntand la tehnologie.

REGULI SI BUNA EDUCATIE

Pentru ca ocupa mai mult timp liber cu aceste dispozitive, mai ales in cautarea de noi jocuri pentru ocuparea timpului. Obiceiul de a controla smartphone-ul ca prima actiune dupa sunetul alarmei este destul de omogen intre cele doua sexe.

Si daca cautarea interactiunilor sociale pe web nu trebuie condamnata, intr-o faza a vietii in care poate contribui la lasarea deoparte a timiditatii si la depasirea fricii de acceptare, este totusi necesar sa nu exagerati.

Mai multe cercetari au subliniat ca utilizarea excesiva a smartphone-urilor ca divertisment poate duce la o abordare superficiala a aprofundarii, la o concentrare mai mica si la o tendinta mai mare de distragere a atentiei.  Daca telefonul se strica vei da fuga la un service telefoane.

CUM SE RECUNOASTE DEPENDENTA?

Documentul indica posibilele „lumini” care nu trebuie trecute cu vederea, avand dificultati in a rezista dorintei de a folosi smartphone-ul, a fi anxios sau iritabil in timpul abstinentei, a nu sti cum sa controleze timpul petrecut cu smartphone-ul si a utiliza pentru prea mult timp, desi recunoasteti ca sunteti conectat prea mult timp sunt comportamente care denota utilizarea incorecta a unui dispozitiv tehnologic.

Pagubele, conform criteriilor stabilite in Coreea de Sud, sunt observabile daca „utilizarea excesiva a smartphone-urilor duce la probleme fizice sau psihologice recurente, daca compromite relatiile sociale si rezultatele scolare sau daca apare intr-o situatie de pericol fizic: la fel ca conducand sau traversand drumul.

In ceea ce priveste posibilele clopote de alarma, expertii indeamna colegii si parintii sa nu subestimeze modificarile neasteptate ale greutatii, durerile de cap recurente si durerile de spate, tulburarile vizuale, modificarile ritmurilor de somn, reducerea drastica a relatiilor sociale, agravarea scolii de performanta, lipsa de interes si igiena personala precara.

Cum se foloseste bine un instrument atat de puternic?

In fata unui fenomen cu o astfel de complexitate, erorile sunt intotdeauna posibile si nu exista solutii unice sau imediate. Principala regula de urmat este sa vorbesti cu copilul tau, chiar facand referire la cazuri de stiri, fara a-l tine in intuneric despre riscuri.

Numai in acest fel il veti ajuta sa-si construiasca si sa-si apere intimitatea, facandu-l sa dobandeasca si un sens critic mai mare cu privire la utilizarea internetului si a jocurilor dar in special la utilizarea si partajarea continutului pe care il gaseste online.

Pentru a combate agresiunea cibernetica, actiunile de prevenire si informare sunt eficiente, dar educarea tinerilor in utilizarea adecvata si corecta a noilor tehnologii informationale nu este intotdeauna suficienta.

In politica este, de asemenea, posibil sa includeti garantia de protectie legala si, astfel, sa aveti la dispozitie un consultant juridic ori de cate ori aveti nevoie sa va revendicati drepturile sau pur si simplu sa solicitati clarificari, de asemenea.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…