Cum ajuta structura interna de linkuri in SEO?

0 Shares
0
0
0

Cum ajuta structura interna de linkuri in SEO?Structura de linkuri interne este o provocare majora pentru site-uri de orice fel inclusiv de eCommerce. Site-urie eCommerce au o gama vasta de produse care vor fi distribuite pe diferite categorii si subcategorii.

Structura interna de link-uri realizata corect va implica beneficii atat la nivel de usurinta in folosire (utilizatorii pot sa navigheze cat mai natural si cat mai usor prin site si sa determine informatiile dorite) dar influenta va fi benefica si pentru optimizare seo.

Motorul de cautare ar trebui sa poata sa inteleaga din linkurile interne si din modul in care acestea sunt structurate, care sunt paginile importante, categoriile sau subcategoriile dar si care este subiectul fiecareia dintre ele, mai exact pentru ce expresii si cuvinte cheie sunt aceste pagini relevante.

Mai jos va oferim cateva recomandar pentru structura de linkuri interne.

[adsenseyu1]

Nu puneti in meniul principal de pe site toate categoriile si toate subcategoriile daca acestea sunt in numar foarte mare. Meniurile foarte mari vor dilua autoritatea pe care fiecare pagina o are in functie de datele pe care le contine.

Nu dublati meniul site-ului. Uneori apare meniul orizontal plasat in header si inca un meniu in stanga. Daca doriti ca pe site sa apara si un al doilea meniu acesta ar trebui sa aiba legatura cu contextul site-ului de exemplu daca intrati in categoria vestimentatie femei in meniul din sidebar ar trebui sa aveti doar subcategoriile care apartin acestei categorii si filtrele care corespund categoriei si nu tot meniul magazinului.

Evitati sa aveti o structura pentru site bazata pe un numar mare de nivele pentru subcategorii. Ar fi bine sa va limitati la cel mult trei nivele pentru ca autoritatea care va fi transferata paginilor se va diminua in functie de distanta pe care o au fata de index. Ca si test puteti numara de care click-uri este nevoie pentru ca un utilizator sa ajunga la un produs sau la o categorie, respectiv la o subcategorie in momentul in care pleaca de pe index.

Ar trebui sa puneti linkuri si spre paginile relevante din site in alte pagini ale site-ului. Un exemplu: pentru categoria vestimentatie barbati puteti pune un link si spre pagini cu produse din alta categorie si puteti aplica un filtru pe pagina care sa afiseze produsele de interes pentru femei.

[adsenseyu1]

In pagina in care sunt detaliile despre produs ar trebui sa includeti si linkuri spre produsele asemanatoare chiar daca acestea nu fac parte din aceeasi categorie sau spre produse care au fost cumparate de alte persoane care au cumparat si produsul pentru care a fost realizata cautarea.

Daca nu aveti suficiente date la dispozitie se poate face corelatia intre un produs si celelalte avand la baza accesoriile. De asemenea ati putea pune linkuri si spre produse care sunt oferite de ceeasi firma producatoare.

In cadrul site-ului puteti crea si un blog si in articolele pe care e publicati puteti sa includeti si linkuri spre unele pagini relevante care se afla pe site, folosind linkuri reprezentate de cuvinte cheie pentru care vreti sa optimizati adresele respective.

Nu uitati si de sitemap.xml pe care sa il puneti in Google Search Console. Este important ca acele pagini pe care le includeti sa aiba specificata si prioritatea.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…