Cum functioneaza masajul terapeutic?

0 Shares
0
0
0

Masajul terapeutic este un combo de masaj de remediere si masaj de relaxare. Se face nu numai pentru a relaxa intregul corp, ci si pentru a se concentra pe anumite zone ale corpului unde este necesar tratament muscular. Terapia va imbunatati de asemenea circulatia sangelui, care imbunatateste miscarea musculara pe masura ce nutrientii si oxigenul sunt livrate in tesuturi.

Din acest motiv, este printre cele mai recomandate terapii de masaj in caz de artrita. Beneficiile unor sedinte de masaj terapeutic Bucuresti includ stimularea sistemului imunitar, scaderea tensiunii arteriale si reducerea in general a aspectelor fizice ale stresului.

Care sunt avantajele primare ale masajului terapeutic?

In afara de relaxare, urmeaza cateva dintre motivele pentru care toata lumea ar trebui sa ia in considerare rezervarea unei sesiuni pentru un astfel de masaj.

1. Masajul terapeutic combate durerile de la sedierea prelungita

De cele mai multe ori, oamenii se confrunta cu stresul postural, care apare sub forma de durere in zona gatului si a umerilor. Cei care zi de zi isi desfasoara activitatea la birou se confrunta adesea cu dureri in zona inferioara a spatelui din cauza sedintei prelungite. Masajul terapeutic poate combate durerile inferioare ale spatelui, precum si durerile din zona gatului si a umerilor.

2. Terapiile de masaj ajuta de asemenea la imbunatatirea somnului

Unul dintre marile beneficii ale masajului terapeutic este faptul ca favorizeaza somnul odihnitor. Persoanele care experimenteaza neliniste noaptea pot beneficia in mod semnificativ de aceasta terapie, deoarece promoveaza relaxarea in corp, precum si in minte.

3. Imbunatateste imunitatea

Deoarece masajul permite nutrientilor si oxigenului sa ajunga la diferite parti ale corpului, acesta permite organismului sa se dezvolte si sa-si imbunatateasca sistemul imunitar in mod eficient. Masajul creste numarul de celule albe din sange, care au un rol important in prevenirea organismului de a dezvolta orice boala.

4. Te poate mentine mai fericit si fara stres

Pe masura ce masajul relaxeaza corpul , are si un efect pozitiv asupra mintii individului. Cand nu exista dureri de spate sau dureri de cap, persoana se va simti mai fericita si fara stres. Persoanele care au parte de o sesiune de masaj regulat traiesc o viata mai vesela in comparatie cu cei care nu beneficiaza de un astfel de masaj.

5. Imbunatateste performanta de la sala

Acest tip de masaj este benefic de asemenea pentru a imbunatati performanta la sala. Deoarece muschii sunt relaxati si exista o serie de miscari crescute cu ajutorul terapiei, oamenii isi pot efectua exercitiile intr-o maniera imbunatatita, ceea ce va imbunatati rezultatul.

6. Sporeste pierderea in greutate

Probabil va fi cel mai placut beneficiu pentru multi dintre cititori. Unul dintre beneficiile masajului terapeutic este ca imbunatateste si mecanismul de pierdere in greutate.

La fel ca si cu ajutorul masajului, nutrientii si oxigenul sunt eliberati in toate partile corpului, muschii se simt energici si pot schimba substante vitale cu sangele, ceea ce imbunatateste metabolismul in celulele tesutului contribuind astfel la pierderea in greutate.

Ce conditii pot beneficia de acest masaj?

Beneficiile masajului terapeutic sunt enorme; mai ales atunci cand cineva cauta sa imbunatateasca flexibilitatea muschilor corpului. Masajul scade compresiunea nervului si a articulatiilor si imbunatateste gama de miscare a articulatiilor in acelasi timp. De asemenea, este important in imbunatatirea sistemului imunitar. Persoanele cu urmatoarele afectiuni se pot bucura de unele beneficii ale masajului terapeutic:

  • Anxietate;
  • Insomnie legata de stres;
  • Tensiune arteriala crescuta;
  • Artrita;
  • Rani usoare;
  • Imunitate scazuta;
  • Stare de bine generala;
  • Tulburari digestive;
  • Dureri de cap;
  • Fibromialgia;
  • Sindromul de durere miofasciala (MPS);
  • Leziuni sportive.

Care este durata si frecventa ideala a masajului terapeutic?

Tratamentul initial ar trebui sa fie cuprins intre 60 si 90 de minute, mai ales daca o persoana nu a mai avut niciodata un masaj terapeutic sau daca a trecut mult timp de la ultima sedinta. O persoana care primeste sesiuni regulate de masaj poate urma instructiunile expertului sau terapeutului sau. Frecventa ideala a sesiunii de masaj ar trebui sa aiba un decalaj de patru pana la sase saptamani si nu mai mult de atat. Acesta terapie va mentine muschii bine relaxati.

Exista riscuri asociate masajului terapeutic?

Oamenii se bucura doar de beneficiile masajului terapeutic. Cu toate acestea, exista si unele riscuri asociate cu acesta. Masajul terapeutic nu va fi bun daca o persoana sufera de urmatoarele: fracturile, se afla in perioada de vindecare a ranilor sau arsurilor, osteoporoza severa, tulburari de sangerare (sau persoanele care consuma medicamente care subtieaza sangele), trombocitopenie severa sau tromboza in vene profunde.

Este mai bine sa consultati medicul inainte sa va faceti programare pentru a beneficia de o sesiune cu terapeutul. De asemenea, nu este recomandat masajul terapeutic in caz de sarcina sau cancer sau durere inexplicabila.

Concluzie:

Exista numeroase beneficii ale masajului terapeutic. Nu numai ca permite persoanei sa se simta relaxata si sa scape de toate stresurile si durerile corpului, dar imbunatateste si sistemul imunitar al organismului.

Masajul ofera muschilor flexibilitate de mult necesara, care ofera o performanta mai buna la sala si este de asemenea foarte util in imbunatatirea metabolismului tesutului . Masajul este benefic si in diferite afectiuni medicale.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…