AUR DE 10K, 14K, 18K SI 24K: Care este diferenta?

0 Shares
0
0
0

Cu totii iubim bijuteriile, astfel ca ne indreptam atentia de fiecare data spre magazinele de bijuterii atunci cand situatia financiara ne permite, pentru a ne cumpara un inel, o bratara, o pereche de cercei, etc.

Iubim de-asemenea bijuteriile si dat fiind faptul ca daca vreodata ne vom confrunta cu probleme financiare, vom putea vinde bijuteriile, iar casele de amanet aur Bucuresti, vor fi dispuse sa ofere preturi corecte in schimbul acestora.

Bijuteriile pot fi confectionate din diferite metale, insa fara doar si poate, cele din aur sunt cele mai apreciate. In ceea ce priveste aurul folosit pentru realizarea bijuteriilor, acesta poate fi de 10K, 14K, 18K SI 24K. Probabil va intrebati care este diferenta intre toate aceste tipuri de aur pe care tocmai le-am amintit. Ei bine, pentru mai multe informatii utile, va invitam sa cititi articolul pana la final.

Continutul puritatii aurului este clasificat folosind sistemul karat. In functie de raportul dintre aurul pur si alte aliaje, aurul utilizat in inelele de logodna si alte bijuterii este de obicei clasificat in 10k, 14k, 18k, 22k si 24k.

Fiecare tip de aur are un nivel de puritate diferit. Aurul pur, sau aurul de 24k, este 100% pur. Aurul de 10k, pe de alta parte, este doar 41,7% pur. Aurul de 14k, care este cel mai popular tip de aur pentru bijuterii, este 58,3% pur.

Nu exista nici cel mai bun tip de aur pentru fiecare aplicatie. In schimb, fiecare nivel de puritate are propria sa gama de avantaje si dezavantaje. Am descris in cele ce urmeaza:

Aur de 24k: avantaje si dezavantaje

  • Avantaje: acest lucru inseamna ca 24 din cele 24 de parti ale metalului sunt aur;
  • Dezavantaje: acest aur este mult prea moale, se indoaie usor si la fel de usor se si deformeaza, motiv pentru care nu reprezinta o solutie viabila pentru cei care isi doresc bijuterii din aur.

Aur de 18k: avantaje si dezavantaje

  • Avantaje: acesta este un tip de aur cat se poate de pur, in timp ce inca este practic si de ce sa nu recunoastem, arata minunat;
  • Dezavantaje: pretul sau este destul de mare si este si usor de zgariat.

Aur 14k: avantaje si dezavantaje

  • Avantaje: discutam in acest caz despre un amestec excelent de puritate, durabilitate si valoare pentru bani;
  • Dezavantaje: acest tip de aur este mai scump decat aurul de 10k, dar totusi destul de accesibil.

Aur de 10k: avantaje si dezavantaje

  • Avantaje: Foarte accesibil la pret, iar mai mult decat atat, este mult mai durabil decat alte tipuri de aur
  • Dezavantaje: Culoare galben pal, mai probabil sa declanseze alergii la metale.

Asadar, dupa cum se poate vedea, atunci cand vine vorba despre bijuteriile din aur, acestea pot fi obtinute din diferite tipuri de aur, iar aceste diferente sunt date de cantitatea de aur existenta in bijuterii.

Vestea buna insa este aceea ca, toti cei care isi doresc bijuterii din aur, le pot cumpara la cele mai atractive preturi de la casele de amanet aur, iar dupa cum spuneam si la inceputul articolului, isi pot vinde bijuteriile oricand doresc pentru ca aceste case de amanet aur Bucuresti, sunt dispuse se cumpere asemenea bijuterii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…