Oalele si cratitele pe care femeile le prefera?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta pentru o gospodina adevarata nu este foarte greu sa isi aleaga o cratita ceramica Peterhof in clipa de fata, in conditiile in care odata cu trecerea timpului a folosit o multime de cratite si o multime de oale.

Fiecare gospodina odata cu trecerea timpului a avut la indemana atat tigai, oale si cratite ieftine, cat si tigai, oale si cratite scumpe, astfel ca acum le este foarte simplu si usor sa isi aleaga o oala, o tigaie sau o cratita.

De multe ori, femeile care se afla in cautarea de oale, tigai si cratite, le aleg in functie de dimensiuni. Cu siguranta o gospodina adevarata are acasa oale si cratite sau tigai de dimensiuni mai mari, dar si de dimensiuni mai mici, pe care le foloseste ori de cate ori este nevoie.

Apoi, cu siguranta femeile tin cont si de materialul din care acestea sunt confectionate, iar aici trebuie precizat ca se gasesc oale, tigai si cratite din diferite materiale, unele fiind de cea mai buna calitate, in timp ce altele nu sunt de cea mai buna calitate.

In ceea ce priveste tigaile de exemplu, majoritatea gospodinelor si majoritatea bucatarilor cu experienta, sustin ca tigaile cele mai bune sunt cele din cupru. De ce? Pentru ca acest material reactioneaza foarte bine la schimbarile de temperatura.

Se spune ca tigaile cele mai bune sunt produse din trei straturi si anume cupru, inox si aluminiu, dat fiind faptul ca se si incalzesc foarte rapid, iar mancarea se si gateste mult mai rapid.

In ceea ce priveste oalele, femeile isi indreapta de foarte multe ori atentia spre oalele din fonta, care desi se incalzesc mult mai greu decat cele din inox, au avantajul lor. Fonta este un material care retine foarte bine caldura si care elibereaza uniform caldura.

Din punct de vedere teoretic, fonta este un material care nu se uzeaza, asa ca este normal ca fiecare femeie sa isi doreasca o oala sau o tigaie din fonta. De cele mai multe ori insa, atat oalele cat si tigaile din fonta dispun de un invelis ceramic care nu permite ca mancarea sa se lipeasca de oala.

Partea mai putin placuta insa este aceea ca oalele si tigaile din fonta sunt ceva mai greu de intretinut in conditiile in care este necesar sa fie sterse cu o carpa uscata si cu putin ulei dupa fiecare spalare.

Cu siguranta femeile indragesc foarte mult si oalele din inox, dat fiind faptul ca acestea au un aspect elegant, pot fi de diferite dimensiuni si au si avanajul de a nu rugini. In comparatie cu cratitele si oalele din fonta, cele din inox sunt si mult mai usoare.

Deasemenea, gospodinele isi pot indrepta atentia spre cratite, oale si tigai din aluminiu, care sunt foarte usoare si care distribuie mult mai usor caldura chiar si decat inoxul. Dezavantajul acestora insa este acela ca nu sunt foarte rezistente in timp, iar la temperaturi mari se pot deforma.

Cat priveste celelalte vase, femeile isi indreapta atentia spre cele realizate din sticla, pentru ca nu ruginesc, si se pot spala si curata foarte usor.

0 Shares
You May Also Like