Durata de viata a unei baterii de Samsung este data de numerosi factori. Unul dintre acestia il reprezinta incarcarea si utilizarea ineficienta a bateriei. Daca bateria este incarcata dupa ce aceasta a ajuns la un nivel minim, atunci va fi necesara o incarcare completa pornind practic de la 0% pentru a atinge in cele din urma 100%.
Utilizatorii ar zice ca acest lucru face parte din normalitate, dar descarcarea completa a bateriei va duce la deteriorarea in timp a acesteia.
Este mult mai logic ca la o descarcare de 50-60%, bateria telefonului sa fie reincarcata pentru ca alimentarea mai de durata o va solicita mult mai mult decat in mod obisnuit si va nevoie de reparatii Samsung.
Ceea ce se intampla acum un deceniu cu bateriile pentru telefoanele clasice din acea perioada nu poate fi la fel de valabil si azi in cazul unor telefoane inteligente. Acestea sunt mult mai mari consumatoare de energie avand bineinteles o serie de aplicatii si servicii pe care telefoanele din generatie mai veche nu le puteau detine.
Trebuie sa nu uitam ca tehnologia GSM avanseaza mult mai repede decat producerea unor baterii si acumulatoare pentru dispozitivele mobile. Ce se poate face in momentul actual pentru a spori durata de viata a unei baterii si implicit a dispozitivului? In primul rand, bateriile trebuie incarcate intr-un procent mai mic, evitand astfel supraincalzirea acestora.
Apoi trebuie de la sine inteles ca telefoanele inteligente de azi au aplicatii si servicii mult mai numeroase si mai mari consumatoare de energie decat in cazul telefoanelor clasice de acum 10-20 de ani.
Pentru ca aceste aplicatii sa nu consume foarte mult din baterie este necesar in majoritatea cazurilor sa fie dezafectate pe perioda cand nu sunt folosite sau cand telefonul intra in stand-by. Sunt si situatii cand unele aplicatii trebuie chiar dezinstalate pentru ca ruleaza inutil pe smartphone, practic incurcand si mai mult utilizatorul si consumand mai multa energie.
Cum ne putem da seama ca bateria este foarte solicitata? Acest lucru se poate observa foarte usor, prin faptul ca partea din spate a telefonului unde se afla de obicei bateria se supraincalzeste in momentul in care este tinuta excesiv la incarcat, sau cand sunt folosite in mod repetat unele aplicatii sau servicii.
De multe ori aceste servicii sau aplicatii GSM sunt necesare utilizatorului unele fiind chiar indispensabile, de aceea trebuie sa reusim o filtrare a acestora in functie de importanta si utilitatea lor.
Pentru a reusi prelungirea duratei de viata a unei baterii, marile companii producatoare de telefoane mobile au gasit o metoda ingenioasa folosita de cativa ani si anume acumulatorul extern.
Acesta poate prelungi durata de viata a unei baterii obisnuite si de 3-4 ori, fara sa fie nevoie ca aceasta sa fie incarcata, ci doar atasandu-se acumulatorul la dispozitiv pana cand bateria acestuia se va incarca suficient.
Solutii exista, dar cei mai multi utilizatori le ignora, aruncand vina exclusiv pe producatorii de baterii sau chiar de smartphone-uri pentru functionarea destul de redusa a acestor produse.