Cand vorbim despre carcasele pentru telefoanele mobile, ne gandim ca sunt fabricate din silicon, plastic dur sau din TPU. Siliconul garanteaza protectia la temperaturi ridicate, la impact. Plasticul dur ofera o si mare protectie. TPU (poliuretan termoplastic) ofera duritate si flexibilitate.
Si putem vorbi si despre hartie de ziar acoperita cu material mai rezistent, de tipul unui CD… Va vine sa credeti ca un ziar poate deveni o carcasa? Puteti sa incercati cu grija si indemanare sa faceti o astfel de carcasa.
Va prezentam solutia la care poate nu v-ati gandit, confectionarea unei carcase de telefon dintr-un ziar.
Aveti nevoie de un spray, un CD, o ziar, un lipici lichid, foarfeca, o folie si apa.
[adsenseyu1]
1. Intindeti folia transparenta si infasurati folia pe telefonul mobil pentru a fi protejat.
2. Luati o pagina dintr-un ziar si pulverizati apa. Impachetati cu atentie telefonul cu prima pagina din ziar, apoi pulverizati apa pe a doua pagina si impachetati din nou telefonul.
3. Taiati cu foarfeca surplusul ziarului la capete. Apoi decupati pentru display si camera.
4. Lasati masca sa se usuce aproape 2 ore. Dupa 2 ore puteti sa scoateti incet masca si folia de pe telefon.
5. Cu un spray colorat sau cu tempera vopsiti masca obtinuta.
6. Cu o foarfeca, dintr-un CD vechi pe care nu il mai folositi, decupati piese sub diferite forme mici, ca un mozaic.
7. Lipiti aceste piese din CD pe partea din spate a carcasei. Lasati sa se usuce si astfel ati obtinut o carcasa simpla, dar interesanta pentru telefonul dumneavoastra.
Desigur, fiind o metoda neconventionala, ca si materialul, nu ofera o rezistenta maxima, dar este o carcasa creata folosindu-va imaginatia, talentul si abilitatea in manevrarea cat mai corecta a materialelor.
[adsenseyu1]
Nu va trebuie materiale pretentioase, scumpe si imposibil sau dificil de asamblat. Puteti incerca sa faceti o astfel de carcasa pentru un telefon mobil pe care il folosesc copiii dumneavoastra, pentru ca se poate testa pe un telefon mai simplu, daca rezista la anumite accidente.
Culorile cu care o sa vopsiti creatia proprie sunt cele mai diferite, cel mai bine se aplica cu sprayul colorat, pentru ca este uniform si rezistent. Cu acuarele tempera, se obtine o calitate nu tocmai buna.
CD-ul este cel care va acoperi carcasa si ii va da rezistenta de care are nevoie, pentru ca este o carcasa, nu orice fel de carcasa…pentru ca preferati sa aveti accesorii telefoane, veti dori sa deveniti un producator de astfel de accesorii, urmand cu strictete pasii de mai sus.
Iata ca si un ziar, practic aproape imposibil de utilizat ca material, poate totusi sa capete o forma buna si rezistenta, ca si carcasa de telefon. Probabil este materialul opus in totalitate celor din fabrica, dar multi dintre dumneavoastra ar incerca sa isi fabrice carcasa din ziar. Nu este dificil, nici costisor…
Daca procedeul a reusit, veti putea sa il recomandati, sau cine stie, sa faceti mai multe carcase, pentru diferite telefoane personale, sau pentru prieteni, familie, cunostinte…Cu grija, veti avea o carcasa pe care o puteti numi „Newspaper phone case”, daca doriti o denumire.