Cum sa alegi o agentie imobiliara buna

0 Shares
0
0
0

Desi exista persoane fara scrupule printre agentii imobiliari, exista multi profesionisti experimentati si onesti in aceasta industrie. Principalele semne ale unei bune agentii imobiliare sunt:

1) Publicitate si transparenta:

  • Disponibilitatea unor informatii clare si detaliate despre agentie (anul infiintarii, adresa fizica, adresa de e-mail, numerele de contact etc.) si despre brokerii acesteia (educatie, experienta, competente profesionale etc.);
  • Participarea la diverse evenimente, cursuri de formare si conferinte in cadrul carora brokerii ar avea ocazia de a-si imbunatati calificarile si de a face cunostinte si conexiuni utile;
  • Prezenta in mass-media.
  • Colaborarile pe care si le creaza cum ar fi de exemplu cu un ansamblu rezidential Bucuresti.

2) Profesionalismul

  • Experienta indelungata in sectorul imobiliar;
  • Cunoasterea aprofundata a pietei imobiliare, a tipurilor de dezvoltare, a caracteristicilor diferitelor tipuri de proprietati, a cartierelor si a zonelor din oras sau din judet etc.
  • Brokeri bine pregatiti, cu o experienta vasta;
  • Angajati cu bune cunostinte de drept;
  • Servicii profesionale, competente si politicoase;
  • Premii si certificate de realizare.

3) Prezenta pe internet:

  • Site propriu care promoveaza cele mai bune practici din domeniu si care contine informatii detaliate despre agentie, toate informatiile necesare pentru a finaliza o tranzactie imobiliara, mai multe anunturi de proprietati cu fotografii de calitate, sfaturi utile pentru vanzatori si cumparatori etc;
  • Recenzii online pozitive lasate de clienti multumiti.
  • Brokerii cu pregatire profesionala, brosurile bine concepute, un birou functional si o prezenta solida pe internet si in mass-media sunt semnul unei agentii stabilite si cu experienta – iar un rating ridicat si multe recenzii pozitive vorbesc despre integritate si competenta.

Negocierea pretului

Negocierea pretului intr-un mod care sa multumeasca ambele parti este o adevarata arta – motiv pentru care serviciile unui agent de negociere sunt de mare ajutor. Un agent imobiliar cunoaste o serie de tactici eficiente pentru a asigura succesul – si pentru ca nu este atasat emotional de proprietate, pozitia si judecata sa se bazeaza intotdeauna pe fapte, ceea ce este esential pentru o negociere de success.

Documentatie

Multe tranzactii esueaza chiar la nivelul documentatiei. In acest caz, competenta agentiei imobiliare este cea mai necesara. Orice agentie imobiliara serioasa are un angajat a carui singura sarcina este de a securiza documentele tranzactiei. Comunicarea cu institutiile guvernamentale, cu notarii si cu bancile este o rutina pentru el – un proces care i-ar lua lui 3-5 zile lucratoare va poate lua mult mai mult, iar in aceasta etapa, din mai multe motive, termenele limita sunt extrem de importante. Cu toate acestea, in cazul in care inchiriati o proprietate, un profesionist va putea sa intocmeasca un contract de inchiriere care sa va avantajeze. Acest lucru este esential, mai ales daca chiriasul se dovedeste a fi lipsit de scrupule. (Informatii utile: Documente necesare la vanzarea unei proprietati) Un bun agent imobiliar va va ajuta sa realizati o tranzactie de succes.Evident, atunci cand vindeti (sau inchiriati) o proprietate, este foarte avantajos sa apelati la serviciile unei agentii profesioniste.

Dar, la fel cum un broker bun va poate face viata mai usoara si va poate ajuta sa faceti o tranzactie rapida si profitabila, lucrurile se pot termina foarte rau daca dati peste cineva care nu merita increderea dumneavoastra. De aceea, este important sa faceti cercetari atente si sa alegeti o agentie prestigioasa si onesta care sa va reprezinte in acest proces atat de important si complicat.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…