Cum sa iti bei cafeaua ca un adevarat Italian?

0 Shares
0
0
0

In Italia, cafeaua este extrem de importanta motiv pentru care in fiecare an, se importa mai multe de 8 milioane de saci de cafea.

Despre italieni, cei care au vizitat aceasta tara stiu faptul ca isi beau cafeaua pe unde apuca, astfel ca sunt italieni care isi beau cafeaua in parc, altii beau cafeaua acasa, unii o prepara la un ibric moka, in timp ce altii o savureaza la cafenea, la birou sau in benzinarii.

Ei bine, in conditiile in care locuiesti in Italia, atunci cu siguranta stii cum isi beau italienii cafeaua, asa ca vei stii cum sa iti bei cafeaua ca si un Italian adevarat.

In schimb, daca nu ai vizitat aceasta tara niciodata, si nu stii cum sa iti bei cafeaua ca si un adevarat Italian, atunci va trebui sa urmezi cateva regul simple, pentru a-ti servi cafeaua la fel ca si un Italian adevarat.

In primul rand, nu-i spune cafelei espresso. In ciuda faptului ca acesta este termenul care defineste o cafea preparata la un espresor care se gaseste intr-un restaurant, intr-o cafenea sau intr-o benzinarie, ei bine, italienii nu prea folosesc acest termen datorita faptului ca li se pare mult prea tehnic si redutant.

Tocmai din acest motiv, poti numi o cafea espresso, ca si fiind un simplu caffe, iar astfel  vei savura intr-un alt mod, mult mai placut, celebra cafea italiana.

Daca vei merge vreodata in Italia, si iti vei dori sa consumi o cafea espresso, atunci nu va trebui sa complici prea mult lucrurile, pentru ca este posibil sa nu iti placa modul in care vei fi servit.

Pentru italieni, exista doar cafeaua simpla, sau cafeaua cu putin lapte, precum latte macchiato sau cappuccino. Exista insa si diferite modificari la reteta de baza, astfel ca se poate prepara un espresso cu ciocolata topita, cu spuma de lapte si cacao, cafea cunoscuta si sub denumirea de caffe shakerato. Uneori, italienii consuma chiar si expresso cu gheata, sau cu putin lichior.

Tot in situatia in care vei pleca in Italia, si iti vei dori sa savurezi o cafea la fel ca si un Italian oarecare, va trebui sa iti comanzi doar un espresso simplu, pentru ca dupa anumite ore, daca vei comanda un espresso cu lapte, vei putea starni priviri dezaprobatoare din partea localnicilor.

Se spune ca un cappuccino este perfect pentru micul de jun, sau in a doua parte a diminetii, in timp ce pentru perioada de dupa pranz, este ideal sa se consume doar un expresso simplu.

Ei bine, In cazul in care insa, nu vei avea ocazia sa savurezi o cafea italiana, la fel ca un Italian adevarat, in tara sa, cu siguranta vei putea face acest lucru in tara noastra.

Cum? Ei bine, vei putea sa cauti de exemplu pe site-uri precum camarafermecata.ro, cele mai bune produse Italia, si in mod evident vei gasi cele mai bune cafele italiene pe care le vei putea comanda pentru acasa.

In acest fel, vei reusi  sa iti bei cafeaua, in locuinta ta, la fel ca si un Italian, si vei bea cafea italiana 100%.

0 Shares
You May Also Like