Care sunt beneficiile de a manca dulceata?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a fi folosite la gatit, fructele confiate erau folosite in farmacii. Deci dulceata era considerata un medicament. Totusi, cum ramane cu virtutile dulceturilor?

Au acestea un impact real asupra sanatatii? In acest articol, descopera beneficiile pe care ti le ofera un borcan de dulceata de mango 100% din fructe, fara zahar si fara gluten, 340 gr, naturala, Orto D’Autore  pentru organism.

Vitamine si zahar

In toate dulceturile, zaharul joaca un rol de conservare, ceea ce ajuta la mentinerea calitatii componentelor. Printre aceste componente se numara minerale precum potasiul, magneziul, precum si anumite vitamine, inclusiv vitamina D, care ofera multe beneficii celor care consuma dulceata.

Intr-adevar, atunci cand potasiul este consumat ca supliment alimentar, acest aport nutritional reduce riscul de tensiune arteriala sau riscul de pietre la rinichi. In mod similar, potasiul ajuta la reglarea excesului de sodiu care se observa in general in obiceiurile alimentare americane si europene.

In ceea ce priveste magneziul, acesta este un nutrient al carui rol este de a reduce diferitele afectiuni de care poate suferi inima. Acest mineral face posibila si compensarea anumitor deficiente ale organismului care poate provoca crampe, anxietate, insomnie si chiar depresie.

Pigmenti din fructe

Celalalt beneficiu pe care il au dulceturile sunt pigmentii care sunt continuti in fructele fierte. Numiti antocianine sau antociani, acesti pigmenti sunt prezenti in majoritatea fructelor folosite in gem si pot varia de la albastru la rosu, in functie de fructul in care sunt continute.

Aici, putem da exemplu fructele de padure care au in general culoarea rosie sau violet, precum afine, zmeura, fragi, coacaze, mure etc.

Acesti pigmenti ofera si beneficii destul de interesante pentru organismul tau. Datorita antocianilor care le compun, atunci cand consumi dulceata, arterele sunt foarte intarite.

Aceleasi antocianine sunt elemente de protectie impotriva radicalilor liberi. In plus, isi ofera proprietatile lor antialergice pentru organism, precum si proprietatile lor antiinflamatoare pentru o mai buna rezistenta a organismului tau impotriva oricarui atac.

Trebuie precizat evident ca aceste elemente nu exista decat in cantitati mici in borcanele de dulceata. Cu toate acestea, avand posibilitatea de a-l consuma pe tot parcursul anului, va contribui la intarirea sistemului umanitar si la satisfacerea cererii organismului de fructe proaspete.

O placere de fiecare data reinnoita

Dupa cum s-a mentionat mai sus, dulceturile au magneziu. Acest magneziu este o componenta excelenta pentru a lupta impotriva starilor depresive. Astfel, daca placerea este unul dintre principalii factori ai starii de bine, trebuie inteles ca dulceturile stiu sa o dea prin prezenta magneziului care le compune.

Mese in familie, cine cu prietenii sau singuri, pranzuri… folosim dulceata din diferite fructe inca din copilarie.

Dulceturile, pe langa faptul ca ofera placere papilelor gustative, elibereaza intens dopamina, care este un neurotransmitator puternic responsabil de pofta si placere. Orice nutritionist iti va spune asta. Folosind dulceata in mesele tale garanteaza ca vei avea intotdeauna o stare de spirit foarte buna si ca te vei simti cel mai bine daca nu exagerezi inca cu cantitatea de dulceata consumata.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…