Cum se aleg ochelarii pentru snowboard si schi?

0 Shares
0
0
0

Daca esti genul de persoana care week-end de week-end pleaca la munte pe timp de iarna, si daca iti place sa schiezi sau sa te dai cu snowboardul, atunci cu sigurnta trebuie sa iti indrepti atentia spre o pereche de ochelari pentru ski si snowboard Uvex.

Ei bine, pentru a-ti mai usoara alegerea ochelarilor, in cele ce urmeaza in acest articol vei putea afla cele mai importante amanunte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti o asemenea pereche de ochelari.

Multi dintre producatorii de astfel de ochelari folosesc indicativele S0, S1, S2, S3 si chiar S4 pentru a indica volumul de lumina care patrunde prin lentile. Exista astfel lentilele S0, acestea fiind lentile clare, prin care patrunde aproximativ 80%-100% din lumina. Aceste lentile sunt ideale pentru a fi folosite de catre cei care schiaza noaptea.

Exista apoi lentilele S1 prin care patrunde foarte multa lumina, aproximativ 43%-80%, iar aceste lentile reusesc sa creeze un contrast bun. De obicei aceste lentile se folosesescpe vreme inchisa, cand fie este ceata, fie ninge.

Lentilele S2 sunt potrivite pentru a fi folosite in conditii mixte dat fiind faptul ca ele permit ca lumina sa patrunda in proportie de 18%-43%.

Exista apoi lentilele S3, care reprezinta cea mai buna categorie de lentile pentru zile insorite. Acestea lasa sa patrunda aproximativ 8%-18% din lumina.

Ultimele lentile sunt cele S4, care sunt special create pentru a fi folosite in conditii de soare puternic. Acestea nu permit sa patrunda mai mult de 8% din lumina.

Avand in vedere faptul ca o singura lentila nu poate sa faca fata in orice conditii meteo, ar fi ideal sa iti indrepti atentia spre o pereche de ochelari de ski si snowboard pentru zilele cu soare puternic, si spre o alta pereche ideala pentru zilele cu vreme inchisa.

Exista si varianta unor ochelari care permit schimbarea lentilelor, asa ca in functie de conditiile meteo poti opta pentru orice tip de lentile. Aceasta ar fi fara doar si poate cea mai indicata solutie.

Atunci cand vrei sa iti cumperi ochelari pentru schi si snowboard, este important sa iti protejezi ochii de efectul “glare”, care este reprezentat de acea stralucire orbitoare a zapezii, cauzata de reflexia razelor solare. Ochelarii de snowboard si schi cu lentile polarizate sunt capabili sa reduca aceasta reflexie si sunt utili atunci cand lumina este una foarte puternica.

Este foarte important de precizat faptul ca ochelarii de ski/snowboard trebuie sa iti ofere o foarte buna protectie impotriva ultravioletelor (razele UV). Cele mai importante filtre sunt UVA si UVB. Expunerea la aceste raze pentru o perioada indelungata de timp cauzeaza probleme oftalmologice, unele fiind chiar permanente. Asadar, cel mai bine ar fi sa te orientezi spre o pereche ochelari cu protectie UV 100%.

Este deasemenea important sa cauti modele de ochleari cu vedere periferica buna. Ar fi indicat ca ochelarii pe care ii alegi sa permita un camp vizual de 180 de grade, pentru ca in acest fel vei putea observa alti schiori sau snowboarderi care se apropie din lateral de tine, iar astfel vei putea sa eviti accidentele.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…