Cum se monteaza rulourile exterioare?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi a vazut mergand pe strada ca unele case sau apartamente sau chiar sediile unor firme au ferestrele acoperite cu rulouri exterioare.

Acest tip de rulouri exterioare sunt cunoscute in general sub denumirea de jaluzele si pot sa fie confectionate din lemn, plastic, aluminiu si pvc.

Daca in trecut cele mai utilizate jaluzele erau cele confectionate din lemn iar mai apoi din plastic, pe parcurs ele au fost inlocuite cu cele din pvc si aluminiu. Acum cel mai des intalnite jaluzele pe care le vedem montate sunt cele din aluminiu.

Pe langa faptul ca rulourile exterioare ofera caracter estetic, sunt foarte eficiente pentru ferestrele oamenilor datorita faptului ca prin intermediul lor se poate controla temperatura  din casa intr-un mod sanatos.

In urma unor studii realizate, s-a ajuns la concluzia ca datorita rulourilor exterioare se poate reduce pe timpul iernii consumul energiei termice cu pana la 10%, iar pe timp de vara utilizarea jaluzelelor poate sa ofere racoarea dorita, ceea ce ar insemna ca sistemul de aer conditionat ar fi in plus.

Aceste jaluzele sunt fabricate cu un inalt caracter termic, fapt care impune unele limitari atunci cand se doreste  montarea lor. Pentru a intelege modul de montare al acestora, mai intai trebuie sa stim ca rulourile exterioare se impart in doua mari categorii:

1.    Rulouri exterioare aplicate.
2.    Rulouri exterioare suprapuse.

Rulourile exterioare aplicate se monteaza doar pe tamplaria deja existenta, de aici vine si denumirea lor. Ele sunt lipite la o distanta oarecare de tamplarie, iar in unele cazuri se pot monta chiar si pe fatada cladirii, astfel se creaza un gol de aer intre tamplarie si covorul de lamele.

Rulourile exterioare suprapuse sunt un tip mai nou de jaluzele si au ca si caracteristica principala asigurarea unei protectii termice a locuintei superioara rulourilor exterioare aplicate. Acest tip de jaluzele se monteaza numai si numai impreuna cu tamplaria noua, si se monteaza deasupra tocului ferestrei si intrand in golul de zidarie odata cu el. Odata ce clientul isi instaleaza tamplaria, rulourile exterioare suprapuse nu se mai pot monta, iar in acest caz se apeleaza la rulourile aplicate.

1.Montajul rulourilor exterioare aplicate:
Rulourile aplicate se pot monta pe tamplarie prin fixare in tocul ferestrei sau in laterale si in zid, iar trecerea snurului in casa se face prin tocul ferestrei.

Rulourile aplicate se mai pot monta si pe fatade in cazul in care clientul isi doreste asta. Este important de stiut daca fatada este sau nu izolata, iar daca este izolata trebuie sa se stie cat de gros este polistirenul, pentru a se putea folosi suruburi de prindere adecvate. Acest sistem de montaj are avantaje si dezavantaje. In acest caz snurul jaluzelei trece prin zid si este nevoie de un arc lung pentru ca acesta sa poata fi utilizat in conditii normale si pentru a nu se deteriora.

2.    Montarea rulourilor exterioare suprapuse:
Rulourile exterioare suprapuse se pot monta numai impreuna cu tamplaria noua. Acestea se fixeaza pe tocul tamplariei, impreuna cu care sunt introduse in golul de zidarie. Ghidajele acestor rulouri sunt prinse de toc printr-un sistem de glisare iar astfel asigura etanseitate.

Atunci cand se monteaza acest tip de rulouri trebuie tinut cont de faptul ca nu trebuie sa existe o presiune mare asupra casetei. Un alt detaliu important este ca atunci cand se izoleaza cu spuma aria tamplariei, nu trebuie ca spuma sa preseze caseta, pentru ca astfel ar pune presiune pe lamele iar acestea nu ar mai functiona corespunzator.

Aceste rulouri este recomandat sa fie montate de catre o echipa de muncitori specializati in acest domeniu deoarece greselile de montaj nu doar ca pot sa afecteze buna functionare a rulourilor dar pot sa le si avarieze, astfel ca se poate pierde si garantia oferita de producator.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…