De cate tipuri pot fi aplicele?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care trebuie sa alegi corpurile de iluminat pentru locuinta ta, ai putea sa te gandesti serios sa iti indrepti atentia spre  aplice pentru fiecare incapere.

Ei bine, atunci cand discutam despre aplice, trebuie precizat faptul ca exista diferite tipuri de astfel de corpuri de iluminat, in functie de lumina pe care o ofera.

De exemplu, exista aplice de perete care orienteaza conul de lumina in sus. Acestea indreapta lumina direct in tavan, iar cu cat aplicele sunt pozitionate mai jos pe perete, cu atat lumina va fi mai imprastiata pe partea superioara a peretelui si pe tavan. O astfel de aplica ti se va potrivi perfect in conditiile in care vei dori sa oferi impresia unei incaperi mai mari decat este de fapt.

Vei putea sa iti indrepti atentia si spre aplice care orienteaza in jos conul de lumina. In acest caz, cu cat conul de lmina va fi mai sus fixat pe perete, cu atat limina va fi dispersata in partea de jos a incaperii, spre podea. O asemenea aplica este ideala pentru o incapere cu o atmosfera calda si primitoare precum dormitorul de exemplu.

Atunci cand vrei sa cumperi aplice pentru locuinta ta, vei putea sa iti indrepti atentia si spre aplice de perete care orienteaza lumina si jos si sus. Acest tip de aplica ii va oferi incaperii o atmosfera echilibrata deoarece va distribui lumina in mod egal.

Tot atunci cand vei dori sa cumperi aplice pentru locuinta ta, vei putea sa iti indrepti atentia spre aplicele de perete de tip lumanare, care pot fi incadrate in categoria aplicelor rustice fiind confectionate din lemn sau din fier forjat. Acest tip de aplice este prevazut cu becuri care au o putere mica, si care ofera o atmosfera intima in incapere. Principala lor functionare este de ordin decorativ si estetic.

In ceea ce priveste aplicele de perete trebuie precizat faptul ca iti vei mai putea indrepta atentia spre aplice de perete de tip led, acestea fiind foarte durabile in timp, fiind economice si foarte eficiente. Aceste aplice ofera si o lumina decorativa ambientala, dar si o lumina consistenta sau variabila. Deci, aceste aplice putem spune ca sunt deosebit de versatile.

Tot in momentul in care iti vei dori aplice pentru locuinta ta, vei putea sa iti indrepti atentia spre aplice de perete tip neon. Acestea sunt ideale in situatia in care ai nevoie de o lumina puternica in incapere, si se folosesc de regula in baie si in bucatarie, sau intr-o camera folosita pe post de spatiu de lucru.

Ei bine, acestea sunt posibilitatile de a alege aplicele de perete in functie de tipul de lumina pe care il ofera. Vei putea sa alegi insa aplicele si in functie de decorul casei tale, asa ca vei putea alege o aplica rustica de perete daca locuinta iti este amenajata intr-un stil rustic.

Pentru o locuinta amenajata in stilul clasic ti se va potrivi o aplica de perete clasica, in timp ce aplica de perete moderna este ideala daca ai locuinta amenajata in stilul modern.

Asadar, acestea sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi aplice pentru acasa.

0 Shares
You May Also Like