Digitalizarea financiara

0 Shares
0
0
0

Digitalizarea companiilor afecteaza, de asemenea, si mult, planul financiar. Lansarea unui proces de digitalizare financiara este, in multe cazuri, motivul pentru care alegi sa angajezi un consultant financiar.

Este, de asemenea, un proces care nu poate fi amanat. Din ce in ce mai multe proceduri financiare cu bancile si administratiile publice se desfasoara in mod digital. In plus, permite stabilirea unui control mai exhaustiv si mult mai fiabil.

Optarea pentru un proces de digitalizare financiara este o obligatie la portile celei de-a patra revolutii industriale. In caz contrar, procesele de afaceri ale companiei noastre vor incepe sa devina invechite.

Controlul bugetar

O alta functie la fel de importanta in care digitalizarea poate fi de mare ajutor este controlul bugetar. Bugetul este deja definit in planul de afaceri, dar nu poate fi intotdeauna indeplinit in practica.

Prin urmare, este important sa se faca o analiza a abaterii de la buget. De asemenea, verificati care este relatia dintre planul de afaceri si realitate luna de luna, daca previziunile sunt indeplinite sau, dimpotriva, exista o mare abatere.

Impreuna cu supravegherea contabilitatii, astfel incat totul sa fie in ordine si analiza bilantului, functia de control este un alt fundament. Ofera securitate companiei si permite evitarea erorilor care pot fi platite scump.

O companie care nu isi controleaza bugetul nu isi va putea indeplini obiectivele. Prin urmare, este de asemenea important sa fii realist si aliniat la situatia reala a companiei atunci cand dezvolti planul de afaceri. In caz contrar, numerele nu vor functiona.

Profitabilitatea si analiza costurilor

O alta parte esentiala a functiilor consultantului financiar este analiza profitabilitatii si a costurilor. Este vorba despre a analiza in profunzime ce costuri si cheltuieli are compania si care este profitabilitatea care se realizeaza.

Desigur, aici intervine si analiza datoriei companiei, precum si elaborarea fondului bancar.

Prin diferite tablouri de bord cu KPI-urile respective, situatia companiei poate fi analizata in timp real. Fie ca ne referim la riscurile cu care trebuie sa se confrunte compania, fie ca vorbim despre cautarea investitiilor, de exemplu.

Desigur, echipa de management este informata in orice moment cu privire la situatie prin diferite rapoarte financiare. Datorita digitalizarii financiare, aceste rapoarte pot fi automatizate, alertele pot fi setate in functie de anumiti parametri, etc…

Este vorba despre a avea toate informatiile atunci cand avem nevoie, dar fara a supraincarca. De multe ori, problema este dorinta de a controla totul si de a ramane fara timp pentru partea strategica.

Datorita instrumentelor informatice care exista astazi, acea parte cea mai de rutina poate fi controlata fara a fi nevoie sa ne furam tot timpul. Intre timp, ne putem dedica partii strategice pe care o masina nu o poate decide pentru noi. OVB Allfinanz Romania este un aliat de nadejde pentru firme.

De ce ai nevoie de un consilier financiarCe este mai exact un consilier financiar?

Termenul de consilier financiar nu este un titlu oficial sau numele unui titlu. Este un nume generic pentru persoanele care ofera o mare varietate de servicii financiare. Iar aceste servicii au adesea o pregatire sau o educatie specifica atasata. Acestea sunt doar cateva

  • Contabil public autorizat Aceste persoane trebuie sa treaca un examen riguros pentru a deveni certificate. Acestea va pot ajuta cu impozite, servicii de afaceri (cum ar fi fuziuni si achizitii), consultanta si contabilitate, desigur.
  • Specialist in finante personale Acesti oameni sunt APC-uri care au trecut si mai multeexamene si au dobandit o educatie si o experienta vasta. Acestea va pot ajuta cu o planificare financiara mai larga, nu doar cu contabilitatea.
  • Consilier de investitii inregistrat Acesti consilieri sunt specializati in gestionarea activelor persoanelor care au o valoare neta ridicata. De asemenea, lucreaza in numele fondurilor de inzestrare, al bancilor comerciale, al fondurilor mutuale, al fondurilor speculative si al companiilor de asigurari pentru a ajuta aceste companii sa castige mai multi bani.
  • Planificator financiar certificatAceste persoane trebuie, de asemenea, sa treaca un examen pentru a obtine certificarea. In plus, trebuie sa aiba experienta de munca si sa accepte un cod de etica. Experienta sa include planificarea fiscala, planificarea imobiliara, asigurarile si planificarea pensiilor.
  • Chartered Financial Analyst Aceste persoane trebuie sa sustina trei examene si sa aiba trei ani de experienta in domeniul lor. Acestea se concentreaza pe analiza stocurilor pentru banci, fonduri mutuale si alte institutii mari, nu pe planificarea financiara pentru persoane fizice.

Acum, consilierii financiari pot avea mai mult de o licenta. De exemplu, un contabil public certificat poate fi, de asemenea, un planificator financiar certificat.. Dar lucrul esential este lucrul cu cineva care are pregatire si experienta. Nu te baza pe varul unchiului tau sau pe un vechi prieten de facultate pe care il cunosti pentru a te ajuta cu investitiile tale pentru ca poti pierde, fara sa realizezi. Alege sfatul unui profesionist, intotdeauna si vei avea de castigat.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…