Ai grija de fata ta cu acesti pasi simpli

0 Shares
0
0
0

Ai grija de pielea de pe fata. Curatarea, hidratarea, protectia solara, sunt cativa pasi pentru a evita imbatranirea prematura si infrumusetarea pielii.

Fata este primul lucru pe care il vede o persoana. Am putea spune ca este scrisoarea noastra de intentie. Prin urmare, mentinerea fetei sanatoase este practic o necesitate. Cu toate acestea, uneori cu rutina, stres sau obligatii, neglijam aspectul fetei. Acest lucru este oarecum incomod, deoarece, dupa deteriorarea pielii delicate a fetei, este foarte dificil sa o inversati.

De aceea, am decis sa colectam o serie de pasi importanti, astfel incat sa poti avea grija de fata ta, chiar si atunci cand ai o zi plina. Nu este vorba despre aplicarea produselor care acopera pielea, ci despre mentinerea sanatatii pielii in cel mai bun mod posibil.

Ai grija de fata ta cu acesti pasi simpli

  1. Afla ce tip de piele ai

In primul rand ar trebui sa stii ce tip de piele ai. Aceasta este o necesitate inainte de a incepe orice rutina de infrumusetare, inclusiv machiaj.

Daca pielea ta este grasa sau combinata, aceasta nu va avea aceeasi ingrijire si nici nu vei putea folosi aceleasi produse ca si cum pielea ta este uscata, atopica sau sensibila.

  1. Rutina de curatare

Unul dintre cei mai importanti pasi, si care nu ar trebui sa esueze niciodata pentru ingrijirea fetei, este curatarea corecta a pielii. Este esential sa o faceti de doua ori pe zi.

Cu o buna rutina de curatare faciala puteti elimina impuritatile care se acumuleaza. In acest fel, puteti evita aparitia imperfectiunilor, infectiilor sau petelor.

  • Daca pielea ta este grasa sau combinata, ar trebui sa folosesti produse care reusesc sa reduca excesul de sebum pentru a preveni infundarea
  • Daca, pe de alta parte, pielea ta este uscata sau delicata, ar trebui sa folosesti produse care sunt mai putin puternice, astfel incat sa nu o usuce si mai mult.
  1. Umezirea si hidratarea

Este un pas vital in acest proces. Este important ca, dupa curatarea pielii, sa aplicati un produs hidratant si hidratant.

Cu acest pas simplu va fi capabil de a evita deteriorarea celulelor si de a reduce riscul de imbatranire prematura. Asigura-te ca folosesti produsul potrivit pentru tipul tau de piele.

  1. Protectia solara

Ar trebui sa puneti intotdeauna protectie solara pe fata, chiar si atunci cand iesiti la a mea pe strada. Amintiti-va ca radiatia solara are efecte nocive asupra celulelor pielii, accelerand aparitia semnelor de imbatranire, cum ar fi ridurile si petele intunecate.

Este posibil sa nu observati efectul imediat, dar il observati in timp. Chiar, efectul acfumulativ poate duce la un tip de cancer de piele. Asadar, ai grija sa cauti o protectie solara buna in functie de tipul tau de ten.

Exista, de asemenea, machiaje cu factor de protectie in formularea sa pe care le puteti utiliza. Gaseste-l pe cel care ti se potriveste cel mai bine si ai grija de pielea ta in orice moment.

  1. Ai grija de pielea delicata

Pielea buzelor si conturul ochilor sunt mai delicate decat cele ale restului fetei. Este foarte important sa oferiti ingrijirea necesara, folosind produse care sunt indicate in special pentru aceste zone.

  1. Nu va atingeti fata

Este foarte comun sa va puneti mainile pe fata in orice moment al zilei. Problema este ca mainile acumuleaza grasime si poluanti care sunt trecuti pe pielea fetei. In consecinta, porii fetei pot fi infundati contribuind la aparitia acneei.

De asemenea, trebuie sa evitam, pe cat posibil, sa atingem imperfectiuni, cum ar fi cosurile, cicatricile sau comedoanele. Aceasta actiune nu face decat sa agraveze starea pielii.

  1. Bea multe lichide

Apa nu numai ca hraneste pielea, dar ajuta la eliminarea toxinelor, impuritatilor si grasimilor care se pot acumula pe piele, in special pe fata.

Daca nu le-ai luat in calcul pana acum, incepe astazi sa mentii un ten radiant. Vezi aici machiaj asiatic.

Mancarea este cel mai important lucru pentru a-ti mentine pielea perfecta, atat in interior, cat si in exterior. Profitati de lunile fierbinti pentru a va racori cu sucuri naturale de fructe, in special citrice, deoarece acestea sunt foarte bogate in vitamina C si caroteni. Rosiile din salate va vor oferi o doza buna de licopen, iar pestele uleios este bogat in acizi grasi Omega 3.

O dieta sanatoasa si echilibrata ajuta, de asemenea, la prevenirea imbatranirii timpurii, precum si a anumitor boli dermatologice, cum ar fi dermatita atopica sau acneea. Mentinerea unei diete variate, bogata in nutrienti, vitamine si oligoelemente este cruciala pentru pielea noastra in timpul verii.

 Bea suficienta apa

A ramane hidratat este un alt punct de importanta vitala, mai ales vara. Bucurati-va de ceaiuri cu gheata, sucuri naturale, apa proaspata… Si sa acorde o atentie deosebita persoanelor in varsta si copiilor, deoarece acestea devin mai usor de deshidratat.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…