Este o cladire de apartamente o investitie buna?

0 Shares
0
0
0

Daca investiti in blocuri de apartamente unde exista o oferta mica si o cerere mare, colectarea lunara a banilor pentru chirie de la chiriasi poate fi foarte profitabila. In plus, asigurarile, publicitatea, taxele de administrare a proprietatii si multe altele sunt toate deductibile din impozite.

Puteti chiar sa anulati o parte din valoarea apartamentului dvs. in fiecare an datorita deprecierii. In plus, puteti, de obicei, sa vindeti proprietatile multifamiliale mai tarziu pentru un profit si, potential, sa va bucurati de tratamentul lor ca proprietate.  Aici puteti gasi inclusiv proprietati de lux.

Investitii

Investitiile in imobiliare reprezinta o strategie de investitii de top pentru persoanele care doresc o apreciere lenta, dar constanta a valorii portofoliului, precum si venituri din chirii, o sursa utila de flux de numerar. Din pacate, in timp ce profiturile pot fi substantiale, la fel este si cantitatea de munca pe care proprietarii de apartamente trebuie sa o faca. Costurile dvs. lunare, inclusiv cheltuielile neasteptate, cum ar fi reparatiile, trebuie platite indiferent de ce se intampla.

Daca aveti prea multe locuri de munca vacante sau chiriasi in urma cu chiriile, acest lucru va reduce venitul net din exploatare si fluxul de numerar. Vestea buna este ca puteti angaja un administrator de proprietate care sa va ajute cu multe dintre responsabilitatile dvs. privind proprietatile de inchiriere. Desigur, asta inseamna ca vei castiga mai putini bani intr-o investitie imobiliara multifamiliala.

Voi decideti daca volumul de munca redus merita fluxul de numerar mai mic. O alta optiune este sa utilizati un serviciu de crowdfunding imobiliar, precum DiversyFund pentru a face toate acestea pentru dvs. Serviciul vizeaza blocurile de apartamente subevaluate, investeste fluxul de numerar primit de la chiriasi si le vinde pentru un castig aproximativ, mai tarziu.

Este rentabila detinerea unui complex de apartamente?

Daca investiti in ansamblurile de apartamente potrivite la preturi rezonabile, detinerea unui complex de apartamente poate fi cu siguranta profitabila. Pentru imobiliare de vanzare, daca acestea sunt proprietati ce creeaza un activ de incredere generator de venituri, se poate spune ca pe toata durata de viata a investitiei, pot oferi o rentabilitate ridicata.

Multi investitori imobiliari folosesc regula de 1% pentru a estima daca o proprietate va fi profitabila sau nu. Aceasta regula prevede ca, chiria lunara trebuie sa fie egala cu cel putin 1% din pretul de cumparare al proprietatii inchiriate. Daca respectati aceasta regula, chiria lunara trebuie sa depaseasca platile ipotecare lunare ale proprietatii (presupunand ca ati folosit un credit ipotecar). Altfel, nu ati castiga suficienti bani in fiecare luna.

De exemplu, daca o proprietate se inchiriaza cu 3.000 USD pe luna, de obicei nu ati dori sa platiti peste 300.000 USD pentru acea proprietate. Este de asemenea foarte important sa poti controla costurile, cum ar fi asigurarea proprietarului si intretinerea. Daca poti viza proprietati care indeplinesc regula de 1% si poti gestiona cheltuielile fara probleme, atunci ai o oportunitate excelenta de a castiga bani.

Aceasta regula este mai putin valabila daca ati reusit sa platiti numerar pentru proprietatea inchiriata si deci va apartine in totalitate inca de la inceput.

0 Shares
You May Also Like