Informatii interesante despre motocultoare

0 Shares
0
0
0

Oricine are o gradina stie ca, inainte de a cultiva solul, este esential sa il lucreze. Fie ca plantati flori, legume sau plante aromatice, un sol bine plivit si aerisit are mai multe sanse sa produca plante sanatoase. Prin aerisirea si incalzirea solului, plivitul cu sapa permite o mai buna circulatie a apei si a substantelor nutritive necesare pentru o buna crestere a plantelor.

Cu toate acestea, poate fi plictisitor sa efectuati aceasta operatiune cu o unealta manuala. Achizitionarea unei masini de plivit, un instrument motorizat conceput special pentru plivit, faciliteaza munca solului.

Care este scopul unui motocultor?

Atat motocultorul, cat si rotocultorul sunt folosite pentru a pregati solul inainte de a planta gazonul sau legumele in gradina de legume, de exemplu. Buruienile permit plivirea si plivirea culturilor de gradina intr-o singura trecere.

Scopul acestor functii este de a erbicida si de a preveni evaporarea apei. De asemenea, rotovatorul permite aratul si faramitarea solului fara efort pentru a pregati o parcela pentru viitoarele insamantari sau plantari.

Motocultorul are aceleasi functii ca si rotoculorul, dar cu mai multa performanta. Mai puternic, motocultorul poate lucra mai adanc in sol, pe suprafete mai mari decat rotocultorul si poate fi echipat cu unelte de gradina, cum ar fi cositoare, freze si pluguri.

Cum se utilizeaza un motocultor sau un rotovator?

  • Rotovator: pentru lucrari mici de gradinarit

Un rotovator este ideal pentru lucrari mici de gradinarit, cum ar fi pregatirea solului pentru plantarea plantelor, a straturilor de flori, a legumelor intr-o gradina de legume mica sau pentru intretinerea straturilor de flori.

Un rotovator poate fi folosit, de asemenea, pentru a amesteca ingrasaminte verzi sau compost in sol, pentru a sparge stratul superior al solului sau pentru a erbicida. Este util pentru a lucra suprafete mici, de la 100 pana la maximum 1000 m² si la o adancime de aproximativ 30 cm.

  • Motoculorul: un instrument aproape profesional

Motocultorul este cel mai bine utilizat pentru suprafete medii si mari de gradinarit, precum si pentru lucrari intensive. Acesta permite intoarcerea unor suprafete mari de sol si la o adancime mai mare. Freza poate lucra suprafete mai mari de 1.000 m², la o adancime de 30-35 cm.

Motocultor electric

Cautati un cultivator sau un motocultor electric pentru gradina de legume sau pentru straturile de flori? Atunci gama de motocultoare Agronord este pentru voi! Motorul sau de 1,5 CP dezvolta o putere de 1050 W. Echipat cu 16 lame, acest utilaj are o latime de 360 mm si o adancime de 205 mm. De asemenea, are un comutator de siguranta pentru a preveni autoaprinderea. Ghidonul pliabil faciliteaza depozitarea.

Motocultor fara fir

Acesta este alimentat de doua baterii de 18 volti. Acest produs este livrat fara baterii si incarcator, asa ca este important sa le comandati separat, altfel nu veti putea utiliza aparatul. Acest motocultor va fi de mare ajutor pentru aerisirea suprafetelor mici si medii de gradina.

Avantaje si domenii de aplicare

Exista diferite tipuri de motocultoare care se potrivesc diferitelor nevoi. Nu veti alege aceeasi unealta daca doriti sa lucrati o mica gradina de legume ca si daca plantati iarba pe mai multe hectare.

Cum au aparut motocultoarele in America?

Tractoarele cu doua roti existau in SUA cel putin inca din 1913, cand Detroit Tractor Company a facut reclama pentru un tractor al carui operator, calare pe utilaj, controla tractorul prin fraiele, la fel cum ar fi facut-o cu o echipa de cai.

Pana in 1918, tractorul universal Moline al companiei Moline Plough s-a bazat, de asemenea, pe instrumentul sau pentru a furniza rotile din spate intr-o unitate articulata cu patru roti, desi designul sau a renuntat la limba lunga a remorcii si fraiele cailor.

Un exemplu de publicitate Moline din 1918 numit Universal „tractorul cu doua roti original” care a fost o revendicare fantezica in lumina tractorului Detroit si a altor masini descrise cu acea expresie din 1913 pana in 1915.

Dar, fara indoiala, Moline Plough s-a simtit presat sa revendice prioritate ca raspuns la un concurent construit foarte asemanator, modelul Allis-Chalmers 6-12., despre care Moline Plough a pretins ca a fost o copie care incalca brevetul.

ER Beeman a inventat tractorul Gas Garden, model cu doua roti de mers in spate, in 190_. A fost vicepresedinte la Moline Plough Company inainte de inventarea sa. BEEMAN Tractor Co. a fost situat in Minneapolis, Minnesota.

Inainte de a inventa tractorul de gradina cu gaz, domnul Beeman a inventat dispozitivul de deschidere a usii de garaj cu gaz.  Inca din 1911, Benjamin Franklin Gravely din Charleston West Virginia a inceput sa conecteze motocicleta indiana la un plug de impingere actionat manual.

In 1916 a incorporat si, dupa ce a obtinut parteneri, a inceput sa produca tractoare cu o singura roata si accesorii sub numele Gravely Tractor. Modelul „D” Gravely Power Plow, ca si prototipul, a fost o masina cu o singura roata, cu o putere de 2 cai (1,5 kW) motor racit cu aer. Abia in 1937, Gravely va introduce tractorul cu doua roti Model L cu un motor de 5 cai putere (3,7 kW).

Prin secolul al XX-lea, Gravely a devenit, fara indoiala, unul dintre cele mai de succes si mai recunoscute tractoare cu doua roti produse in Statele Unite, oferind la un moment dat 120 de atasamente individuale pentru masinile lor cu toate treptele de viteza.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…