In ce scopuri sunt folosite containerele maritime?

0 Shares
0
0
0

Asigurand peste 70% din comertul international, containerele maritime sunt utilizate pentru a transporta majoritatea materiilor prime (petrol, carbune, cereale, etc.), precum si diverse marfuri ambalate anterior. Recipientul, de forma dreptunghiulara, cu dimensiuni universale, isi datoreaza succesul acestei standardizari.

Containerele maritime sunt folosite asadar dupa cum se poate vedea, in cele mai multe cazuri pentru transportul marfurilor, si au o serie improtanta de avantaje, iar cateva dintre ele veti descoperi si in randurile care urmeaza.

Avantajele transportului cu containere

Transport rapid la un cost redus

Deoarece containerul este unitatea care documenteaza toate marfurile pe care le contine, acesta poate fi expediat rapid la destinatie, deoarece informatiile sunt detaliate pe exteriorul containerului, ceea ce simplifica in special formalitatile vamale. Atat pentru expeditor, cat si pentru destinatar, containerizarea are un avantaj economic semnificativ fata de alte mijloace de transport de marfuri.

Un mijloc sigur de transport de marfa cu consum redus de energie

Containerul ofera o protectie deosebita marfurilor, deoarece, odata sigilat, este o bariera fizica impotriva vremii nefavorabile, a variatiilor de temperatura, a incendiilor, a furturilor si a impacturilor in timpul manipularii.

Astfel, containerul reduce foarte mult riscurile de deteriorare, pierdere si furtul, care pot fi gasite in transportul terestru. In plus, transportul maritim are un consum de energie mai mic decat celelalte mijloace de transport de marfa.

Un mijloc de transport versatil, extrem de flexibil

In timp ce transportul cu containere poate fi utilizat pentru a livra un lot mare de marfuri in cealalta parte a lumii, acesta poate fi folosit si pentru a trimite marfuri mici la mica distanta.

Transportul cu containere este un mijloc versatil, extrem de flexibil de transport de marfa, deoarece poate fi utilizat si pentru transportul atat a substantelor lichide periculoase, cum ar fi hidrocarburi si substante chimice, cat si a produselor solide, cum ar fi produsele alimentare (grau, faina, furaje pentru animale, etc).

Sa nu credeti insa ca doar avantaje exista in ceea ce priveste transportul marfurilor cu aceste containere maritime, pentru ca exista si dezavantaje, iar cele mai importante sunt urmatoarele:

Dezavantajele transportului cu containere

Limitarile fizice, care implica un anumit cost

Chiar daca containerul ofera o anumita securitate starii marfurilor, protejandu-le de variatii de temperatura, incendiu si furt, anumite constrangeri fizice, cum ar fi temperaturile ridicate si lipsa de ventilatie in interiorul containerului poate provoca pagube.

Dezavantajul este asadar, ca acest mod de transport necesita masuri preventive impotriva desecarii ambalajului si a condensului in interiorul containerului. Prin urmare, aceste masuri de prevenire impotriva posibilelor daune pot necesita ambalaje speciale costisitoare, precum si asigurarea transportului de containere special pentru transport.

Caracteristicile marfii

In anumite cazuri, o limitare caracteristica a marfii poate perturba un plan de transport de containere. Intr-adevar, greutatea, volumul si dimensiunile marfurilor pot sa nu corespunda cu cele ale unui container standardizat si, prin urmare, sarcina poate fi respinsa. Cu toate acestea, este posibil sa faceti afaceri cu furnizorii care ajusteaza dimensiunile produselor si ambalajelor lor pentru a se potrivi cu containerizarea.

Transportul marfurilor pe mare in containere este astfel o solutie viabila care face posibil, in special, transportul marfurilor internationale la un cost scazut. Containerele insa pot fi folosite si in diferite alte scopuri. Cei interesati, pot cauta cea mai atractiva oferta containere, pentru a achizitiona containere pe care sa le foloseasca in scopul construirii unei locuinte.

Casele de containere sunt adesea comercializate ca fiind ecologice, deoarece se spune ca sunt facute din containere folosite, conservand astfel resursele metalice. Exista o multime de containere de transport vechi, care nu mai sunt in circulatie, iar repunerea lor in uz, in construirea de case are un efect pozitiv.

In comparatie cu casele conventionale care pot fi construite din materiale precum caramida, lemn sau BCA, casele din containere au preturi mult mai atractive. Calitatea constructiei este una cu adevarat superioara, dat fiind faptul ca otelul galvanizat din care este construit containerul este un material foarte puternic.

Nu in ultimul rand, facem si precizarea ca aceste case din containere sunt atat eficiente cat si eco friendly. Tinand cont de toate aceste detalii, este firesc sa cautati o oferta containere, pentru a va construi locuinta din containere. Cu o asemenea casa, in mod evident veti iesi in evidenta, iar casa dvs. va fi cea mai interesanta de pe strada.

Asadar, dupa cum se poate vedea in randurile de mai sus, containerele maritime au fost special fabricate in primul rand pentru a fi folosite la transportul marfurilor pe mare sau pe ocean. Aceste containere pot transporta in interiorul lor diferite tipuri de marfuri.

Odata ce sunt scoase din uz in ceea ce priveste transportul, containerele maritime pot fi folosite pentru construirea locuintelor. Casele construite din astfel de containere au preturi mult mai atractive decat cele construite din alte materiale, si vin in intampinarea oamenilor cu o lista impresionanta de beneficii. Deci, daca doriti o casa ieftina dar care sa va ofere multe avantaje, optati pentru o casa din containere.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…