Iti incarci corect telefonul?

0 Shares
0
0
0

Situatia des intalnita zilnic in randul majoritatii este telefonul descarcat, lucru neplacut si in multe cazuri iritant. Fara sa ne dam seama telefonul este inchis sau se inchide in momentul in care initiem un apel.

Utilizarea telefonului pe parcursul unei zile nu se mai rezuma strict la conversatii ci la un mod de viata. Site-urile de socializare au devenit o a doua familie, jocurile o metoda de relaxare.

De la primele ore ale diminetii incepem sa folosim si sa exploatam telefonul in toate modurile. In jurul amiezii bateria este deja 50% si inca nu am verificat mailul sau am uitat sa raspundem unui mesaj important plus inca vreo cateva telefoane care sunt necesare.

Bateria scade si gandim, clar, telefonul este de vina, bateria este de vina si cum e zicala nu mai tine incarcat, planuim deja achizitionarea unui nou telefon.

Unii ajung foarte repede in aceasta situatie datorita faptului ca neglijeaza niste pasi importanti si niste sfaturi care acum sunt deja binecunoscute.

Incarcarea telefonului este un criteriu de baza al longevitatii si autonomiei bateriei. Cand tocmai am cumparat un telefon nou, suntem foarte atenti la prima incarcare iar apoi omitem niste lucruri esentiale care duc la epuizarea bateriei si respectiv inlocuirea telefonului sau a bateriei.

Trebuie sa iesim…scoatem telefonul de la incarcat si il aruncam intr-un incarcator de masina de duzina care de fapt nu incarca si pana sa ajungem acasa se poate sa mai gasim cateva incarcatoare care desi par compatibile sunt alte branduri dar, daca au incarcat cateva procente suntem multumiti ca telefonul totusi nu s-a inchis cu totul.

Este de dorit bineinteles sa nu utilizam un incarcator Samsung pentru a incarca o baterie Huawei sau un incarcator universal care nu este de calitate.

Unele produse de pe piata nu corespund standardelor si nu respecta normele de siguranta impuse. Ideal ar fi sa utilizam incarcatorul care a venit o data cu telefonul iar daca din unele motive acesta s-a deteriorat, pierdut sau alte cauza si trebuie inlocuit, sa alegem un incarcator compatibil cu telefonul pe care il detinem.

Obisnuim sa lasam telefonul la incarcat peste noapte si sa il avem incarcat pe dimineata. Acest lucru a fost dezbatut in mai multe articole si concluziile difera.

Se vorbeste tot mai mult despre ciclcurile de incarcare complete,cu mentinerea nivelului intre 40% si 80%. Acest lucru va permite ionilor de incarcare sa isi faca treaba, sa mentina si sa protejeze viata bateriei. S-a concluzionat astfel ca incarcarile scurte si dese mentin bateria intr-un mod optim de functionare chiar daca poate parea enervant.

Pentru a recalibra bateria se recomanda incarcarea completa a acesteia macar o data pe luna intr-un ciclu complet de incarcare.

Marea majoritate a producatorilor sustin ca bateriile au in general intre 300 si 500 de cicluri de incarcare pentru ca mai apoi bateria sa nu mai poata fi utilizata.

Cat despre incarcarea telefonului peste noapte este recomandat doar in cazul in care se utilizeaza incarcatorul original sau un incarcator de calitate. Totodata este recomandata inlaturarea tututor accesoriilor ale telefonului pe timpul noptii daca acesta se afla la incarcat.

Utilizarea produselor contrafacute duc in cele mai nefericite cazuri la explozii ale bateriei sau la supraincalzirea cablurilor cu riscul de a lua foc.

Bateriile de tipul Li ion sunt sunt alegerea cea mai buna si echilibrata, atata din punct de vedere financiar cat si ca functionare.

Un exemplu concret de incarcare corecta ar fi dupa o schema bine stabilita ca eficienta. Este asadar recomadat sa nu lasam bateria sa se descarce mai jos de 20 de procente si dupa conectare la incarcator sa nu se incarce mai mult de 80 de procente.

Acum o sa va intrebati cum sa scoatem telefonul excat la 80% ? Nimic mai simplu decat sa instalam un program care ne va anunta cu alarma.

Respectarea unor regli simple de utilizare a incarcatorului poate prelungi cu mult viata bateriei si autonomia de functionare a telefonului.

Noile tehnologii vor aduce in curand mult laudatele baterii pe grafen, care vor creste considerabil autonomia telefonului. Pana atunci trebuie sa acordam putina atentie atat modului in care ne incarcam telefonul cat si modului in care il utilizam, lasand la o parte miturile si fiind la zi cu noutatile in ceea ce priveste tehnologia.

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…