Misogin si sexist? Calin Georgescu, omul care a reinventat dictionarul patriarhatului

0 Shares
0
0
0

Romania traverseaza vremuri delicate, cu o economie fragila, tensiuni sociale si o nevoie disperata de lideri vizionari. In acest peisaj, Calin Georgescu se prezinta ca un salvator al valorilor traditionale, cu un suveranism conservator ce flutura in vantul incertitudinii. Insa, odata ce ii disecam declaratiile, nu gasim decat un amalgam de idei retrograde si o viziune care redefineste limitele patriarhatului, reinventandu-l cu un aer aproape academic.

Femeile si politica: o combinatie „periculoasa”?

„Romania nu e pregatita sa aiba o femeie presedinte,” declara Calin Georgescu cu o siguranta care ar face invidia oricarui oracol. Pentru el, femeia are un „rol” clar si imuabil: sa fie mama. Nu conteaza ca femeile reprezinta jumatate din electorat sau ca multe dintre ele conduc afaceri, organizatii si chiar tari intregi. In viziunea lui Georgescu, singurul „birou” potrivit pentru o femeie este cel din bucatarie, iar singura „politica” ar trebui sa fie cea de educare a copiilor.

Aceasta perspectiva nu doar ca ignora evolutia societatii, dar rezoneaza periculos cu ideile extremei drepte, care idealizeaza un trecut fictiv in care totul era simplu si toata lumea stia „locul” in societate.

Siguranta nationala pe maini „vizionare”

Planurile domnului Georgescu pentru Romania, desi invaluite in retorica pompoasa a suveranismului, ridica multe semne de intrebare. Ce se intampla cu granitele tarii cand liderul isi bazeaza politica externa pe o viziune plina de incertitudine? „Romania trebuie sa iasa de sub controlul puterilor straine,” spune el, fara a detalia cum va reusi aceasta „eliberare”. Nu e clar daca asta inseamna o politica de izolare economica sau pur si simplu o alianta cu figuri mai putin democratice.

Cand adaugam la aceasta lipsa unei strategii clare pentru securitatea nationala, devine evident ca Georgescu nu doar ca jongleaza cu idei controversate, dar o face cu un nonsalanta periculoasa. Romania, o tara aflata la granita instabilitatii regionale, nu isi poate permite lideri care confunda guvernarea cu filozofia de cafenea.

Economia si „planul” sau inexistent

Pe plan economic, Georgescu propune un soi de autarhie romanticizata. Ideile sale despre „intoarcerea la pamant” par mai degraba scenarii de distopie decat solutii pentru o tara conectata global. Dezinformarea si idealizarea unui trecut agricol utopic nu doar ca ii insulta pe cetateni, dar demonstreaza o intelegere limitata a economiei moderne.

Calin Georgescu este un om al certitudinilor absolute, dar acestea par mai degraba desprinse dintr-un manual de propaganda decat dintr-un plan realist pentru viitorul Romaniei. In loc sa ofere solutii, el adanceste incertitudinile, imbracandu-le in mantia unui suveranism toxic. Daca acesta este viitorul, poate ca prezentul nu e atat de rau.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like