Pregateste-ti gradina pentru vara: sfaturi si sugestii

0 Shares
0
0
0

A mai ramas putin pana la inceputul oficial al verii, fara indoiala unul dintre cele mai bune momente pentru a va bucura de gradina. Mesele in aer liber, aer curat si petrecerile de noapte deschid calea catre un sezon in care gradina este protagonista.

Dar, ca intotdeauna, trebuie mai intai sa conditionam gradina in functie de nevoile noastre. Mai jos va vom oferi cateva sfaturi despre cum sa va pregatiti gradina pentru vara in cel mai bun mod si sa o pastrati bine in cea mai calda perioada a anului.

  • Vremea buna, precum si dezvoltarea plantelor si a florilor, atrag insecte si daunatori, care pot strica munca facuta in timpul primaverii. Pentru aceasta, asigurati-va ca observati bine plantele si, daca observati ca pot exista daunatori, nu asteptati prea mult pentru a aplica cel mai potrivit tratament impotriva parazitilor. De aceea, amintiti-va intotdeauna sa aplicati substante chimice departe de ore de caldura intensa.
  • Odata ce starea plantelor a fost verificata, trebuie facuta din nou o curatare generala a gradinii.Nu numai de pe suprafete dure si mobilier, ci si din plante; desi aceasta ar trebui sa fie o sarcina constanta pe tot parcursul anului, este posibil ca, din anumite motive, sa nu o fi efectuat de ceva timp. Acum este momentul: elibereaza plantele de frunzele uscate si partile deteriorate pe care le au pentru a-si promova cresterea naturala.
  • Tufisurile vor avea nevoie, de asemenea, de taiere usoara, unde partile rupte, deteriorate si florile ofilite trebuie indepartate. Nu uitati, de asemenea, sa indepartati solul, atat cel al tufisurilor, cat si cel al plantatoarelor.
  • Adaugati cateva vitamine sau ingrasaminte pentru a imbogati plantele si a face o udare usoara.
  • Este necesar sa se adapteze si sa se distribuie bineirigarea, care in timpul verii trebuie sa fie continua, in special pentru anumite plante in functie de locatia lor. Dupa cum bine stiti, va fi mai bine sa udati la primele ore ale diminetii si tarziu dupa-amiaza, adica atunci cand este mai putin cald. Cumpara cele mai bune hidrofoare pentru a te asigura ca ai mereu apa pentru udat.

Pentru a nu va face griji cu privire la momentul precis al apei, exista programatori de irigatii care, datorita tehnologiei, accelereaza aceasta sarcina, ajutandu-ne in acelasi timp sa ne pastram gradina frumoasa.

Daca aveti iarba, amintiti-va sa indepartati buruienile si sa le taiati in mod regulat, astfel incat sa creasca mai puternica si omogena. De asemenea, puteti oferi ingrasaminte, astfel incat sa creasca cu substantele nutritive necesare si sa contribuie la dezvoltarea sa perfecta.

Un mic truc? Cresteti inaltimea masinii de tuns iarba in lunile de vara. Un gazon mai lung va face solul mai umbros, pastrandu-l umed si mai sanatos.

In cele din urma, putem vorbi despre toate acele “accesorii” pe care le folosim pentru a ne bucura de gradina noastra: scaune, mese, gratare…

Este mai bine ca mobilierul de exterior sa fie realizat din materiale care rezista la temperaturi extreme, cum ar fi ratanul sintetic, care este foarte rezistent la decolorare. Acesta ofera durabilitate ridicata si intretinere zero.

Cum poti cultiva rosii in gradina?

Nimic nu se compara cu gustul suculent al unei rosii rosii, coapte, direct din gradina. Aceste fructe delicioase nu numai ca au un gust excelent, dar sunt destul de usor de cultivat. Rosiile (Solanum lycopersicum) pot creste intr-o varietate de conditii, cu exceptia frigului extrem si nu necesita mult spatiu. Exista multe varietati din care puteti alege, in functie de preferintele individuale si de zonele de rezistenta.

Rosiile cherry sunt usor de cultivat si se maturizeaza destul de devreme. Aceste gustari mici sunt un mare succes pentru copii si pot fi cultivate cu usurinta in containere. De multe ori cele mai cultivate in gradinile casnice, soiurile Main Crop produc o recolta exceptionala in timpul sezonului mediu. Rosiile tuguiate, uneori denumite rosii prune, sunt in general mici si alungite. Aceste rosii sunt cultivate in mod normal in sol.

Multe rosii galbene sau portocalii sunt considerate cele mai rezistente, deoarece pot fi depozitate in mod normal timp de cateva luni, cu conditia ca zona sa fie rece si intunecata.

Avand in vedere conditiile climatice adecvate, puteti cultiva rosii aproape oriunde. Solul ar trebui sa fie format din materie organica, de obicei sub forma de compost, cu cantitati suficiente de ingrasamant si umiditate. Cand cultivati rosii, ar trebui sa incepeti devreme, deoarece majoritatea iau putin timp sa se maturizeze.

Daca nu sunteti familiarizati cu cultivarea rosiilor din seminte, va recomandam sa achizitionati plantele; multe dintre acestea sunt disponibile pe scara larga in majoritatea centrelor de gradinarit si creselor.

Semintele dureaza in mod normal sase pana la opt saptamani de crestere si trebuie intarite inainte de a fi transplantate in gradina. Acestea pot fi puse intr-o cutie sau in ghivece mici si apoi transplantate in vase mici, cupe de hartie cu gauri de drenaj adecvate sau in alte recipiente odata ce rasadurile au devenit suficient de rezistente.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…