Sfaturi utile pentru momentul in care vrei sa inchiriezi

0 Shares
0
0
0

Bucharest real estate iti prezinta mai multe sfaturi pentru momentul in care te-ai decis sa iti inchiriezi un apartament in care sa te muti cu colegii, cu prietenii, cu familia sau pur si simplu singur. Este foarte important sa stii ce faci astfel incat la final decizia pe care ai luat-o sa te satisfaca pe deplin. De asemenea o recomandare importanta este sa ai de fiecare data grija ce faci si cu cine discuti in momentul in care inchiriezi si sa iei cea mai buna decizie raportat la siguranta ta in primul rand.

In acest sens este foarte bine sa lucrezi cu o agentie asa cum este si cea de mai sus care va media intre tine si proprietarul apartamentului pe care urmeaza sa il inchiriezi. Ulterior va trebui sa tii cont de mai multe aspecte. Este recomandat sa tii cont de aceste detalii si in momentul in care inchiriezi direct de la proprietar si vei evita cu siguranta neplacerile ulterioare ce pot aparea atunci cand lucrurile nu merg bine.

Nu uita de faptul ca un contract de inchiriere este facut si pentru a te responsabiliza pe tine nu doar pe proprietarul care iti inchiriaza. Deci avand un contract de inchiriere asta nu inseamna ca tu poti face ce vrei. Si tu si proprietarul trebuie sa respectati clauzele pentru care ati semnat.

Contractul de inchiriere este adus de catre agentul imobiliar si va fi semnat de chirias dar si de proprietar. Indicat ar fi sa verifici acest contract si cu un avocat. Fiind in pozitia unui nou chirias este important sa te asiguri daca prorprietarul a stipulat clauze care te pot deranja cum este interzicerea fumatului si a animalelor de companie din casa. Daca totul este asa cum vrei si tu si contractul este semnat, va trebui depus de proprietar la ANAF.

Contractele de inchiriere ar trebui sa aiba pe langa obligatii si drepturi pentru chirias. In primul rand chiriasul va trebui sa se asigure ca pe contract nu este recuta cresterea chiriei tinand cont de numarul de lcoatari si depozitul de garantie este returnat in momentul in care perioada de inchiriere se termina.

Tot in acelasi timp chiriasul are si dreptul de a negocia alaturi de proprietar clauzele din contractul de inchiriere. Clauzele trebuie sa fie revizuite cu mare atentie inainte de a se semna si aici poti trece conditiile care sunt considerate restrictive cum este interzicerea petrecerilor si micilor modificari facute asupra apartamentului.

In contractul pe care il semnezi trebuie sa fie foarte clar trecute chiria si toate conditiile in care chiria va suferi modificari. Tu ca si chirias nu ai obligatia sa rezolvi problemele care apar in apartament cum sunt defectiunile ce apar la instalatii din cauza uzurii. Chiria va fi platita nu doar pentru a locui in apartament ci si pentru a folosi instalatiile si echipamentele existente.

Iti recomandam sa discuti cu proprietarul si cu reprezentatul agentiei imobiliare care se ocupa de inchiriere si sa stabilesti toate aceste detalii astfel incat contractul sa fie in avantajul  tau.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…