De ce sa faci un curs de coaching?

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa faci cursuri coaching este foarte important sa te documentezi inainte. Iti oferim toate informatiile de care ai nevoie. Doriti sa deveniti coach dar nu sunteti sigur cum sa alegeti cursul corect de coaching?

Unele lucruri de luat in considerare vor fi unice pentru circumstantele, preferintele si aspiratiile dvs. si am stabilit cateva intrebari pentru a va ajuta sa va ganditi acest lucru. Alti factori, totusi, sunt lucrurile pe care le recomandam tuturor. Sa ne uitam la primele.

Cursul ar trebui sa fie acreditat

In primul rand, asigurati-va ca cursul are acreditare de la cel putin unul din organismele profesionale de coaching profesional. Veti dori sa cautati acreditare de la cel putin unul dintre urmatoarele organisme: Federatia Internationala de Antrenori (ICF), Asociatia pentru Coaching (AC), Consiliul European de Coordonare si Coaching (EMCC), Institutul de Leadership si Management (ILM) sau CIPD.

Cu accreditarea cursurilor de coaching devenind din ce in ce mai importante ca semn al calitatii si standardelor, trebuie sa va asigurati pentru propria dvs. pace si pentru viitorii clienti ca sunteti inscrisi pe un curs acreditat care poate duce la obtinerea acreditarilor profesionale viitoare.

Asigura-te ca aceste cursuri simuleaza viata reala

Coaching-ul este, in primul rand, ceva ce faci, nu doar ceva ce stii. Este o abilitate efectuata intre oameni si asa cum nu v-ati astepta sa invatati sa conduceti doar prin citirea unei carti, nici nu va asteptati sa deveniti antrenor fara a  exersa. Asigurati-va ca orice curs pe care il alegeti include necesitatea de a va antrena coaching-ul.

Cursul trebuie sa includa observarea si supravegherea

In urma acestui lucru, veti dori sa fiti sigur ca cursul de coaching este observat si supravegheat. Pentru a continua analogia cu conducerea, stii cu adevarat ce sa faci in faza de invatare atunci cand instructorul te  indruma spre practici mai bune sau va lauda pentru abilitati imbunatatite. Este la fel cu coaching-ul. Asigurati-va ca cursul include mentorat, supravegherea si practica observata daca doriti sa deveniti un antrenor calificat.

Te  asigura ca ai acumulat abilitati de instruire peste timp

Coaching-ul este o abilitate care se dezvolta in timp si, in consecinta, credem ca orice curs de formare care va ajuta sa deveniti un antrenor cu adevarat calificat ar trebui sa aiba loc pe o perioada extinsa de timp, cu diferite etape care va dezvolta abilitatile si facilitati invatare reflexiva. Nu credem ca poti dezvolta abilitati de coaching intr-o chestiune de cateva zile, fara o activitate cu un client. Asigurati-va ca cursul dumneavoastra va va duce intr-o calatorie de invatare.

Evaluarea si examinarea trebuie sa fie riguroase

De unde stii daca esti gata sa treci de la antrenament la un job profesionist? Cel putin, intr-un fel, stiti ca abilitatile de coaching au fost evaluate la un nivel bun. Daca pur si simplu procesul de formare este suficient sa treci, atunci asta nu spune lucruri bune cu privire la calitatea antrenorilor care se produc din aceste cursuri!

Asigurati-va ca scoala pe care o alegeti va evalueaza prin utilizarea unor metode cum ar fi inregistrarile sau sesiunile de viata, practica reflexiva si un jurnal de clienti. Daca nu va verifica, atunci nu verifica pe nimeni!

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…