Taranii nu mai pot sa vanda laptele decat daca este proaspat muls ?

0 Shares
0
0
0

Taranii nu mai pot sa vanda laptele decat daca este proaspat muls ?Taranii romani primesc inca o lovitura . Pe langa buletinele lunare de analiza a laptelui pe care trebuie sa le aiba mai nou , micii producatori sunt obligati acum sa vanda laptele numai daca este proaspat muls .

Te ocupi de cresterea vacilor de lapte si vrei ca afacerea ta sa prospere ? Inseamna ca ai nevoie de aparate de muls vaci performante . Mulgatoare-vaci.blogspot.com iti pune la dispozitie cele mai ieftine aparate de muls vaci din Romania , la preturi incepand de la numai 1.890 lei .

In plus mulgatoare-vaci.blogspot.com  iti ofera si o multime de alte facilitati , si ma refer aici la transport gratuit in numai 24 de ore oriunde in tara , doi ani garantie si o galeata de inox de 13 L cadou la fiecare aparat achizitionat . Pentru mai multe informatii te invit sa accesezi http://www.mulgatoare-vaci.blogspot.com .

Conform noilor reglementari , producatorii romani nu mai pot vinde lapte crud daca au trecut mai mult de doua de la momentul in care laptele a fost muls . Aceasta reglementare impusa de UE a intrat in vigoare la inceputul anului 2014. [adsenseyu1]

Aceste norme prevad ca laptele provenit de la micii producatori poate fi vandut in piata la maxim 2 ore de la mulgere , si asta in conditiile in care in acele doua ore laptele este depozitat in tancuri speciale de racire sau in incaperi speciale .

Cum era si de asteptat , romanii nu am bani pentru astfel de instalatii . In conditiile in care pretul laptelui este foarte mic este normal ca micii producatori nu pot suporta cheltuielile pentru instalatiile de prelucrare si cele de racire .

Astfel , o mare parte din cei 800.000 de crescatori de vaci din Romania risca sa nu isi mai poata vinde , in mod legal , marfa in piete .

Uniunea Europeana a decis sa implementeze aceste noi prevederi deoarece laptele crud , proaspat muls , contine circa 100.000 de germeni si poate transmite anumite boli .

Din 2007 Romania a reusit sa obtina de la Uniunea Europeana trei derogari de la aplicarea noilor reguli care privesc calitatea laptelui .

La sfarsitul anului 2013 Guvernul Romaniei a aprobat o hotarare prin care se acorda un ajutor financiar , de minimis , tuturor crescatorilor de animale care detin pana la cinci vaci de lapte si fac parte dintr-o asociatie comunala .

[adsenseyu1]

Datele oficiale puse la dispozitie de reprezentantii Guvernului , valoarea totala a acestor fonduri ajunge la suma de 70,87 milioane de lei , ceea ce inseamna aproximativ 5.000 de euro pentru fiecare asociatie . Acesti 5.000 de euro acopera costul instalarii unor tancuri de racire a laptelui cu o capacitate de 1.000 de litri dar si pretul service-ului pentru primele 12 luni de la instalarea tancurilor .

Acest ajutor de minimis poate ajuta un numar de 41.500 de gospodarii din intreaga tara , care dispun de un efectiv de bovine de aproximativ 210.000 de capete . In Romania 1.131 milioane de vaci de lapte sunt inregistrate la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura .

Din nefericire neimplicarea autoritatilor in promovarea in randul taranilor a efectelor benefice pe care le-ar putea avea aceste asociatii scad foarte mult sansele de reusita ale acestei initiative . Nu este suficient ca noul proiect sa fie prezentat in presa .

Taranii au nevoie de mult mai multe explicatii pe care , insa nimeni ne se ofera sa le explice .


Alte stiri actuale :

1. Romanii sunt pe penultimul loc in clasamentul europenilor care spun ‘Da, lapte’
2. Laptele poate s? î?i salveze via?a
3. SE SCUMPESC LACTATELE! Uite cât de mult va cre?te pre?ul
4. Producatorii de lapte din Dolj au solicitat aproape 300 de buletine de analiza pentru laptele vandut in piete
5. Cum vrea Guvernul sa salveze laptele de tara: Micii fermieri vor mai putea cere ajutoare de stat pentru cumpararea de tancuri de racire in perioada 1 februarie-15 aprilie

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…