Telefoanele smart si accesul la cultura

0 Shares
0
0
0

Cu un deceniu in urma persoanele care calatoreau in America de Sud spre exemplu, puteau sa observe mersul tehnologiei telefoanelor smart pe intreaga suprafata a globului incepand dintr-un colt indepartat si uitat de lume cu Amazonul Peruvian acolo unde chiar si soferii de taxi detin un atfel de dispozitiv.

Pentru reparatii telefoane Bucuresti va recomandam Service GSM.

In prezent tehnologia smart isi completeaza  cucerirea lumii aflata in curs de dezvoltare. Dispozitive de mana care va permit sa faceti si browsing pe Web sau care va permit sa cititi o carte sunt nelipsite in prezent in America de Sud, in sub continentul Intian si in Africa sub Sahariana.

Un raport Unesco a raportat de curand o consecinta foarte neasteptata legata de dezvoltarea si de proliferarea acestor tipuri de tehnologie. Oamenii care pana in prezent aveau acces limitat la carti pot sa citeasca in prezent mai mult si chiar o fac, utilizand aceste dispozitive mobile, tablete sau telefoane.

[adsenseyu1]

Cei de la UNESCO au realizat un studiu pe numere relevant de persoane, mai exact in jur de 4000 de tari precum Etiopia, India, Ghana, Kenya, Pakistan, Nigeria si Zimbabwe.

Concluziile trase in urma acestui studiu sunt legate de faptul ca sunt persoane care citesc mult mai mult in momentul in  care au si un dispozitiv mobil si folosesc aproape in fiecare zi aceste dspozitive pentru a le putea citi copiilor povesti sau pentru a le pune desene animate.

Acest studiu a fost facut in perteneriate cu expertii de la Wordlreader. Aceasta este o asociatie nonprofit care livreaza carti digitale pentru oamenii din toata lumea. In urma studiului, s-a tras concluzia ca mai bine de 62 de procente dintre persoanele intervievate citesc din ce in ce mai mult de cand au dispozitive mobile mult mai mult decat atunci cand trebuiau sa isi caute si sa isi cumpere carti.

Una din trei persoane a declarat ca citeste in mod regulat copiilor de pe astfel de dispozitive mobile. O persoana din Zimbabwe  a declarat cercetatorilor de la Unesco faptul ca locuieste alaturi de familie intr-o zona foarte retrasa in care nu sunt librarii si cartile din biblioteca erau deja citite. Telefonul ii ofera posibilitatea sa citeasca orice vrea si sa aleaga ceea ce citeste.

[adsenseyu1]

De asemenea, la fel de important este si faptul ca telefoanele smart scad pretul cartilor. Un studiu a aratat faptul ca citirea cartilor pe telefoanele mobile in Zimbawe are un cost cuprins intre 5 si 6 centi. De asemenea o carte costa tot in aceasi zona pana la 12 dolari sau chiar mai mult.

Un student din Zimbawe a declarat in timpul studiului ca in prezent citeste foarte mult de pe dispozitivul mobil pentru ca acesta se poate transporta usor in orice loc si ofera accesul la un numar foarte mare de carti care sunt acolo ori de cate ori avem nevoie de ele.

Alte date la fel de recente furnizate de ONU arata ca pe tot globul sunt mai mult de 7 miliarde de oameni din care 6 miliarde au un telefon mobil iar acesta este un numar mai mare decat numarul de persoane care au acces la toaleta.

0 Shares
You May Also Like