Patru lucruri de care trebuie sa tii cont la construirea unui magazin online

0 Shares
0
0
0

Patru lucruri de care trebuie sa tii cont la construirea unui magazin onlineRomanii incep sa aiba o tot mai mare incredere in internet – o arata studiile ce se refera atat la rata de penetrare a onlineului cat si statisticile privitoare la e-commerce.

Zeci de mii de oameni apeleaza astazi la magazinele online romanesti pentru a-si face cumparaturile, in domenii dintre cele mai diverse: de la IT, electrocasnice, telefonie mobila, pana la mobila, farmaceutice si chiar flori.

Cum putem insa sa imbunatatim experienta online a acestor clienti si care ar trebui sa fie ajustarile pe care care trebuie sa le aducem magazinului nostru online? Daca ai si tu un astfel de e-shop sau planifici lansarea unuia in curand, acest articol va incerca sa iti aduca o serie de sugestii si sfaturi.

–    Pentru vizitatorii unui magazin online, lucrurile trebuie sa fie cat mai simple.

Experienta lor aici trebuie sa se asemene pe cat posibil cu cea traita intr-un magazin din orasul lor. Astfel, orice pasi suplimentari, orice complicatie si prelungire trebuie evitata. Practic, cumparatorul intra intr-un magazin online.

[adsenseyu1]

Daca stie ce cauta, va folosi poate functia de cautare si va accesa produsul dorit. Il va adauga in cos, va completa datele de livrare iar apoi va selecta metoda de plata dorita. Cu aceasta ocazie i se va crea si contul personal (daca e vorba de prima cumparatura in acest magazin).

Daca contul a fost creat anterior, el va introduce doar emailul de autentificare. Acelasi lucru este valabil si pentru o alta situatie: vizitatorul nu stie exact ce produse doreste, ci stie doar categoria din care face parte acesta (de exemplu cuptoare cu microunde).

Va accesa aceasta categorie, se va hotari asupra unui model si il va comanda. Fara a i se cere cnp-ul, fara a trebui sa completeze zeci de formulare, fara a fi deranjat de un operator de la serviciul clienti.

–    Un magazin online de succes va permite sortarea produselor intr-un mod foarte eficient

Aici ne gandim la modurile de filtrare a produselor in functie de anumite specificatii: brand, pret, dimensiuni (poate), culori, model, consum de energie, materiale folosite etc. Astfel, clientul va gasi mult mai usor ce i se potriveste, filtrand rezultatele precum intr-o palnie.

–    Varietate

[adsenseyu1]

Daca vizitatorul va vedea doar cateva produse, in fiecare categorie a magazinului, va fi dezamagit. Romanii prefera rafturile pline, incarcate cu sute de produse, dintre cele mai diverse. Incearca sa iti maresti paleta de furnizori, categoriile disponibile, modelele si seriile de produse.

–    Elementele de incredere nu trebuie sa lipseasca

Zig Ziglar spunea ca orice vanzare poate sa aiba cinci obstacole majore. Din punctul vizitatorului, acestea pot fi rezumate astfel: lipsa de bani, de incredere, de dorinta, de graba sau lipsa unei nevoi reale.

Aceste lucruri se aplica si in online. Asadar, una dintre cele mai mari obstacole o reprezinta lipsa de incredere – ea poate fi insa remediata (fata de celelalte). Vezi ce face concurenta pentru a dobandi aceasta incredere: poate fi vorba de afisarea datelor complete ale firmei, pe prima pagina si pe pagina de contact; poate fi afisarea simbolului Trusted; poate fi afisarea anumitor factori de incredere precum – dreptul la returnarea produsului, livrare in 24 de ore, calitate garantata, livrare gratuita peste o anumita valoare etc.

Pentru mai multe informatii, consultanta si servicii de web design si creare magazine online, apeleaza la It exclusiv.

0 Shares
You May Also Like