Tot ce ai nevoie sa stii despre automatizarea proceselor robotizate

0 Shares
0
0
0

Automatizarea proceselor robotizate (RPA) este utilizarea software-ului cu inteligenta artificiala si capacitati de invatare statistica pentru a face fata sarcinilor mari si repetitive care in trecut erau indeplinite de indivizi.

Acestea pot include interogari, calcule si sarcini de intretinere a inregistrarilor si tranzactiilor. In anul 2019, LeaderTeam a primit premiul pentru Inovatie si Digitalizare, fiind singura companie de brokeraj din Romania care a folosit tehnologia RPA.

Tehnologia RPA imita comportamentul unui lucrator uman: se conecteaza la aplicatii, introduce date, proiecteaza si indeplineste sarcini si apoi se deconecteaza.

Software-ul RPA nu face parte din infrastructura IT a companiei, ci o suprapune, permitand unei companii sa o implementeze rapid si eficient, fara a fi nevoie sa modifice sistemele existente.

Evolutia RPA

Desi termenul „RPA” dateaza de la inceputul anilor 2000, conceptul a fost studiat de multi ani. RPA s-a dezvoltat din trei tehnologii majore: captarea datelor pe ecran, automatizarea fluxului de lucru si inteligenta artificiala.

Captarea datelor pe ecran este procesul de captare a datelor afisate pe ecran intr-o aplicatie mai veche, pentru a le integra intr-o interfata cu utilizatorul mai moderna. Software-ul de automatizare a fluxului de lucru, prin eliminarea introducerii manuale a datelor si cresterea ratelor de indeplinire a comenzilor, ofera viteza, eficienta si precizie.

In cele din urma, inteligenta artificiala permite sistemelor informatice sa indeplineasca sarcini care necesita de obicei interventia si inteligenta umana.

Avantajele RPA

Automatizarea proceselor robotizate poate contribui la transformarea digitala a afacerilor oferind urmatoarele beneficii:

  • servicii imbunatatite pentru clienti;
  • conformitatea activitatilor si proceselor de afaceri cu reglementarile si standardele in vigoare;
  • executarea mai rapida a procesului;
  • eficienta sporita prin digitalizare si verificarea datelor;
  • reducerea costurilor asociate sarcinilor manuale si repetitive;
  • productivitatea crescuta a angajatilor.

Aplicatii RPA

RPA isi cunoaste principalele aplicatii in urmatoarele domenii:

  • Serviciul pentru clienti:

RPA permite companiilor sa imbunatateasca serviciul pentru clienti prin automatizarea sarcinilor din centrul de apeluri, inclusiv verificarea semnaturilor electronice, incarcarea documentelor scanate si verificarea informatiilor pentru serviciul pentru clienti.

  • Contabilitate:

Companiile pot utiliza RPA pentru contabilitate generala, management operational, raportare tranzactionala si bugetare.

  • Servicii financiare:

RPA poate fi util pentru companiile din industria serviciilor financiare sa efectueze plati in valuta, sa automatizeze deschiderile si inchiderile conturilor, sa gestioneze cererile de audit si sa proceseze creantele de asigurare.

  • Asistenta medicala:

Facilitatile de asistenta medicala vor utiliza RPA pentru a gestiona inregistrarile pacientilor, reclamatiile, asistenta pentru pacienti, conturi, facturare, raportare si analize.

  • Resurse umane:

RPA automatizeaza sarcinile de resurse umane, inclusiv gestionarea integrarii si plecarilor angajatilor, actualizarea informatiilor despre angajati si prelucrarea foilor de timp.

  • Managementul lantului de aprovizionare

RPA are un loc in gestionarea aprovizionarii, automatizarea procesarii comenzilor si platilor, monitorizarea nivelurilor de inventar si urmarirea expedierilor.

Diferentele dintre RPA si automatizarea obisnuita

RPA difera de automatizarea IT traditionala prin capacitatea sa de a detecta si adapta la schimbari de context, exceptii si situatii noi. Odata ce a invatat sa capteze si sa interpreteze actiunile anumitor procese din aplicatiile existente, software-ul RPA poate manipula date, declansa raspunsuri, initia actiuni noi si comunica cu alte sisteme in deplina autonomie.

Sunt deosebit de utile pentru companiile care au multe sisteme diferite si complexe care ar trebui sa interactioneze fara probleme.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…