Satul Govedartsi

0 Shares
0
0
0

Satul Govedartsi

Govedartsi este un mic sat montan situat in valea raului Cherni Iskar, la poalele muntelui Rila. Sunt multe oportunitati de turism in aceasta zona atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara.

Prin apropierea satului se afla varful Maliovitsa si statiunea de ski Borovets, ceea ce reprezinta un plus pe timp de iarna. In acelasi timp satul ofera o cazare mai diversa si mai ieftina decat marile hoteluri din statiuni.

Daca vizitezi Govedartsi pe timp de iarna poti alege partiile de ski de langa sat, cele de langa Maliovitsa sau cele de langa Borovets. Statiunea este situata la 25 km de sat.

Pe timpul verii Govedartsi se transforma intr-o evadare racoroasa de caldurile verii. Linistea satului si frumusetile inconjuratoare ofera un loc bun de ascus fata de orasul zgomotos.

Iti place pescuitul? Incearca-ti norocul cu pastravul din regiune.

Alte modalitati de petrecere al timpului liber ar fi plimbarile montane. Govedartsi este punctul de plecare spre multe drumuri eco pe care turisti le iau spre regiunile montane frumoase din zona. Din Govedartsi iubitorii de drumeti pot porni spre mai multe drumuri catre diferite cabane si varfuri.

[adsenseyu1]

De asemenea Govedartsi ofera conditii excelente de ciclism montan pe timpul verii. Organizatia ecoturismului a dezvoltat aproximativ 150 km de drumuri de ciclism. Ghidurile locale sau o harta buna te poate ajuta sa explorezi regiunea si sa ajungi la varfurile din zona, la cele 7 lacuri din Rila sau manastirea Rila. In regiunea asta poti sa iti organizezi pe cinste un revelion Bulgaria all inclusive.

Chiar daca ai o singura zi libera, pregatestete pentru un picnic si mergi spre Govedartsi. Distanta de la Sofia la Govedartsi permite tipul acesta de excursie de o zi, iar un numar din rezidenti Sofia au transformat aceste vizite in traditie.

[adsenseyu2]

Pajistile de langa Govedartsi si padurile batrane ascund locuri minutate de picnic si camping. In timpul caldurii de vara poti evada acolo, sa te bucuri de locurile de vara sau pur si simplu sa te relaxezi.

0 Shares
You May Also Like